Ovadi Péter a lakossági fórumon Ovadi Péter a lakossági fórumon

A jó országgyűlési képviselő alázatos

Írta:  8200 Veszprém április 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Porga Gyula polgármesterrel tartott közös lakossági fórumot a közelmúltban Ovádi Péter, ahol összefoglalták az elmúlt évek legfontosabb veszprémi fejlesztéseit.

Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelölje hangsúlyozta, az elmúlt hetekben mintegy harminc lakossági fórumon vett részt, hogy megismerje a helyiek véleményét és sokan kérték, hogy a veszprémi fejlesztésekről tartson egy külön fórumot, amire Porga Gyula polgármestert hívta meg vendégként.

A polgármester emlékeztetett, 2010 előtt államadósság, létszámleépítés és munkanélküliség jellemezte az országot. Az önkormányzatokat is hihetetlen nagy adósság nyomta, amit nem felelőtlenségből vettek a nyakukba, hanem a korábbi kormányok kényszerítették erre. Porga Gyula hangsúlyozta, az Orbán-kormány változtatott ezen, külön választották az állami és az önkormányzati feladatokat és a településeket megszabadították a terhektől. Ennek eredményeként - jelentette ki a polgármester - képesek vagyunk arra, hogy jelentős mennyiségű forrást hatékonyan költsünk el.


Porga Gyula

 

Porga Gyula számos példával is alátámasztotta ezeket a törekvéseket. Létrejött az Agóra, valamint a Hangvilla, átalakult a kulturális intézményrendszer. 2017-ben megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként megvalósuló beruházásokat, valamint az önkormányzat saját forrásból létrejövő elemeit.

Elhangzottak a tervezett fejlesztések is, melyek a gazdaságot, a családbarát, munkába állást segítő intézményeket, közszolgáltatásokat, gazdaságélénkítő és népességmegtartó városfejlesztéseket jelenti, valamint a fenntartható városi közlekedést is érinti, továbbá a kozszolgáltatások javítását is magába foglalja. A polgármester beszélt a Modern városok program részleteiről is, aminek kapcsán Veszprém és térsége gazdasági versenyképességét növelő beruházások jönnek létre, javul a közlekedés infrastruktúrája, illetve turisztikai és kulturális fejlesztések is zajlanak, de a sportra is költenek.

Porga Gyula összegezve elmondta, a TOP részeként 11 milliárd, a Modern városok programhoz kapcsolódva pedig 70 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Veszprémbe.


Dr. Navracsics Tibor is felszólalt

 

Az eseményen felszólalt dr. Navracsics Tibor, a város 2010 és 2014 közötti országgyűlési képviselője, uniós biztos. Kiemelte, annak idején az volt a feladata, hogy Veszprémet felhelyezzék a térképre, ami sikerült. - A jó országgyűlési képviselőnek embernek, minőséginek kell lennie, lelkiismeretesnek, alázatosnak Veszprém iránt - húzta alá Ovádi Pétert javasolva.
 

Ezt már olvasta!?

Csökkent az elkövetett bűncselekmények száma a part közelében

Fele annyi gépkocsit törtek fel a turisztikai szezonban a Balaton térségében, mint korábban, a garázdaságok száma azonban nőtt.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

Megújult a megyei rendőrség járműparkja

Új járőrgépjárműveket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes és dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya.

Öt hosszú hétvégét kapunk idén

Sok munkahelyen az év elején le kell adni az éves szabadságigényeket. Segítünk jól beosztani a szabadnapokat.

Na-Bed