Neked munka, nekem álom

Írta:  8200 Veszprém március 25 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A program során megváltozott munkaképességű emberek ismerhették meg azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak.

Írországban 2008 óta működik sikeresen a „Job Shadow Day”, amely program keretében a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”.
2015. óta Európa több országában is megrendezésre került ez az érzékenyítő program.

2018-ban így már negyedik alkalommal tartották meg hazánkban a kampányt, melynek célja, hogy a jelentkező fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. Az idei évben a kezdeményezés már országos méretűre nőtte ki magát, a Salva Vita Alapítvány, partnereivel, így többek között a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel valamennyi megyében megszervezi ezt a különleges nyílt napot. Veszprém megyében több mint 20 jelentkező közül választották ki azt a 10-et, akiknek a mai napon lehetősége lesz kipróbálni magát az álommunkakörben.

Magyarországon az idei évben március 19-én tartották meg az első kampánynapot a Salva Vita Alapítvány szervezésében.

Dr. Vajda Viktória, a veszprémi kormányhivatal igazgatója a programindító eseményen hangsúlyozta, az Országos Fogyatékosügyi Program szerint fontos cél mind a munkáltatók, mind a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt. Emellett a kormányzat kiemelt célja a további foglalkoztatás bővítés és a foglalkoztatás központú rehabilitáció megvalósítása, melyben az ilyen programok is segítségére vannak kormányzati törekvések megvalósításának.

Ezt már olvasta!?

1,5 fokkal melegebb volt a nyár mint az átlag

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 22 Celsius-fok volt,

Az új-zélandi Rolleston-hegyről lefelé tartva lezuhant és életét vesztette hétfőn egy Aucklandban élő magyar hegymászó, Verhás Gergő.

Szexért adott kedvezményeket a raboknak egy veszprémi börtönőrnő

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt nyomoz az ügy kapcsán.

A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Könnyebben parkolhatunk

A hétvégén ismét ingyenes lesz Veszprémben a parkolóház és a mélygarázs.

Na-Bed