Kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon Fotó: katasztrófavédelem

Kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon

Írta:  8200 Veszprém május 28 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több száz család ismerhette meg a tűzoltók mindennapjait vasárnap.

A megye valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága mellett tizenhárom önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott az öt éves hagyományokra visszatekintő rendezvényhez.

A „Nyitott szertárkapuk 2018” elnevezésű program keretében az összes hivatásos tűzoltóság, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége lehetőséget biztosított az érdeklődőknek arra, hogy közelről megtekinthessék a tűzoltók által nap, mint nap használt járműveket és a különleges felszereléseket. A nagy piros autók látványától izgatott gyerekek és kísérőik bejárhatták a laktanyákat, láthatták, miként telik a szolgálatban lévő tűzoltók élete, akik kitettek magukért gyermeknapon is - számolt be a vidám eseményről a katasztrófavédelem. 

Veszprémben már a meghirdetett időpont előtt többen megjelentek, így a szertárkapuk is korábban nyíltak meg. Az udvaron kiállított, speciálisan az erdőtüzek oltására alkalmas Mercedes típusú gépjármű mellett egész nap kígyóztak a sorok. A gyermekeknek különösen tetszett a magas építésű, robosztus jármű, amely országos szinten is kuriózumnak számít. A mellette elhelyezett Rába R16-nál pedig a szakfelszereléseket és a gépjárművet bemutató interaktív előadást tartott Felsőbányai György tű. százados, szolgálatparancsnok. A szertárban Miskey Tamás tű. alezredes, KMSZ parancsnok avatta be az érdeklődőket a mindennapokba, valamint néhány anekdotát is megosztott a kíváncsi ifjúsággal.

A megyeszerte nagy érdeklődésre számot tartó esemény egyes állomásain a sugárcsövek is előkerültek, így Devecserben és Bakonyoszlopon sok bátor ifjú érezhette magát tűzoltónak néhány pillanatra. Pápán és Pétfürdőn az új Rába tűzoltó gépjárműfecskendők mellett a védőfelszerelések voltak a sláger, többen szinte teljes védőruházatot öltöttek egy-egy fotó erejéig. Nagy volt a nyüzsgés a Balaton partján is, hiszen a megannyi hasonló témájú rendezvény mellett sokan betértek a balatonfűzfői és a badacsonytomaji laktanyákba is. Az ajkai szertár is megtelt gyermekekkel, akik főként Sam a tűzoltó, valamint a városban gyakran cikázó piros autók miatt látogatták meg a tűzoltóság épületét.

A felhőtlen gyermeknapi jókedv biztosítása mellett természetesen más üzenete is van ezeknek a programoknak. A gyermekek és szüleik biztonságérzetét is növeli, ha közvetlen közelről láthatják a védelmüket szolgáló technikai eszközöket, gépjárműveket és felszereléseket, valamint személyesen a tűzoltóknak tehetik fel kérdéseiket. A délelőtt tíz és délután négy óra között ingyenesen látogatható rendezvény idén is rendkívül népszerű volt, a tizenhárom helyszínen több mint ezerötszáz érdeklődő vett részt a programokon.

Ezt már olvasta!?

Gyorsfagyasztott zöldségeket hív vissza a Nébih

A cég a termékvisszahívást, partnerei értesítését haladéktalanul megkezdte, a több különböző márkát is érintő kivonást Európa szerte elindították.

Véget ért az 50. Kékszalag

A rajthoz állt 681 hajóból 545 teljesítette a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat, amelyet a svájci Safram nyert meg.

Ha egyetért, nincs teendője

Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. 

Ittasan ütközött neki a vasúti fénysorompónak

A májusban történt baleset nyomozását vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a napokban.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Na-Bed