Csécs Ferenc veszi át a Pro Civitate díjat Porga Gyula polgármestertől Csécs Ferenc veszi át a Pro Civitate díjat Porga Gyula polgármestertől

Ismét megmutatták magukat a civilek

Írta:  8200 Veszprém június 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

12. alkalommal rendezték meg Veszprémi Civil Napot, amelyen a hagyományoknak megfelelően átadták a Pro Civitates díjat is.

Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke az ünnepélyes megnyitó alkalmával köszönetet mondott a civil egyesületeknek, hogy ismét megmutatták tevékenységüket a Kossuth utcán.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, immáron 12. alkalommal tartotta meg a város a civil napot. - Igazi ünneppé vált ez a találkozó - húzta alá, hozzátéve, szerinte fontos, hogy ne csak a saját tagságuknak okozzanak örömöt a szervezetek, hanem legyen egy alkalom, amikor mindenkivel megosszák, megismertetik tevékenységüket.

 

A nap folyamán számos egyesület bemutatkozott, a művszeti csoportok színpadi programokkal is készültek, ezen túl halászléversenyt is tartottak.

Az ünnepség részeként átadták az idei Pro Civitate díjat, amellyel a helyi civil szervezetek munkáját jutalmazzák, amelyet idén Csécs Ferenc, a Dózsavárosi Baráti Kör elnöke vehetett át Porga Gyula polgármestertől.


Heiter Sándor, Csécs Ferenc és Porga Gyula

 

Elhangzott, a veszprémi Dózsavárosi Baráti Kör a városrész meghatározó közössége, idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Tevékenyen közreműködik a városrész hagyományainak ápolásában, új kezdeményezések megvalósításában, a közösségi, kulturális, sport, környezetszépítés, egészségügyi és szociális területen egyaránt.

Kiváló kapcsolatot ápol a körzet intézményeivel. A városi Civil Kerekasztal alapító tagja. A városrész fejlesztése és az ott élő emberek életminőségének javítása érdekében, számos önkéntes feladatot látnak el a Baráti kör tagjai. A hagyományos Dózsa téri karácsonyra igazi összefogással szerveznek színvonalas műsort és állítják fel a már kivilágított karácsonyfát. Minden évben megszervezik a Családi Napot, Farsangi bált, a Dózsa téren és környékén a takarítási munkákat. Önkéntes munka keretében kivitelezték a Dózsa szobor talapzatának lerakását és megvilágítását, a városrészi Betlehem elkészítését. Aktív résztvevői és kezdeményezői a lakossági utcafórumoknak. Példaértékű összefogás, igazi csapatmunka, jó hangulat jellemzi a Dózsavárosi Barát Kör tevékenységét.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Veszprémben kiemelkedő tevékenységet végző Dózsavárosi Baráti Kör munkájának elismeréseként adományozza a Pro Civitate díjat. 

 

Ezt már olvasta!?

Rég nem látott egység Veszprémben

A választási eredményt értékelte Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 01. számú választókerületének elnöke.

Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak

Ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését.

Folyamatosan gyűjtik a kihelyezett fenyőfákat

A legtöbben az előttünk álló hétvégén szabadulnak meg az ünnepi dísztől.

3 és 4 forinttal járnak jobban az autósok mától.

Új völgyhíd épül Veszprémben

A Modern városok program részeként összekötik a 8-as és 82-es utat, és új völgyhíd épül Veszprémben.

Na-Bed