Városi fejlesztésekről döntöttek

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Összefoglaló Veszprém Megyei Jogú Város 2018 májusi önkormányzati közgyűléséről. (VIDEÓ)

Több, mint 20 millió forint összegű pályázati támogatással 22 bérlakás újul meg a Házgyári út 1. szám alatti lakóépületben. A felújításra az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen nyújtott be pályázatot. Az érintett lakások közül 9 esetében szerzett bérlőkijelölési jogot az önkormányzat- ez is szerepelt a veszprémi közgyűlés májusi ülésén. A napirendek között több városi fejlesztésről is döntöttek a képviselők.

112 érvényes pályázatot nyújtottak be helyi egyesületek az 5 millió forintos civil keret terhére, az elnyert támogatást működésre és programok szervezésére fordíthatják az érintettek. A városi közgyűlés döntött arról is, hogy a Veszprémi Zsidó Hitközség kezdeményezésére 12 úgynevezett botlókövet helyeznek a belváros több pontján 5 veszprémi zsidó család 12 elhurcolt tagjának emlékére - foglalta össze az ülést a .

 

Ezt már olvasta!?

Az év első veszprémi babája

Veszprém idei első újszülöttjét és a boldog szülőket köszöntötte a város nevében Porga Gyula polgármester otthonukban.

Ma kezdődik a Művészetek Völgye

A július 29-éig tartó rendezvényen több mint 1500 program közül válogathatnak az érdeklődők.

Új teret kaptak a fiatalok

Ifjúsági közösségi teret hozott létre Veszprémben az Új Nemzedék Központ. Az ünnepélyes megnyitót szerdán délután tartották.

Lehetőségek és elvárások

A majdani diploma értékét a hallgatói befektetett munka és az alma mater hírnevének szorzata adja - hangzott el a Pannon Egyetem tanévnyitóján.

Na-Bed