Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk

Írta:  8200 Veszprém május 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyeszerte délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Gyereknapon, azaz május 27-én a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati, valamint több önkéntes tűzoltósága is megnyitja kapuit a látogatók előtt. 

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Évről évre több ezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket megyeszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Ezt már olvasta!?

Szerdán hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

Idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Az apró szigetország Szlovákiától veszi át, majd júliusban Észtországnak adja tovább a tisztséget.

Felfrissülést hoz a hétfő

A hétvégi strandidőnek egy hidegfront vet véget, senki ne csodálkozzon, ha dörgésre ébred hajnalban.

Webkamerán követhető egy rétisaspár költése

A megfigyeléstől a kutatók azt várják, hogy új ismereteket szerezhetnek a költés és nevelés időszakáról.

Webáruházakat zárt be a NAV

A cégcsoport elektronikai- és háztartási gépek kis-és nagykereskedelmével foglalkozott.

Na-Bed