Neked munka, nekem álom

Írta:  8200 Veszprém március 25 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A program során megváltozott munkaképességű emberek ismerhették meg azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak.

Írországban 2008 óta működik sikeresen a „Job Shadow Day”, amely program keretében a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”.
2015. óta Európa több országában is megrendezésre került ez az érzékenyítő program.

2018-ban így már negyedik alkalommal tartották meg hazánkban a kampányt, melynek célja, hogy a jelentkező fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. Az idei évben a kezdeményezés már országos méretűre nőtte ki magát, a Salva Vita Alapítvány, partnereivel, így többek között a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel valamennyi megyében megszervezi ezt a különleges nyílt napot. Veszprém megyében több mint 20 jelentkező közül választották ki azt a 10-et, akiknek a mai napon lehetősége lesz kipróbálni magát az álommunkakörben.

Magyarországon az idei évben március 19-én tartották meg az első kampánynapot a Salva Vita Alapítvány szervezésében.

Dr. Vajda Viktória, a veszprémi kormányhivatal igazgatója a programindító eseményen hangsúlyozta, az Országos Fogyatékosügyi Program szerint fontos cél mind a munkáltatók, mind a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt. Emellett a kormányzat kiemelt célja a további foglalkoztatás bővítés és a foglalkoztatás központú rehabilitáció megvalósítása, melyben az ilyen programok is segítségére vannak kormányzati törekvések megvalósításának.

Ezt már olvasta!?

Balaton Bajnokság hatvanadszor

Még lehet szintet teljesíteni az augusztusi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságra a július 21-én megrendezendő Balaton Bajnokságon.

Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

Folyamatosan munkában a The Biebers

A tavaly októberben megjelent első lemezük óta nem sokat pihent a csapat, a fellépések mellett készülnek új dalok is. Videó.

Sose fekszenek le haraggal

Iváncsik Gergő kézilabdázó vallott párkapcsolatáról Marosi Veronikával a Házasság hete programsorozat részeként.

Amit a szabadtéri égetésről tudni kell!

Az idei évben eddig már közel harminc esetben avatkoztak be száraz fű és nádas tűznél Veszprém megyében a tűzoltók.

Na-Bed