Zwicker Tamás és Porga Gyula Zwicker Tamás és Porga Gyula

Zwicker Tamás fotóriporter kapta a Szabad Sajtó Díjat

Írta:  8200 Veszprém március 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat minden évben a magyar sajtó napja alkalmából Szabad Sajtó Díjat adományoz a város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

A keddi ünnepélyes átadó alkalmával Hajas Bálint, a Méz Rádió stratégiai igazgatója ünnepi beszédében rámutatott, az átalgos veszprémi hiteles tájékoztatást vár a helyi történésekről, lehetőleg úgy, hogy az élvezetes legyen. - Mi sem egyszerűbb, csupán a magyar ABC 44 betűjét kell megfelelő sorrendbe rakni. Ez a 44 betű azonban 60 000 értelmes magyar szót tud alkotni, ezek pedig megszámlálhatatlan sok értelmes mondatot. Kijelenthetjük, hogy az újságírás művészet, csak itt a műremek nem egy esztétikai élményt kínál, hanem annál sokkal fontosabbat: a tájékozodás élvezetét és a tájékozottság lehetőségét kínálja - vélekedett.

Ezen a napon az 1948. március 15-én kihirdetett polgári sajtószabadságot ünnepeljük - hangzott el. A város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként idén Zwicker Tamás fotóriporter vehette át a Szabad Sajtó Díjat.

 

Zwicker Tamás Veszprémben született. A helyi Táncsics Mihály Szakmunkásintézetben tanulta ki a fényképész szakmát. Tanulóéveit a Fényképész Szövetkezetnél töltötte, majd ezután a dekoráció és fotó csoport vezetője lett a Bakony Művek sajtó és reklám osztályán. A Veszprémi Vasas futballcsapatában kezdetben a pályán, később a pálya szélén csapatfotósként bizonyított. Fiával nyitotta meg önálló vállalkozásként fotószaküzletét. Évtizedeken át dolgozott szinte minden veszprémi médiának, többek között a Veszprém Megyei Napló, majd a Veszprémi 7 Nap külső munkatársa is volt. Ma is pontos, megbízható, precíz munkavégzés jellemzi. Aktivitása valamint a helyi médiában betöltött szerepe kiemelt jelentőséggel bír. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a helyi médiában végzett megbízható, pontos munkája valamint a sajtófotózás területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Zwicker Tamás részére Szabad Sajtó díjat adományoz.

 

Porga Gyula polgármester a díj átadását követően arról beszélt, ezen a napon az első szabad sajtó terméket ünnepeljük, amiből erőt is merítünk napjainkra. - A sajtószabadság apropóján meggyőződésem szerint ilyenkor a helyi sajtómunkásokat kell ünnepelnünk, rajtuk keresztül valósulhat meg a szabad sajtó szép eszménye - húzta alá. Hozzátette, Zwicker Tamás esetében ez egy életműdíj, ő a Veszprém megyei sajtó egyik ikonja, hiszen sokan kezdték el a szakmát segítségével.

A díjátadóval egyidőben kiállítás nyílt a városháza aulájában a tavalyi év sajtópillanatairól.

 

 

Ezt már olvasta!?

Csökken a gázolaj ára

Csökkenti bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik.

Lenyúlta az elhagyott pénztárcát

Egy Veszprém belvárosában lévő gyógyszertárban felejtett pénztárca került jogtalanul új tulajdonoshoz, de a rendőrség közbelépett. 

Az alacsony kamatozású lakáshitelek miatt pedig egyre többen inkább vásárlást terveznek.

Kézilabdások adtak bűnmegelőzési tanácsokat

A bevásárlás során is ügyeljünk értékeinkre. 

Talált bankkártyával vásárolt

A nyomozóhatóság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 35 éves veszprémi nővel szemben.

Na-Bed