Neked munka, nekem álom

Írta:  8200 Veszprém március 25 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A program során megváltozott munkaképességű emberek ismerhették meg azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak.

Írországban 2008 óta működik sikeresen a „Job Shadow Day”, amely program keretében a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”.
2015. óta Európa több országában is megrendezésre került ez az érzékenyítő program.

2018-ban így már negyedik alkalommal tartották meg hazánkban a kampányt, melynek célja, hogy a jelentkező fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. Az idei évben a kezdeményezés már országos méretűre nőtte ki magát, a Salva Vita Alapítvány, partnereivel, így többek között a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel valamennyi megyében megszervezi ezt a különleges nyílt napot. Veszprém megyében több mint 20 jelentkező közül választották ki azt a 10-et, akiknek a mai napon lehetősége lesz kipróbálni magát az álommunkakörben.

Magyarországon az idei évben március 19-én tartották meg az első kampánynapot a Salva Vita Alapítvány szervezésében.

Dr. Vajda Viktória, a veszprémi kormányhivatal igazgatója a programindító eseményen hangsúlyozta, az Országos Fogyatékosügyi Program szerint fontos cél mind a munkáltatók, mind a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt. Emellett a kormányzat kiemelt célja a további foglalkoztatás bővítés és a foglalkoztatás központú rehabilitáció megvalósítása, melyben az ilyen programok is segítségére vannak kormányzati törekvések megvalósításának.

Ezt már olvasta!?

Szalay Bence először főszerepben Veszprémben

Az európai ősbemutatóként játszott Holt költők társasága új szereposztásban kerül színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban.

565 ezres látogatócsúccsal zárt a fesztivál

Idén a nagyszínpad sztárfellépőire csaknem 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben.

Napos, száraz idő

Hétfőn napos, száraz idő várható. Gyenge délkeleti szél fúj, délután 15°C, este 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Buszozás helyett inkább autót loptak - VIDEÓ

A veszprémi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették azt a két férfit, akik elfogásuk előtt és után is elvittek egy-egy autót és karamboloztak velük.

Na-Bed