Erős lehűlést hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém június 20 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet maximuma még elérheti a 30°C-ot, a hétvégén azonban ennél jóval hidegebb lesz. 

Szerdán a több órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, foltokban kialakulnak záporok, zivatarok. Ezek várhatóan elkerülik a várost, de kis valószínűséggel nálunk is előfordulhat kevés csapadék. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 30°C közelében tetőzik - írja a VMeteo.hu.

Csütörtökön fátyol felhőzet szűri a nap fényét. Az érkező hidegfront előtt még egy nyári napot élvezhetünk. A mérsékelt délnyugati szélben a reggeli 19°C-ot követően délután 30°C ígérkezik. A hidegfront a késő esti, kora éjszakai órákban érkezik záporok, zivatarok és megerősödő északnyugati szél kíséretében.

Pénteken eleinte borult lesz az ég felettünk, esővel, záporesővel, a csapadék mennyisége azonban még bizonytalan. Később csökken a felhőzet, kisüt a nap. A gyakran erős északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A hőmérő higanyszála reggel 16°C-ot mutathat, a délelőtti órákban azonban várhatóan tovább hűl a levegő, délután a napsütés hatására azonban gyorsan melegszik és 18°C-ot is mérhetünk. Az ilyenkor szokásosnál hűvösebb lesz a hétvégén is.

Ezt már olvasta!?

Tevék érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Két új lakóval bővült az Állatkert teveállománya. Gréta és Gudrun, a két fiatal tevelány Németországból érkezett hozzánk.

Elültették Veszprémben a férfi felelősség fáját

A Férfiak Klubja kezdeményezése felhívja a figyelmet, hogy a férfiak jelenléte stratégiai fontosságúvá vált a családok életében.

Két házba is villám csapott

Két ház tetőszerkezete is kigyulladt a szerda délutáni zivatar átvonultával. Mindkét tüzet villámcsapás idézte elő - közölte a katasztrófavédelem. 

Káoszba fullad a boltnyitás?

Hetekkel ezelőtt robbant a hír, hogy Veszprémben nyit új üzletet a Media Markt. Most már a nyitási akciók is ismertek.

Megújult arculattal várja a látogatókat május végétől a Tánc Fesztiválja Veszprémben

A táncelőadások mellett könyvbemutató és irodalmi estek is lesznek.

Na-Bed