Babaszínház a Kabócában Fotó: Veszprém TV

Babaszínház a Kabócában

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

“Szirmok” címmel mutatta be új, babaszínházi előadását a Kabóca Bábszínház. A darabot Szántó Viktória rendezte. 

Az előadásban konkrét és absztrakt vizualitást használnak, azért, hogy a kicsik figyelmét minél jobban ébren tartsák. A történet ugyanakkor felnőtteknek is szól, hiszen egy metaforán keresztül a szülői sorsot mutatja be.

A történetben két kicsi kertész nevelgeti csodákat rejtő virágát. Miközben közös céljuk, hogy a virág kinyíljon és minél nagyobbra nőjön, mégis elkerülhetetlen köztük a civódás. Rá kell jönniük, hogy egymás ugratása semmi jóra nem vezet, és egy-egy apró, szeretetteljes mozdulat, vagy közösen megszólaltatott dallam segíthet csak abban, hogy a csoda beteljesüljön. 

További információ itt. 

Ezt már olvasta!?

Napi bevásárlási nehézségek a belvárosban

Veszprém központjában két nagy élelmiszer áruházat is felújítanak a nyár folyamán. Az itt lakóknak csak a kisebb áruválasztékkal rendelkező boltok maradtak.

Mentési bemutató 360°-ban nézhető videón

Egy különleges videón mutatja be munkáját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Kattintson és forgassa a kamerát szabadon. 

A szavazáson a választópolgárok csaknem 50 százaléka, 82-en jelentek meg.

Demográfiai okai is vannak a munkaerőhiánynak

Ma már elsősorban a munkaadók keresnek, a jól képzett szakemberek pedig válogathatnak a felkínált munkalehetőségek közül.

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt a november-januári három hónapban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Na-Bed