Vasárnap reggelre kifehéredhet a táj

Írta:  8200 Veszprém március 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jövő hét elején pedig a kemény fagyok is visszatérnek.

Szombaton késő délelőtt elered az eső. Délutántól megkezdődik a hideg levegő beáramlása, 17 óra magasságában az eső havas esőbe, hóba vált. Rövid ideig ónos eső is kialakulhat, de nálunk nem ez lesz a meghatározó. A nap első felében délkeleti légmozgás, délutántól élénkülő északkeleti szél várható, mely estétől hófúvást is okozhat. Főként a Bakonyban válhat ezáltal nehézzé és veszélyessé a közlekedés. Szombat délben még 5°C-ot mérhetünk, estére fagypont alá süllyed a hőmérséklet - írja a VMeteo.hu.

Vasárnap fehér tájra ébredhetünk, 5 cm-t meghaladó hótakaróra Veszprémben kicsi az esély. A nap első felében várható még havazás, később megszűnik a csapadék. Mérsékelt marad az északi szél, vasárnap reggel -5°C, délután -4°C, este -10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

A veszprémi meteorológiai portál szerint hétfő reggel -10°C alá hűl a levegő és napközben sem várható több -3°C-nál. Ez a száraz, hideg időjárás a fagyos hajnalokkal, éppen csak fagypont fölé emelkedő délutáni hőmérsékletekkel csütörtökig kitarthat. Péntektől lassú melegedés valószínű, de a szép tavaszi idő egyelőre még várat magára.

Ezt már olvasta!?

Egy nap alatt hat ittas vezető

Összesen tizennégy személyt állított elő az elmőlt 24 órában a megyében, köztük hatot ittas járművezetés miatt. 

Eltévedt a bakonyi erdőben

Kifogott a Csesznek környéki rengeteg egy budapesti lakoson. 

Feszítővágóra is szükség volt a mentéshez

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi a veszprémi Stadion utcában, a Füredi utca és a Mester utca közötti szakaszon hétfőn este.

Kevesebb tűzeset, több műszaki mentés

Az előző évben 2842 jelzés érkezett a megyei műveletirányításhoz.

Díjazták a Veszprém Televízió műsorát

A Tematikus magazin kategóriában Helyi Érték díj 2. helyezést ért el a Veszprém Televízió Üzleti Negyed című gazdasági műsora.

Na-Bed