Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk

Írta:  8200 Veszprém május 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyeszerte délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Gyereknapon, azaz május 27-én a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati, valamint több önkéntes tűzoltósága is megnyitja kapuit a látogatók előtt. 

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Évről évre több ezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket megyeszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Ezt már olvasta!?

Így kerülhetjük el a kéménytüzeket

Veszprém megyében a fűtési időszak egyik legjellemzőbb káreseménye a kéménytűz.

Belföldi repülő járatot indítottak hazánkban a törökök?

Belföldi járatot indított a török Freebird Airlines Debrecen és Sármellék között - hívta fel a figyelmet az AIRportal.hu.

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

A Magyar Posta 1746 településre, 4103 iskolába szállította el a tankönyveket.

A bakonyi szerpentinen ellenőriztek

A motorosokat és a személyautók vezetőit vonták intézkedés alá Csesznek határában a rendőrök.

Önkéntesek a kórházban

Önkénteskedésre és társadalmi felelősségvállalásra buzdítja a fiatalokat a Lélektér Alapítvány "Adni jó - add a hangod hozzá" programjával.

Na-Bed