Szauer István és Ovádi Péter Szauer István és Ovádi Péter Fotó: Veszprém Tv

Legyen élmény a tanulás!

Írta:  8200 Veszprém május 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nem csak a fizikai valóságban kell, hogy épüljenek az iskolák, hanem a benne tanuló növendékeknek is kell, hogy szellemben, lélekben épüljenek.

Ezt a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Szauer István mondta az intézmény keretein belül megvalósuló projektnyitó sajtótájékoztatón. A „Legyen élmény a tanulás” elnevezésű, több mint negyed milliárd forintból megvalósuló programot közép és általános iskolások részére állították össze, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával - számolt be róla a .

A projektek közül az egyik a megye több általános és középiskolájának bevonásával valósul meg és a digitális környezet fejlesztéséről szól, de olyan program is van, amely a pályaválasztást segíti. A harmadik program keretében informális és nemformális tanulásra invitálják a tanulókat, ami azért is fontos, mert a megszokott módszerektől eltérő módon próbálják közelebb vinni a tanulás élményét a fiatalokhoz. 

Ezt már olvasta!?

Dulakodás a hotel folyosóján

Bíróság elé állítási javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást.

Az orosz katonai repülőgépek első köteléke elhagyta Szíriát a Moszkva által bejelentett részleges csapatkivonás keretében.

Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az egyház és a nemzet szolgálata egymást erősíti

Márfi Gyula veszprémi érsek aranymiséjét tartották meg hétfőn a veszprémi Szent Mihály-bazilikában.

A település korábbi polgármestere lemondott. 

Na-Bed