Zwicker Tamás és Porga Gyula Zwicker Tamás és Porga Gyula

Zwicker Tamás fotóriporter kapta a Szabad Sajtó Díjat

Írta:  8200 Veszprém március 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat minden évben a magyar sajtó napja alkalmából Szabad Sajtó Díjat adományoz a város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

A keddi ünnepélyes átadó alkalmával Hajas Bálint, a Méz Rádió stratégiai igazgatója ünnepi beszédében rámutatott, az átalgos veszprémi hiteles tájékoztatást vár a helyi történésekről, lehetőleg úgy, hogy az élvezetes legyen. - Mi sem egyszerűbb, csupán a magyar ABC 44 betűjét kell megfelelő sorrendbe rakni. Ez a 44 betű azonban 60 000 értelmes magyar szót tud alkotni, ezek pedig megszámlálhatatlan sok értelmes mondatot. Kijelenthetjük, hogy az újságírás művészet, csak itt a műremek nem egy esztétikai élményt kínál, hanem annál sokkal fontosabbat: a tájékozodás élvezetét és a tájékozottság lehetőségét kínálja - vélekedett.

Ezen a napon az 1948. március 15-én kihirdetett polgári sajtószabadságot ünnepeljük - hangzott el. A város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként idén Zwicker Tamás fotóriporter vehette át a Szabad Sajtó Díjat.

 

Zwicker Tamás Veszprémben született. A helyi Táncsics Mihály Szakmunkásintézetben tanulta ki a fényképész szakmát. Tanulóéveit a Fényképész Szövetkezetnél töltötte, majd ezután a dekoráció és fotó csoport vezetője lett a Bakony Művek sajtó és reklám osztályán. A Veszprémi Vasas futballcsapatában kezdetben a pályán, később a pálya szélén csapatfotósként bizonyított. Fiával nyitotta meg önálló vállalkozásként fotószaküzletét. Évtizedeken át dolgozott szinte minden veszprémi médiának, többek között a Veszprém Megyei Napló, majd a Veszprémi 7 Nap külső munkatársa is volt. Ma is pontos, megbízható, precíz munkavégzés jellemzi. Aktivitása valamint a helyi médiában betöltött szerepe kiemelt jelentőséggel bír. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a helyi médiában végzett megbízható, pontos munkája valamint a sajtófotózás területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Zwicker Tamás részére Szabad Sajtó díjat adományoz.

 

Porga Gyula polgármester a díj átadását követően arról beszélt, ezen a napon az első szabad sajtó terméket ünnepeljük, amiből erőt is merítünk napjainkra. - A sajtószabadság apropóján meggyőződésem szerint ilyenkor a helyi sajtómunkásokat kell ünnepelnünk, rajtuk keresztül valósulhat meg a szabad sajtó szép eszménye - húzta alá. Hozzátette, Zwicker Tamás esetében ez egy életműdíj, ő a Veszprém megyei sajtó egyik ikonja, hiszen sokan kezdték el a szakmát segítségével.

A díjátadóval egyidőben kiállítás nyílt a városháza aulájában a tavalyi év sajtópillanatairól.

 

 

Ezt már olvasta!?

A kéménytüzek megelőzésére figyelmeztetnek

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek.

Hétfőtől óránként jár a balatoni komp

Életbe lépett a késő őszi menetrend.

Mobil bűnmegelőzési centrummal járja a megyét a rendőrség

Elsőként Veszprémben találkozhattak az érdeklődők a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbusszal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ellenőrzi a virág-kereskedelmet - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

Gyakran szóltak a szirénák az elmúlt hétvégén

Több közúti balesethez, illetve egy vegyi üzemnél történt kisebb üzemzavarhoz riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén Veszprém megyében.

Na-Bed