Erős lehűlést hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém június 20 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet maximuma még elérheti a 30°C-ot, a hétvégén azonban ennél jóval hidegebb lesz. 

Szerdán a több órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, foltokban kialakulnak záporok, zivatarok. Ezek várhatóan elkerülik a várost, de kis valószínűséggel nálunk is előfordulhat kevés csapadék. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 30°C közelében tetőzik - írja a VMeteo.hu.

Csütörtökön fátyol felhőzet szűri a nap fényét. Az érkező hidegfront előtt még egy nyári napot élvezhetünk. A mérsékelt délnyugati szélben a reggeli 19°C-ot követően délután 30°C ígérkezik. A hidegfront a késő esti, kora éjszakai órákban érkezik záporok, zivatarok és megerősödő északnyugati szél kíséretében.

Pénteken eleinte borult lesz az ég felettünk, esővel, záporesővel, a csapadék mennyisége azonban még bizonytalan. Később csökken a felhőzet, kisüt a nap. A gyakran erős északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A hőmérő higanyszála reggel 16°C-ot mutathat, a délelőtti órákban azonban várhatóan tovább hűl a levegő, délután a napsütés hatására azonban gyorsan melegszik és 18°C-ot is mérhetünk. Az ilyenkor szokásosnál hűvösebb lesz a hétvégén is.

Ezt már olvasta!?

Tizenhat fellépővel rendezik meg a Balaton északi partjának legnagyobb ingyenes családi gasztrofesztiválját, a Balaton Fesztivált június 29. és július 2. közt Balatonkenesén.

Az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc részeként telepítik át a B-52 Stratofortress típusú stratégiai nehézbombázókat.

Húszméteres lángok Herenden

Tűz keletkezett egy bútorgyártó csarnokban Herenden, a vasúti átjáró után hétfőn délelőtt. Sikerült eloltani a tűzet. 

Régi-új könyvesbolt a belvárosban

A Kossuth Kiadó első vidéki boltjaként nyitotta meg kapuit Veszprém belvárosában a Kölcsey Könyvesbolt.

Az ország legjobb diák floorballosai érkeztek városunkba

Veszprém ad otthon a 2016/2017-es tanév floorball Diákolimpia döntőjének ezen a hétvégén.

Na-Bed