Erős lehűlést hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém június 20 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet maximuma még elérheti a 30°C-ot, a hétvégén azonban ennél jóval hidegebb lesz. 

Szerdán a több órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, foltokban kialakulnak záporok, zivatarok. Ezek várhatóan elkerülik a várost, de kis valószínűséggel nálunk is előfordulhat kevés csapadék. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 30°C közelében tetőzik - írja a VMeteo.hu.

Csütörtökön fátyol felhőzet szűri a nap fényét. Az érkező hidegfront előtt még egy nyári napot élvezhetünk. A mérsékelt délnyugati szélben a reggeli 19°C-ot követően délután 30°C ígérkezik. A hidegfront a késő esti, kora éjszakai órákban érkezik záporok, zivatarok és megerősödő északnyugati szél kíséretében.

Pénteken eleinte borult lesz az ég felettünk, esővel, záporesővel, a csapadék mennyisége azonban még bizonytalan. Később csökken a felhőzet, kisüt a nap. A gyakran erős északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A hőmérő higanyszála reggel 16°C-ot mutathat, a délelőtti órákban azonban várhatóan tovább hűl a levegő, délután a napsütés hatására azonban gyorsan melegszik és 18°C-ot is mérhetünk. Az ilyenkor szokásosnál hűvösebb lesz a hétvégén is.

Ezt már olvasta!?

Ellenőrzés a Balaton északi partján

Az akció során több mint ötszáz járművet ellenőriztek a Veszprém megyei rendőrök.

Csúcsidőszakába ért a pollenhelyzet

Az erősen allergén pollen koncentrációja országszerte elérheti a nagyon magas szintet. Veszprém sem kivétel. 

Hármas karambol, egy sérült

Három személyautó ütközött össze, az egyik felborult a 710-es főúton Papkeszinél.

A 24 órás akció keretében 857 helyszínen mértek sebességet.

Ismét teljes szépségében ragyog a Bakonyi Ház

Megnyílt a Bakonyi Ház új állandó kiállítása és etnobotanikai kertje szombat délután, amelyhez kapcsolódva családi napot is tartottak.

Na-Bed