Ötven kiállító "küzdött" a munkavállalókért

Írta:  8200 Veszprém március 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Negyedik alkalommal tartották meg a Napló Állásbörzét kedden a Veszprém Arénában.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. Marketing és PR igazgatója a megnyitó alkalmával emlékeztetett, 2017 III. negyedévében Veszprém megyében jelentősen csökkent a munkanélküliek száma az egy évvel korábbiakhoz képest. - Minek akkor állásbörze? - tette fel magának a kérdést. - Meggyőződésem, hogy ez az információ inkább kiváló érv a rendezvény mellett. A jó eredményekben bizonyosan szerepet játszott, hogy eddig három sikeres állásbörzét rendeztünk Veszprémben - jegyezte meg. Véleménye szerint az interneten számos állásajánlat elérhető, azonban még mindig sokan szeretnek személyesen informálódni.


Porga Gyula, Kázmér Judit és Takács Szabolcs

 

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott rámutatott, 2010-ben még 10 százalék felett volt átlagosan a munkanélküliségi ráta, ez mára 4 százalék alá csökkent, Veszprém megyében pedig ez az adat 1,6 százalék.

Porga Gyula polgármester az eseményt hivatalosan megnyitva úgy fogalmazott, Veszprémben nagyon erős gazdasági társaságok működnek, folyamatosan előrelépnek, fejlődnek, fejlesztenek. Ez a börze nekik kínál egy klasszikus piacot, ahol jelen vannak a nagy munkaadók, akik a jó állásokat kínálják és itt vannak a vásárlók, vagyis a munkahelyet keresők.

A nap folyamán közel ötven kiállító "küzdött" a munkavállókért, az operátortól a mérnökig több száz állásajánlat várta az érdeklődőket. 

 

Ezt már olvasta!?

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Vasárnap éjjel 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára.

Indul a Valódi Nemzeti Konzultáció

Valamennyi magyar háztartásba eljuttatta kérdőívét a Jobbik és arra kérnek mindenkit, hogy pártállástól függetlenül válaszoljanak a kérdésekre.

Bábok a városházán

„Amit a Kabócáról feltétlen tudni kell…” címmel nyílt bábkiállítás a 15 éves Kabóca Bábszínházról a városháza aulájában kedden délelőtt.

A költségvetés már szeptembertől az első 9 osztályban átvállalja a tankönyvek költségét.

Fokozottan figyeljünk a tűzgyújtás szabályaira!

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakul ki hazánkban.

Na-Bed