Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból Részlet az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításból

Közös kincsként kell óvnunk ezt a barátságot

Írta:  8200 Veszprém március 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállítás megnyitójával hivatalosan is elkezdődött a Magyar-Lengyel Barátság Hete programsorozat Veszprémben.

11. alkalommal ünnepeljük meg ezt a napot, ezúttal Veszprémben - fogalmazott Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, hozzátéve, ez az évforduló egyben a XI. század óta fennálló barátság szimbóluma. - E barátságot, az egyes emberek szintjén is megmutatkozó rokonszenvet közös kincsként kell óvnunk, ápolnunk - hangsúlyozta. A nagykövet szerint a történelmi események során bebizonyítottuk, bajban ismerszik meg az igaz barát. - Mindig számíthatunk egymásra, még akkor is, ha úgy éreztük, az egész világ összeesküdött ellenünk - húzta alá.


Jerzy Snopek

 

Porga Gyula polgármester a programsorozat hivatalos megnyitója alkalmából azt mondta, megtiszteltetés Veszprém számára, hogy az esemény házigazdája lehet, ráadásul nem egy napig ünneplünk, hanem egy egész hétre elegendő program gyűlt össze, amelynek során több művészeti ág is bemutatkozik.


Porga Gyula

 

A programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatóról itt írtunk.

A Magyar-Lengyel Barátság Hete a Laczkó Dezső Múzeum “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállításának megnyitójával vette kezdetét.

Az egy hetes program csúcspontja a két nemzet köztársasági elnökének találkozója lesz Veszprémben.

A részletes program itt megtekinthető.

 

Ezt már olvasta!?

Tankerületi tanévnyitó

Sikeres, nyugodt tanév van mögöttünk, és ilyen legyen az idei is – ezt kívánta az intézményvezetőknek a Vetési gimnáziumban tartott ünnepélyes tankerületi tanévnyitó értekezleten a Veszprémi Tankerület igazgatója. 

Az ünnepi hétvégén is első a biztonság

A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Így utazhatunk az ünnepek alatt Veszprémben

December 24-én 16.00 óráig közlekednek a helyi járatok menetrend szerint.

Pályaválasztási kiállítás

Idén huszadik alkalommal rendezte meg Pályaválasztási Kiállítását októberben Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Kórházi évértékelő

2016-ban megvalósultak a nagy pályázatok, fejlődött a járó és fekvőbeteg ellátás és megépült az onkológiai centrum is.

Na-Bed