Szauer István és Ovádi Péter Szauer István és Ovádi Péter Fotó: Veszprém Tv

Legyen élmény a tanulás!

Írta:  8200 Veszprém május 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nem csak a fizikai valóságban kell, hogy épüljenek az iskolák, hanem a benne tanuló növendékeknek is kell, hogy szellemben, lélekben épüljenek.

Ezt a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Szauer István mondta az intézmény keretein belül megvalósuló projektnyitó sajtótájékoztatón. A „Legyen élmény a tanulás” elnevezésű, több mint negyed milliárd forintból megvalósuló programot közép és általános iskolások részére állították össze, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával - számolt be róla a .

A projektek közül az egyik a megye több általános és középiskolájának bevonásával valósul meg és a digitális környezet fejlesztéséről szól, de olyan program is van, amely a pályaválasztást segíti. A harmadik program keretében informális és nemformális tanulásra invitálják a tanulókat, ami azért is fontos, mert a megszokott módszerektől eltérő módon próbálják közelebb vinni a tanulás élményét a fiatalokhoz. 

Ezt már olvasta!?

Oscar-díjat nyert a Saul fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.

Biztonságban a vasútállomásokon

A Veszprém megyei pályaudvarokon és a megyében áthaladó szerelvényeken a biztonság az elsődleges.

Az utolsó Jedik hozta idén itthon a legnagyobb mozibevételt

A Magyarországon december 14-től látható Star Wars: Az utolsó Jedik a hazai mozikban már minden idők legnagyobb első hétvégi bevételét produkálta.

Gyermekváróhoz várják a felajánlásokat

Gyermekváró kialakítása zajlik a Csolnoky Ferenc Kórházban, a helyiség berendezéséhez kérnek segítséget.

Demonstrációt hirdet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) április 17-én vasárnapra - közölte a KASZ szerdán az MTI-vel.

Na-Bed