Ötven kiállító "küzdött" a munkavállalókért

Írta:  8200 Veszprém március 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Negyedik alkalommal tartották meg a Napló Állásbörzét kedden a Veszprém Arénában.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. Marketing és PR igazgatója a megnyitó alkalmával emlékeztetett, 2017 III. negyedévében Veszprém megyében jelentősen csökkent a munkanélküliek száma az egy évvel korábbiakhoz képest. - Minek akkor állásbörze? - tette fel magának a kérdést. - Meggyőződésem, hogy ez az információ inkább kiváló érv a rendezvény mellett. A jó eredményekben bizonyosan szerepet játszott, hogy eddig három sikeres állásbörzét rendeztünk Veszprémben - jegyezte meg. Véleménye szerint az interneten számos állásajánlat elérhető, azonban még mindig sokan szeretnek személyesen informálódni.


Porga Gyula, Kázmér Judit és Takács Szabolcs

 

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott rámutatott, 2010-ben még 10 százalék felett volt átlagosan a munkanélküliségi ráta, ez mára 4 százalék alá csökkent, Veszprém megyében pedig ez az adat 1,6 százalék.

Porga Gyula polgármester az eseményt hivatalosan megnyitva úgy fogalmazott, Veszprémben nagyon erős gazdasági társaságok működnek, folyamatosan előrelépnek, fejlődnek, fejlesztenek. Ez a börze nekik kínál egy klasszikus piacot, ahol jelen vannak a nagy munkaadók, akik a jó állásokat kínálják és itt vannak a vásárlók, vagyis a munkahelyet keresők.

A nap folyamán közel ötven kiállító "küzdött" a munkavállókért, az operátortól a mérnökig több száz állásajánlat várta az érdeklődőket. 

 

Ezt már olvasta!?

A jégen tartózkodás alapvető szabályai

Idén az időjárás is kegyeibe fogadta a csúszkálni vágyókat, hiszen napokban tapasztalt hideg gyorsan hizlalta a megye állóvizeinek jegét.

Hízik a jég a Balatonon

A jég állaga szilárd, azonban a jelenlegi vastagság még nem alkalmas a nyílt vízi jégen való biztonságos tartózkodásra.

Tenni kell a százalékokért

Az egyházaknak és a civil szervezeteknek felajánlható 1+1 százalékokról május 22-éig lehet rendelkezni. 

A nemzeti együttes a tervek szerint 15 órakor indul haza Nizzából és várhatóan 17 órára ér Budapestre.

A hiányszakmákra fókuszálnak

Megfelelő szakképesítésekkel igyekeznek mérsékelni a munkaerőhiányt Veszprémben.

Na-Bed