Szauer István és Ovádi Péter Szauer István és Ovádi Péter Fotó: Veszprém Tv

Legyen élmény a tanulás!

Írta:  8200 Veszprém május 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nem csak a fizikai valóságban kell, hogy épüljenek az iskolák, hanem a benne tanuló növendékeknek is kell, hogy szellemben, lélekben épüljenek.

Ezt a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Szauer István mondta az intézmény keretein belül megvalósuló projektnyitó sajtótájékoztatón. A „Legyen élmény a tanulás” elnevezésű, több mint negyed milliárd forintból megvalósuló programot közép és általános iskolások részére állították össze, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával - számolt be róla a .

A projektek közül az egyik a megye több általános és középiskolájának bevonásával valósul meg és a digitális környezet fejlesztéséről szól, de olyan program is van, amely a pályaválasztást segíti. A harmadik program keretében informális és nemformális tanulásra invitálják a tanulókat, ami azért is fontos, mert a megszokott módszerektől eltérő módon próbálják közelebb vinni a tanulás élményét a fiatalokhoz. 

Ezt már olvasta!?

A fiatalok vállalkozását segítő program indul Veszprémben

150 millió forintból valósul meg a program.

Közel hétszáz járművet állítottak meg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. április 20-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak Pápán és Veszprémben. 

Menetrend szerinti hajóról mentettek a vízimentők

Balatonfüredről Siófokra tartó hajón lett rosszul egy 68 éves férfi még csütörtökön délután.

A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

A lakáskasszákból kevesebb lakás épült az elmúlt tíz évben, mint az elmúlt három évben a csok-ból. 

Na-Bed