Városi fejlesztésekről döntöttek

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Összefoglaló Veszprém Megyei Jogú Város 2018 májusi önkormányzati közgyűléséről. (VIDEÓ)

Több, mint 20 millió forint összegű pályázati támogatással 22 bérlakás újul meg a Házgyári út 1. szám alatti lakóépületben. A felújításra az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen nyújtott be pályázatot. Az érintett lakások közül 9 esetében szerzett bérlőkijelölési jogot az önkormányzat- ez is szerepelt a veszprémi közgyűlés májusi ülésén. A napirendek között több városi fejlesztésről is döntöttek a képviselők.

112 érvényes pályázatot nyújtottak be helyi egyesületek az 5 millió forintos civil keret terhére, az elnyert támogatást működésre és programok szervezésére fordíthatják az érintettek. A városi közgyűlés döntött arról is, hogy a Veszprémi Zsidó Hitközség kezdeményezésére 12 úgynevezett botlókövet helyeznek a belváros több pontján 5 veszprémi zsidó család 12 elhurcolt tagjának emlékére - foglalta össze az ülést a .

 

Ezt már olvasta!?

Szerdán Veszprémben ellenőriz a NAV

Kiemelten ellenőrzik a tüzép telepeket, kertészeteket és gazdaboltokat.

Indul a téli hóügyelet Veszprémben

A hóügyeleti rendszer működtetése nemcsak a hó eltakarítását, hanem városszerte a síkosságmentesítés megszervezését is jelenti.

Halász Bence bejelentkezett az Eb éremért

Orbán Éva négyszer is 67 méter fölé jutott, Halász Bence pedig 78 méter felett teljesített a 60. Balaton Bajnokságon.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán páros mozi belépőket nyerhetnek.

Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

Kevesebb, mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztésekkel kapcsolatban beérkező panaszok száma.

Na-Bed