Ismét Veszprémbe érkezik a rangos kerékpárverseny

Írta:  8200 Veszprém március 25 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén ötödik alkalommal lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek. 

Az idei versenyre 24 csapat érkezik 11 európai országból, köztük hazánk is képviselteti magát 2 csapattal, a Kobayana Cycling Team és a Pannon Cycling Team tagjaival.

A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában, hiszen az itt legeredményesebben szereplőkkel jó eséllyel találkoztunk később akár a Tour de France-on. Az idei, 6 futamos versenysorozat április 28-án startol el hazánkból mintegy 120 kerékpárossal, akik a hatodik napon Veszprém lengyel testvérvárosában, Tarnówban érkeznek célba.

 

A Lengyel-Magyar Barátság Hete keretében 2018. március 22-én a veszprémi Hangvillában megrendezett sajtótájékoztatón a nemzetek és testvérvárosok közötti összefogás eredményeként megvalósuló verseny jelentőségéről beszélt Porga Gyula Veszprém polgármestere, a verseny második világháborúig visszanyúló eredetéről Roman Ciepiela Tarnów polgármestere, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok fontosságáról Áldozó Tamás Pápa polgármestere. Az versenysorozat programját, a résztvevők összetételét, az útvonalakat a tarnów-i városfejlesztésért felelős osztályvezető, Rafal Koscien mutatta be.

Az idei magyarországi futam 2018. április 28-án, szombaton délelőtt rajtol Veszprémből, az Óváros térről, és a mintegy 140 km megtételét követően Pápa belvárosában ér célba. Az útvonal során a versenyzők megismerhetik a Balaton-felvidék és a Bakony gyönyörű tájait és két patinás, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező városunk, Veszprém és Pápa vendégszeretetét élvezhetik. A táj sajátos, lágy domborzati viszonyainak köszönhetően viszonylag gyors futamként tartják számon és pont emiatt kedvelik a hazai szakaszt a versenyzők: mintegy 45 km/h átlagsebességet teljesítenek itt.

A Carpathian Couriers Race 2018 versenyprogramja és állomásai:

2018.04.28: Veszprém - Pápa (HU)
2018.04.29. Trstená (SK) – Jabłonka (PL) – Oświęcim (PL)
2018.04.30. Niedzica (PL) – Poprad (SK)
2018.05.01. Stara Ľubovňa (SK)
2018.05.02. Szczawnica – Nowy Sącz (PL)
2018.05.03. Tuchów – Tarnów (PL)
 

Ezt már olvasta!?

Január elsejével megjelennek az első elektronikus, többfunkciós személyazonosító igazolványok.

Gyenge hidegfrontot hoz a hétvége

A pénteki napos idő után szombaton gyenge hidegfront érkezik. 

Két kamion ütközött Cseszneknél

A 82-es főutat az érintett szakaszon lezárták. 

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallása tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Netrisk.hu szerint a biztosítók egyre kevésbé fókuszálnak a kötelezőkampányra.

Na-Bed