Ovadi Péter a lakossági fórumon Ovadi Péter a lakossági fórumon

A jó országgyűlési képviselő alázatos

Írta:  8200 Veszprém április 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Porga Gyula polgármesterrel tartott közös lakossági fórumot a közelmúltban Ovádi Péter, ahol összefoglalták az elmúlt évek legfontosabb veszprémi fejlesztéseit.

Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelölje hangsúlyozta, az elmúlt hetekben mintegy harminc lakossági fórumon vett részt, hogy megismerje a helyiek véleményét és sokan kérték, hogy a veszprémi fejlesztésekről tartson egy külön fórumot, amire Porga Gyula polgármestert hívta meg vendégként.

A polgármester emlékeztetett, 2010 előtt államadósság, létszámleépítés és munkanélküliség jellemezte az országot. Az önkormányzatokat is hihetetlen nagy adósság nyomta, amit nem felelőtlenségből vettek a nyakukba, hanem a korábbi kormányok kényszerítették erre. Porga Gyula hangsúlyozta, az Orbán-kormány változtatott ezen, külön választották az állami és az önkormányzati feladatokat és a településeket megszabadították a terhektől. Ennek eredményeként - jelentette ki a polgármester - képesek vagyunk arra, hogy jelentős mennyiségű forrást hatékonyan költsünk el.


Porga Gyula

 

Porga Gyula számos példával is alátámasztotta ezeket a törekvéseket. Létrejött az Agóra, valamint a Hangvilla, átalakult a kulturális intézményrendszer. 2017-ben megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként megvalósuló beruházásokat, valamint az önkormányzat saját forrásból létrejövő elemeit.

Elhangzottak a tervezett fejlesztések is, melyek a gazdaságot, a családbarát, munkába állást segítő intézményeket, közszolgáltatásokat, gazdaságélénkítő és népességmegtartó városfejlesztéseket jelenti, valamint a fenntartható városi közlekedést is érinti, továbbá a kozszolgáltatások javítását is magába foglalja. A polgármester beszélt a Modern városok program részleteiről is, aminek kapcsán Veszprém és térsége gazdasági versenyképességét növelő beruházások jönnek létre, javul a közlekedés infrastruktúrája, illetve turisztikai és kulturális fejlesztések is zajlanak, de a sportra is költenek.

Porga Gyula összegezve elmondta, a TOP részeként 11 milliárd, a Modern városok programhoz kapcsolódva pedig 70 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Veszprémbe.


Dr. Navracsics Tibor is felszólalt

 

Az eseményen felszólalt dr. Navracsics Tibor, a város 2010 és 2014 közötti országgyűlési képviselője, uniós biztos. Kiemelte, annak idején az volt a feladata, hogy Veszprémet felhelyezzék a térképre, ami sikerült. - A jó országgyűlési képviselőnek embernek, minőséginek kell lennie, lelkiismeretesnek, alázatosnak Veszprém iránt - húzta alá Ovádi Pétert javasolva.
 

Ezt már olvasta!?

Az elmélet után a gyakorlat következett

A rendőrök szakmai gyakorlatot tartottak rendvédelmi pályaorientációs képzésen tanuló középiskolások részére.

Félpályás útzár Nemesvámosnál

Kisteherautóval ütközött egy személyautóval a 77-es főúton Nemesvámos térségében, a 3-as kilométernél hétfőn délután.

Drasztikusan csökken az üzemanyagok ára

6 és 12 forinttal csökken az különböző üzemanyagok ára. 

Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Állatkínzás miatt kell felelnie

Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát fejezték be a balatonalmádi rendőrök egy 69 éves veszprémi férfival szemben.

Na-Bed