Városi fejlesztésekről döntöttek

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Összefoglaló Veszprém Megyei Jogú Város 2018 májusi önkormányzati közgyűléséről. (VIDEÓ)

Több, mint 20 millió forint összegű pályázati támogatással 22 bérlakás újul meg a Házgyári út 1. szám alatti lakóépületben. A felújításra az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen nyújtott be pályázatot. Az érintett lakások közül 9 esetében szerzett bérlőkijelölési jogot az önkormányzat- ez is szerepelt a veszprémi közgyűlés májusi ülésén. A napirendek között több városi fejlesztésről is döntöttek a képviselők.

112 érvényes pályázatot nyújtottak be helyi egyesületek az 5 millió forintos civil keret terhére, az elnyert támogatást működésre és programok szervezésére fordíthatják az érintettek. A városi közgyűlés döntött arról is, hogy a Veszprémi Zsidó Hitközség kezdeményezésére 12 úgynevezett botlókövet helyeznek a belváros több pontján 5 veszprémi zsidó család 12 elhurcolt tagjának emlékére - foglalta össze az ülést a .

 

Ezt már olvasta!?

Veszélyes termékbemutatók

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzésére hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

Tűzoltók mérték össze erejüket

Első alkalommal rendezett megyei lépcsőfutó versenyt a katasztrófavédelem.

4000 milliárd forint áll rendelkezésre közúti és vasúti fejlesztésekre 2022-ig

Vasúti fejlesztésre mintegy 1500 milliárd forint uniós, közúti fejlesztésekre pedig 1200 milliárd forint uniós és 1300 milliárd forint hazai forrás áll rendelkezésre.

Rendőrségi információs pont a Cholnoky-n

A megújult Cholnoky-lakótelepi könyvtár havi 15 órában rendőrségi információs pontként is funkcionál. 

Kávéval kampányoltak a balesetmentes közlekedésért

„Kávéakció”-val kampányolt a balesetmentes közlekedés érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Na-Bed