Drasztikusan megváltozik a belvárosi forgalmi rend

Írta:  8200 Veszprém június 01 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A gyalogosok és az autósok is jelentős változásokra számíthatnak a belvárosi körforgalom második építési ütemében. Senki ne megszokásból közlekedjen. 

Június 11-én jelentősen átalakul a belváros forgalmi rendje a körforgalmak kialakítása miatt - erről számoltak be a városházán péntek délelőtt. A város talán legforgalmasabb gyalogátkelőhelyét is lezárják. 

Lezárják a Brusznyai utca – Mindszenty József utca és a Mártírok útja - Kórház utca közötti szakaszt, a munkaterület kiterjedése a két útszakasz közötti közlekedési felületet teljes mértékben elfoglalja. A Bajcsy-Zsilinszky utca illetve a Mártírok útja végét is lezárják. A Brusznyai – Mintszenty utca forgalmi iránya csak az egyesen történő közlekedést biztosítja, a Mártírok útjára történő kihajtás azonban nem lesz lehetséges. 

A Kórház utca csak a Mártírok útja felé jobbra kisívben történő kanyarodással marad használható. A gyorsétterem megközelítése is csak a Kórház utca felől lesz lehetséges.

A Mártírok úti forgalmi rend változás részeként a Vitéz utca forgalmi iránya megfordul, a Mártírok útja felől a Bajcsy-Zsilinszky utca felé lehet haladni. A várható forgalom nagysága miatt a Vitéz utcában annak teljes hosszában megállási tilalom kerül bevezetésre.


Piros: munkaterület

 

A módosított forgalmi rend szerinti közlekedés a különböző irányokba az alábbiak szerint javasolja a kivitelező:

  • Jutasi út, illetve Budapest út irányából a Füredi út felé az Almádi út (Észak-déli összekötő) úton keresztül lehet eljutni.
  • Óvári Ferenc utca ill. Óváros tér irányából a Füredi út felé a Megyeház tér- Egyetem utca- Stadion u. útvonalon célszerű haladni.
  • Tapolcai út irányából a városközpontba a külső ill. a belső elkerül – Almádi út (észak -déli összekötő) útvonalon célszerű haladni.
  • Füredi út irányából városközpontba a külső ill. a belső elkerül – Almádi út (észak -déli összekötő) útvonalon célszerű haladni.

A terelő útvonal jelzésére különböző helyeken, de már a belső elkerülő csomópontjaiban terelőtáblákat helyeznek ki. 

A gyalogos közlekedés is jelentős mértékben módosul

A jelenleg meglévő két gyalogátkelőhely közül használatban csak a gyorsétterem- bank közötti gyalogátkelőhely marad, a másik átkelőhely megszűnik. Mivel a közúti jelzőlámpák elbontásra kerülnek a gyalogos átkelőhely környezetében fokozott figyelemmel kell a gépjárművezetőknek haladni. A gyalogosan közlekedőknek a Brusznyai- Mintszenty utca keresztezésére másik lehetőséget a körforgalom mellett lévő aluljáró biztosítja.

A terelő útvonalak mentén több helyen is parkolási tilalom bevezetése szükséges részben a Bezerédi utcában, részben a Vörösmarty téren - hangzott el. 

Brányi Mária alpolgármester a tájékoztatón emlékeztetett, Veszprém közlekedési struktúrájának egyik legjelentőseb csomópontját alakítják át uniós forrásból. - Legyünk türelmesek, értünk történik a beavatkozás, aminek eredményeként hatékonyabb lesz a csomópont áteresztő képessége - húzta alá. 

 

 

Ezt már olvasta!?

Most kell útnak indulnia? Itt van néhány jó tanács

Az idei téli szezonban nem szoktunk hozzá a fagyos, havas körülmények között történő vezetéshez. Itt van néhány jó tanács, hogy biztonságosan meg is érkezzen a uticéljához.  

Bankfiókba tévedt egy bika Spanyolországban

Bankfiókba tévedt be egy bika a kelet-spanyolországi Cheste településen a tradicionális helyi bikafuttatás során.

Nem várjunk melegebb időt

Hidegfront érkezett, 5°C-nál nem lesz sokkal melegebb, amit a szél még kellemetlenebbé tesz.

Hamar elkapták a pince kifosztót

 

A rendőrök még aznap délután elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 24 éves várpalotai férfit.

Ismét mentőhelikopter miatt állt a belváros forgalma

Lassan rendszeres látvány lesz a mentőhelikopter a belváros kereszteződésében.

Na-Bed