Súlylökő párbaj a város szívében

Írta:  8200 Veszprém május 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több száz szurkoló, nagyszerű hangulat és új egyéni csúcsok jellemezték az 1. Veszprémi Súlylökő Párbajt az Óváros téren.

Nem mindennapi vállalkozásba vágott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, hiszen hazánkban még sosem rendeztek köztéri súlylökő versenyt. Annak érdekében, hogy az eseményen hiteles eredmények születhessenek, geodéták mérték be a területet és eszerint alakították ki a szakemberek a pályát. A tér enyhe emelkedése miatt a dobókört egy emelvényen alakították ki a szervezők, a résztvevő 14 sportoló innen végezhette el a kísérleteit. A kilátogató több száz szurkoló fantasztikus hangulatot varázsolt a különleges helyszínre, amelyre ellátogatott Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is.

A bemelegítést követően Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Németh Attila, a klub ügyvezető igazgatója aláírta a 2024. december 31-ig szóló meghosszabbított támogatási szerződést, aminek értelmében 25 millió forintos éves támogatási összeg 2019-től az infláció mértékével emelkedik majd.

A tizennégy meghívottat hét párba osztották be egyéni legjobb eredményük átlaga szerint, így valamennyi duó közel azonos szinten állt. A párbajon az indulók hat kísérletet mutathattak be. A szabályok szerint minden dobónak a legjobb próbálkozása számított bele a pár átlagába. Óriási csata alakult ki a dobogós helyekért. Végül az Aranyi Ferenc (VEDAC) Detrik Balázs (Ikarus BSE) duó nyert 16.23 méteres átlaggal, megelőzve a Krizsán Xénia (MTK) Fekete István (KARC) kettőst, amelynek 15.85 méter lett az eredménye. A harmadik helyet a Zsivóczky-Farkas Györgyi (Budapest HSE) és Kovács László (Ikarus BSE) páros szerezte meg 15.71 méteres teljesítménnyel.

Az eredményhirdetésen külön díjazták a legjobb női, illetve férfi eredményt elérő atlétát Ovádi Péter országgyűlési képviselő közreműködésével. Ezt a díjat a hölgyeknél a világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita érdemelte ki 18.06 méterrel, míg az uraknál többször megjavítva egyéni legjobbját Kovács László kapta 17.71 méterrel – számoltak be az eredményekről a szervezők.
 

Ezt már olvasta!?

Átadták a Prima Primissima Díjakat - Díjazottak

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a közönségdíjat pénteken este a Művészetek Palotájában.

Népnevelés vagy bunkóság?

Néhány hét alatt több száz követője lett a Parasztparkoló Veszprém elnevezésű közösségnek a Facebookon.

Magyar Kórusok Találkozója Veszprémben

A kétnapos rendezvényen felvidéki kórusok és Veszprém Város Vegyeskara kóruscsaládjának tagjai adnak koncertet.

Több légi járat közlekedik majd Budapest viszonylatában a hét végén hatályba lépő nyári menetrendi időszakban a télihez képest.

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, őrizetben a gyanúsítottak

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, a rendőrség a bűncselekménnyel gyanúsított három embert őrizetbe vette - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Na-Bed