Közel háromezren futottak

Írta:  8200 Veszprém május 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az utóbbi idők legsikeresebb veszprémi futófesztiválját rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szombat délelőtt.

Az Euronics-Rotary Futónapon közel háromezren öltötték magukra az esemény kék színű pólóját – tájékoztattak a szervezők.

Reggel 8 órakor nyitották meg kapuikat a nevezési sátrak, ahol az 1911 méteres minitáv résztvevőit egy kék színű pólóval ajándékozták meg a szervezők a névadó szponzor, Euronics jóvoltából. Ahogy múltak a percek, egyre többen ácsorogtak a versenyközpont körül, a tömeg folyamatosan nőtt. A nagyszínpadon DJ Smash szórakoztatta az egybegyűlteket, majd az első erőpróba előtt Réti Ildikó szakedző vezényelt alapos, minden testrészünket megmozgató bemelegítést.

A tömeg 9.30-kor indult el az új útvonalon. Nagyjából 20-25 perc alatt a teljes mezőny célba ért, volt aki sétálva, kocogva, beszélgetve, de olyan is, aki gyermekét a nyakában tartva szaladt végig, mások babakocsit tolva, megint mások csemetéiket kézen fogva futották végig az előírt penzumot. A célban valamennyi résztvevő befutócsomagot kapott az Interspar, valamint az Intersport jóvoltából.

A szokásoknak megfelelően, ezúttal is megtartották a veszprémi és környékbeli iskolák mozgósítási versenyét. Az eseményen a névadó szponzorok – az Euronics Áruházlánc, valamint a Rotary Balatonfüred-Veszprém – jóvoltából összesen kétmillió forint értékben osztottak ki sportszerfejlesztési támogatást. A Fuss az iskoládért! elnevezésű programra közel húsz intézmény jelentkezett.

A kisiskolák (200 fő alatti) közötti versenyben a Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola nyert, amiért 300 ezer forintos sportszervásárlási utalványt érdemelt ki. Ebben a kategóriában a többi intézmény nem érte el a díjazáshoz szükséges tíz százalékos részvételi arányt, így átkerültek abba a csoportba, ahol azokat az intézményeket jutalmazták meg sorsolás útján, amelyek nem értek el dobogós helyezést.

A nagyiskoláknál (200 fő felett) a Gyulaffy nyert megelőzve a Botevet és a Simonyi iskolákat. A dobogósok 600, 400, valamint 200 ezer forintos utalványt kaptak, amelyet saját igény szerint használhatnak fel az intézmény sportos fejlesztésére.

A szerencse ezúttal a Dózsa, a Rózsa, a Cholnoky és a Deák iskoláknak is kedvezett. Valamennyi tanintézet 100 ezer forintos támogatással lett gazdagabb.

A hét kilométeres versenytávra közel százan adták le nevezésüket. A kijelölt útszakasz komoly kihívást jelentett, a Cholnoky lakótelepi kört háromszor kellett megtenni, így például a lábas házaktól a Lóczy utca tetejéig tartó emelkedőt is.

A leggyorsabban a VEDAC két kiválósága teljesítette a hét kilométert. Koszár Zsolt nagyszerű idővel, 21:54 perccel ért célba, míg klubtársa, a londoni olimpikon Kovács Tamás 22:27 perc alatt végzett.

Koszár Zsolt, a futást követően elmondta, nemrég igazolt még csak Veszprémbe, azonban az ilyen kiváló versenyek is megerősítik abban, hogy jó döntést hozott.

Kovács Tamás pedig úgy fogalmazott, az emelkedők alaposan megnehezítették a dolgukat, ám ettől függetlenül nagyon tetszett neki a pálya, és örül, hogy jó eredménnyel teljesítették.

A női mezőnyben a legjobb VEDAC-os, a második helyen célba érkező Tóth Lívia lett, aki 27:52 perc alatt teljesítette a távot.

A viadal után tombolasorsolást is tartottak, ahol félmillió forint értékben találtak gazdára különböző nyeremények.

Eredmények.
Abszolút. Férfi: 1. Koszár Zsolt, 2. Kovács Tamás, 3. Nick Márton (SVSE) 23:46. Női: Varga Gréta (SVSE) 27:18, 2. Tóth Lívia, 3. Magyar Veronika (SVSE) 29:32.
1978-ban és előbb születettek. Férfi: 1. Szirbek Zsolt (SVSE), 2. Gombos Róbert, 3. Baroi Zoltán. Női: 1. dr. Bellér Zsuzsanna (VEDAC), 2. Kersner Krisztina, 3. Berencki Katalain (VTDSE).
1996-ban és később születettek. Férfi: 1. Nick Márton (SVSE), 2. Zsetnyai Ákos (SVSE), 3. Edvy András (VEDAC). Női: 1. Varga Gréta (SVSE), 2. Magyar Veronika (SVSE), 3. Fazekas Petra

A rendezvényről készült képek itt megtekinthetők. 

 

Ezt már olvasta!?

Hideg, szél és akár még havazás is jöhet

Viharkár, nagy mennyiségű csapadék, hófúvás - akár ezek az időjárási elemek is megjelenhetnek a jövő héten.

Az átlagosnál melegebb volt a tél

A télvégi hideghullám ellenére ez a tél összességében enyhébb volt a szokásosnál. 

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Mindenki legyen fokozottan körültekintő, ha az interneten vásárol tűzifát.

Délutánra mérséklődik a szél

A szerdai 4°C-ot követően csütörtökön és pénteken már 7-8°C lesz a maximum.

Egy like, egy zacskó gumicukor

Örömmel jelentjük be, hogy a veszprémi cégek, intézmények, sportcsapatok és az önkormányzat összefogásnak hála, Veszprém is kiáll a rászoruló gyermekekért.

Bakony Média névjegykártya