Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból

Közös kincsként kell óvnunk ezt a barátságot

Írta:  8200 Veszprém március 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállítás megnyitójával hivatalosan is elkezdődött a Magyar-Lengyel Barátság Hete programsorozat Veszprémben.

11. alkalommal ünnepeljük meg ezt a napot, ezúttal Veszprémben - fogalmazott Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, hozzátéve, ez az évforduló egyben a XI. század óta fennálló barátság szimbóluma. - E barátságot, az egyes emberek szintjén is megmutatkozó rokonszenvet közös kincsként kell óvnunk, ápolnunk - hangsúlyozta. A nagykövet szerint a történelmi események során bebizonyítottuk, bajban ismerszik meg az igaz barát. - Mindig számíthatunk egymásra, még akkor is, ha úgy éreztük, az egész világ összeesküdött ellenünk - húzta alá.


Jerzy Snopek

 

Porga Gyula polgármester a programsorozat hivatalos megnyitója alkalmából azt mondta, megtiszteltetés Veszprém számára, hogy az esemény házigazdája lehet, ráadásul nem egy napig ünneplünk, hanem egy egész hétre elegendő program gyűlt össze, amelynek során több művészeti ág is bemutatkozik.


Porga Gyula

 

A programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatóról itt írtunk.

A Magyar-Lengyel Barátság Hete a Laczkó Dezső Múzeum “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításának megnyitójával vette kezdetét.

Az egy hetes program csúcspontja a két nemzet köztársasági elnökének találkozója lesz Veszprémben.

A részletes program itt megtekinthető.

 

Ezt már olvasta!?

Átadták a 8-as főút székesfehérvári elkerülőjét

Tizenötmilliárd forintból valósult meg a 8-as főút székesfehérvári elkerülőjének harmadik szakasza, melyet hétfőn adtak át a forgalomnak.

Összefogással érhetünk el valós eredményeket

Több mint kilenc millió forintot fordítanak Veszprém biztonságosabbá tételére.

Jelentős megtakarítást eredményez a felújítás

A Csolnoky Ferenc Kórház mintegy 204 millió forint támogatást nyert korszerű villamosenergia termelő napelem rendszer telepítésére.

A balett fővárosában taroltak a veszprémi táncosok

A Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskola Arabesque Balett-Stúdió tanítványai Podolszkaja Viktória vezetésével Szentpéterváron varázsolták el a műfaj nagyjait a közelmúltban.

Korábban használhatja szeptemberi bérletét

Már csütörtökön használhatja szeptemberi bérletét utazásra. 

Na-Bed