Szauer István és Ovádi Péter Szauer István és Ovádi Péter Fotó: Veszprém Tv

Legyen élmény a tanulás!

Írta:  8200 Veszprém május 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nem csak a fizikai valóságban kell, hogy épüljenek az iskolák, hanem a benne tanuló növendékeknek is kell, hogy szellemben, lélekben épüljenek.

Ezt a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Szauer István mondta az intézmény keretein belül megvalósuló projektnyitó sajtótájékoztatón. A „Legyen élmény a tanulás” elnevezésű, több mint negyed milliárd forintból megvalósuló programot közép és általános iskolások részére állították össze, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával - számolt be róla a .

A projektek közül az egyik a megye több általános és középiskolájának bevonásával valósul meg és a digitális környezet fejlesztéséről szól, de olyan program is van, amely a pályaválasztást segíti. A harmadik program keretében informális és nemformális tanulásra invitálják a tanulókat, ami azért is fontos, mert a megszokott módszerektől eltérő módon próbálják közelebb vinni a tanulás élményét a fiatalokhoz. 

Ezt már olvasta!?

A 8-as főút megyeszékhely körüli fejlesztése nem várhat tovább

A megépülése idejében komoly fejlődést jelentő veszprémi elkerülő szakasz mára elavulttá, és rettenetes rossz minőségűvé vált.

Átszervezik a tömegközlekedést

Jelentősen módosulhat a helyi járatos közlekedés Veszprémben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé került előterjesztés szerint.

Már megvásárolhatók a szilveszteri pirotechnikai eszközök

A pirotechnikai eszközöket árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet.

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

A zebrán ütötte el a gyalogost

A veszprémi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

Na-Bed