Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk

Írta:  8200 Veszprém május 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyeszerte délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Gyereknapon, azaz május 27-én a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati, valamint több önkéntes tűzoltósága is megnyitja kapuit a látogatók előtt. 

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Évről évre több ezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket megyeszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Ezt már olvasta!?

A 24 órás akció keretében 857 helyszínen mértek sebességet.

Négy tűzszerész meghalt egy hortobágyi robbanásban

Négy honvédségi tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsérült egy robbanásban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a volt bombázótéren péntek délután.

Autókat, sorompót, kerítést rongált, majd az árokba borult

A veszprémi rendőrök elfogták a baleset helyszínét elhagyó 39 éves járművezetőt.

Elfogadták a 2018-as költségvetést

Magyarország 2018-as költségvetése 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

Három új útvonalat nyit Budapestről a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság a tavaszi menetrendben.

Na-Bed