Zene és gasztronómia ismét összeforr

Írta:  8200 Veszprém május 29 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, az esemény ez évben július 6. és 15. között várja vendégeit.

Fontos programmá nőtte ki magát az elmúlt években a Rozé, Rizling és Jazz Napok Veszprémben. Az itt élőkkel együtt izgatottan várják az ide látogatók is - fogalmazott Porga Gyula polgármester az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón hétfőn délután, hozzátéve, a fesztivál alatt tapasztalható hangulat és miliő mutatja meg a mi veszprémiségünket. - A város pezsgő kulturális hellyé nőtte ki magát az elmúlt pár évben, amihez elengedhetetlen egy innovátor, a segítő önkormányzat, valamint a finanszírozást biztosító szolgáltató - húzta alá a rendezvény sikerének receptjét.

Lakatos Antal, a Kinizsi Bank Zrt. elnöke szerint a szervezőkkel hosszú évekre tekint vissza a kapcsoltuk. - Nagy öröm, hogy adhatjuk magunkat, arcunkat és támogatásunkat ahhoz, hogy a városban lakók, ide látogatók még szebb, jobb, élhetőbb városba szórakozhassanak.


Mészáros Zoltán, Lakatos Antal, Porga Gyula és Zsandár Tamás

 

A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, az esemény ez évben július 6. és 15. között várja vendégeit.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezetőj igazgatója elmondta, idén mintegy kétszáz lelkes fellépő jelentkezett a színpadi programokra, emellett természetesen a szervezők is válogattak. Számos helyi és környékbeli  félprofi zenekar számára biztosítanak fellépési lehetőséget főként a vokális jazz területéről, de egyebek mellett a tangó is képviselteti majd magát. Idén is feldobják a városháza előtti teret, ahol ezúttal műfű és mini csúszdapark is várja a lazulni vágyókat. - A remek zenei programok mellett fontos szerepet kap a gasztronómiai - jelezte az ügyvezető igazgató.

Próbálunk egy kicsit szofisztikáltabb kiállítókat meghívni, nagyon koncentráltunka arra, hogy veszprémi, vagy ide kötődő vállalkozók kínálják boraikat - árulta el Zsandár Tamás, a rendezvény gasztromanagere, hozzátéve, főként a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről érkeznek borászok, de a déli part is képviselteti magát.

 

Az idei fesztivál borai egy könnyű nyári rizling, egy kékfarkos rozé, valamint egy 2015-ös savignon.

Július 6. és 15. a hagyományoknak megfelelően a Rozé, Rizling és Jazz Napok 10 napja alatt összesen 30 koncert szórakoztatja a közönséget, valamint 30 borász mutatkozik be.

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Közösen az eltűnt gyermekekért

Figyelemfelhívó kampányokkal, beszélgetésekkel és egy kis odafigyeléssel megelőzhetők az eltűnések.

Időutazás a 90-es évekbe

Idén második alkalommal rendezik meg a Retronic Fesztivált Veszprémben, december 9-én. A sztár fellépő a La Bouche lesz.

Zebracsikó született

Az ifjú zebra csődör még anyja mellett érzi igazán komfortosan magát, serényen követi mindenhova a Veszprémi Állatkertben.

Csúszik a számlázás

Várhatóan szeptemberben kell befizetni az elmaradt szemétdíjat.

Gázolajat sikkasztott

Vádemelési javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást egy 36 éves dudari férfival szemben.

Na-Bed