Pannonfíling Klub: filmvetítés és beszélgetés

Írta:  8200 Veszprém március 25 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az állampolgár című filmet mutatják be a Teguláriumban 2018. március 28-án. 

A filmvetítéssel egybekötött eseményt a Pannonfíling Fesztivál szervezői, a Szeret Egyesület tagjai rendezik meg.

A nemzetközi porondon a Stockholmi Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált Az állampolgár, forgatókönyvét Szabó Iván (Viharsarok, Hacktion), az SZFE tanára és Vranik Roland rendező közösen jegyzik. A filmet több nemzeti fesztiválon is sikerrel bemutatták, de hazánkban is rengeteg elismerést kapott, például Magyar Filmdíjban részesült a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Znamenák István Az állampolgár című nagyjátékfilmért.

A 2017-ben bemutatott film főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson (dr. Cake-Baly Marcelo), aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.

Amikor élete rendeződni látszik, megjelenik a fiatal perzsa bevándorló lány (Arghavan Shekari), a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelme (Máhr Ágnes) között.

A megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát.

A film vetítése 18:00 órakor kezdődik a Teguláriumban ( Veszprém, Vár utca 29., Dubniczay palota), az ezt követő beszélgetésen pedig Vranik Rolanddal Az állampolgár rendezőjével, és a két női főszereplővel, Arghavan Shekarival és Máhr Ágival beszélgetnek a filmről.

A filmklub ingyenes!

Ezt már olvasta!?

Óvodásoknak és iskolásoknak hirdet alkotói pályázatot a tűzvédelmi bizottság

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. 

A végleges tervezetet más környezetvédő szervezetekhez hasonlóan a Greenpeace is "fordulatnak" minősítette.

A kiskorúakra és az idősekre különösen veszélyes ez a forróság

Hőstresszt, napszúrást és hőgutát is okozhat a hőség.

Birkát loptak, de nem bírtak vele

A rendőrök elfogták azt a két fiatalt, akik egy devecseri családi ház udvarából birkát loptak.

Csütörtökön indulnak az első magyar olimpikonok

Az ötkarikás játékok jövő pénteken kezdődnek Rio de Janeiró-ban.

Bakony Média névjegykártya