Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból

Közös kincsként kell óvnunk ezt a barátságot

Írta:  8200 Veszprém március 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállítás megnyitójával hivatalosan is elkezdődött a Magyar-Lengyel Barátság Hete programsorozat Veszprémben.

11. alkalommal ünnepeljük meg ezt a napot, ezúttal Veszprémben - fogalmazott Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, hozzátéve, ez az évforduló egyben a XI. század óta fennálló barátság szimbóluma. - E barátságot, az egyes emberek szintjén is megmutatkozó rokonszenvet közös kincsként kell óvnunk, ápolnunk - hangsúlyozta. A nagykövet szerint a történelmi események során bebizonyítottuk, bajban ismerszik meg az igaz barát. - Mindig számíthatunk egymásra, még akkor is, ha úgy éreztük, az egész világ összeesküdött ellenünk - húzta alá.


Jerzy Snopek

 

Porga Gyula polgármester a programsorozat hivatalos megnyitója alkalmából azt mondta, megtiszteltetés Veszprém számára, hogy az esemény házigazdája lehet, ráadásul nem egy napig ünneplünk, hanem egy egész hétre elegendő program gyűlt össze, amelynek során több művészeti ág is bemutatkozik.


Porga Gyula

 

A programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatóról itt írtunk.

A Magyar-Lengyel Barátság Hete a Laczkó Dezső Múzeum “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításának megnyitójával vette kezdetét.

Az egy hetes program csúcspontja a két nemzet köztársasági elnökének találkozója lesz Veszprémben.

A részletes program itt megtekinthető.

 

Ezt már olvasta!?

Így várjuk a tavaszt
Tavaszi tekergő címmel rendeznek turisztikai szezonnyitót és vásárt Veszprémben a jövő hét végén. 
Kocsit cserélt, majd rendszámot

N. Balázzsal szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Történelmi léptékű megállapodás

Több tízmilliárd forintos együttműködési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Porga Gyula Veszprém polgármestere kedden délelőtt a városházán.

Magyar meséket adnak elő középiskolások

Hét Veszprém megyei középiskola diákja ad elő hét magyar mesét a magyar kultúra napja alkalmából.

Megzavarták, miközben levágta a lakatot

Másfél órán belül elfogták azt kerékpártolvajt a veszprémi rendőrök, aki a buszpályaudvaron próbálkozott.

Na-Bed