Gizella életútjára emlékezünk

Írta:  8200 Veszprém május 12 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Átadták Veszprém legrangosabb elismerését, a Gizella-díjat.

Változatos attrakciók, kiállítások, koncertek előadások várják városunk polgárait és az idelátogató vendégeket a Gizella napok alkalmával. Az eseménysorozat csúcspontja a Gizella-díjak átadása volt szombaton.
Veszprém város önkormányzata első magyar királynénk, Gizella életútjára emlékezve, a város szellemi, művészeti értékeinek megőrzéséért, a város nemzetközi hírének öregbítéséért, kapcsolatainak ápolásáért végzett, valamint a sport területén elért kiemelkedő tevékenység elismeréseként minden évben Gizella-díjat adományoz, melyet Porga Gyula, Veszprém polgármestere adott át ünnepélyes keretek között.

DÍJAZOTTAK

Süle Zsolt zeneszerző, előadóművész

Süle Zsolt a veszprémi zenei élet meghatározó személyisége, kiváló zeneszerző, hiteles előadó. 14 éves volt, amikor első, STORY nevű zenekarát megalapította. Példaképe, Phil Collins példájára kezdett énekelni, később a dalszövegírás területén is maradandót alkotott. SANSZ nevű zenekarával részt vett a KI-MIT-TUD-on is. A veszprémi nagyközönség az LGT Emlékzenekar formációval rendszeresen találkozhatott a különböző városi programokon, rendezvényeken. A Pannon Várszínházban kísérőzenekarként szerepeltek, így Zsolt visszatérhetett a színház világába, abba a közegbe, amit a zenélés mellett oly nagyon kedvelt. Az ÉSTE formációval az ország határain kívülre is elvitte a város hírnevét. „Zöld a május” című saját szerzeményével bejutott a Dal 2018 Eurovíziós nemzeti dalválasztó válogatójába, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben első helyen jutott tovább az elődöntőbe. Egészen a döntőig menetelt.

2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város művészeti értékeinek megőrzése, valamint a város hírnevének öregbítése érdekében végzett példamutató munkája elismeréseként Süle Zsolt részére Gizella-díjat adományoz.

Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Építész Munkaközössége

A 135 éves Táncsics Mihály középiskola képzési profiljában kezdettől fogva szerepel az építőipari oktatás. Az építész munkaközösség az elmúlt évtizedeket számba véve jelen volt a város szépülésének számos kilométerkövénél. Felújítások, állagmegóvások, renoválások és rekonstrukciók hosszú sora fémjelzi munkájukat. Szellemi alkotómunkájukat publikált tankönyvek is dicsérik. 1997-ben a közösség tette nemzetközivé szervező házigazdaként az Építész Diákkonferenciát, melynek versenyein és pályázatain évről évre dobogós helyezést érnek el a munkaközösség által felkészített tanítványok. A 2017-ben Veszprémben megszervezett XXIII. nemzetközi konferencia profizmusa és színvonala nagyban hozzájárult az iskola és a város ismertségének, elismertségének növeléséhez. A nyolc tagot számláló munkaközösséget építészmérnök, építőmérnök, szakmérnök, festőművész, magasépítési üzemmérnök és műszaki szakoktató végzettséggel is rendelkező tanárok alkotják.

2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város épített környezeti értékeinek megőrzésében, valamint a város nemzetközi hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Építész Munkaközössége részére Gizella-díjat adományoz.

Rulett Együttes

2017-ben ünnepelte 45 éves fennállását a veszprémi Rulett Együttes. A zenekar repertoárjában az elmúlt 50 év könnyűzenei műfajainak és stílusainak közkedvelt, népszerű darabjai szerepelnek. Kitartó munkájuknak és szorgalmuknak köszönhetően Veszprémben nincs még egy olyan zenekar, amely ennyire hosszú múltra tekinthet vissza. Legfőbb jellemzőjük a szakmai színvonal, kiváló hangszertudás és improvizációs készség. A dinamikus előadásmód, kiforrott színpadkép, az egymásra és a közönségre való odafigyelés, a zene szeretete egyaránt hozzájárul a zenekar töretlen sikeréhez. Fontos számukra, hogy Veszprém jelentős kulturális eseményein részt vegyenek. A városon kívül is rendszeresen koncerteznek, külföldön, testvérvárosi rendezvényeken is képviselik Veszprémet. Az hattagú zenekar amatőr a szó jó értelmében, ahol a tagok zeneileg képzettek, professzionális szinten játszanak.

2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város kulturális életében végzett példaértékű munkája, valamint a város hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Rulett Együttes részére Gizella- díjat adományoz.  

 

 

Ezt már olvasta!?

Az elmúlt tél volt a harmadik legmelegebb 1901 óta

Voltak helyek ahol egész télen egy napon sem alakult ki egybefüggő hóréteg.

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

2020-ra a Tesco összes európai áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Így lehet sérülés nélkül megúszni a szilveszteri tűzijátékozást

Közös ellenőrzést tartott a tűzijáték-termékeket fogalmazó helyeken a rendőrség és a katasztrófavédelem Veszprém megyében.

Kisbusz borult az árokba Herendnél

Közúti közlekedési baleset történt Herend közelében hétfőn reggel. 

Esténként lezárják a belvárost

Az Utcazene Fesztivál miatt ideiglenesen forgalomkorlátozásra kell számítani Veszprémben. Több egyirányú utca iránya ellentétesre változik!

Bakony Média névjegykártya