Vasárnapig tart az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Írta:  8200 Veszprém június 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lebilincselő nyitóceremóniával vette kezdetét az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál csütörtökön Veszprémben. 

Primadonnák, bonvivánok, 60 tagú koncert fúvószenekar, neves cirkusz művészek, zászlóforgatók és táncegyüttesek tették emlékezetessé a programot.

Több hónapos előkészítő munka érett be az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál nyitányával. A vasárnapig tartó rendezvény nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megőrizni és népszerűbbé tenni az operett műfaját, ezzel is tisztelegve annak koronázatlan királya, Rátonyi Róbert előtt. Azért, hogy minél több embert megérintsen ez az igényes, nehéz műfaj, a szervező Veszprémi Petőfi Színház Keller János művészeti vezető irányításával úgy állította össze a gazdag programot, hogy az minden korosztályt megszólítson.Ez a szándék már a nyitóceremónián is érzékelhető volt. A nagyszámú közönség minden tagja örömmel hallgatta a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara szereplését, a Bandiera Zászlóforgató csoport látványos bemutatója pedig végképp megragadta a nézők figyelmét, ahogy ezt tette az Alba Regia Táncegyesület, valamint a Bonita Sporttáncegyesület műsora is. A Mr. és Mrs. Dittmár bohócduó produkciója kitűnően ötvözte a cirkusz és az operett műfajt meghódítva a fiatalabb korosztály szívét, a lóháton érkező bonviván, Buch Tibor, illetve a lovas-hintón érkező primadonna, Füredi Nikolett előadása végképp magasra emelte a nyitóceremónia színvonalát.A megnyitó alkalmával Oberfrank Pál színházigazgató kiemelte, a hagyományokat megőrizve a szakma és az operett műfaja előtt tisztelegnek ezzel a négynapos eseménnyel. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a város legfiatalabb fesztiválján arról beszélt, hogy a megyeszékhely színes és mindenkit megszólító kulturális gazdagsággal rendelkezik, amely most új gyöngyszemmel bővült. Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező köszöntőjében felidézte, sok szálon kötődik Veszprémhez, négy alkalommal is rendezett itt. Mint mondta, sokan gondolják úgy, hogy az operett könnyű műfaj, ezzel szemben inkább nagyon is nehéz, és könnyű elrontani is, Rátonyi Róbert azonban sok maradandót alkotott ezen a területen. Úgy fogalmazott, az operett egy komoly mesterség, amelyet az elődöktől kell megtanulni, és biztosítani kell továbbélését.

Dr. Sölch Gellért stratégiai helyettes államtitkár kiemelte, Veszprém és a szervezők okkal lehetnek büszkék az I. Rátonyi Róbert Operettfesztiválra, hiszen a rendezvény négy napja alatt minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot. A magyar operett hungarikum, ez pedig a kormány számára különösen fontos, olyan érték, amelyet kiemelten becsülni kell, ezért is szükséges, hogy minél többen közel kerüljenek ehhez a műfajhoz. Az operettfesztivál nagy lépést tesz ennek érdekében. Nagy Károly apátkanonok szerint az operettben ott van a csattanóra való végtelen várakozás, amit úgy hívunk, hogy boldogság, erre pedig minden ember éhes. A színház, illetve az operett boldoggá tudja tenni az embereket, akik mosollyal jönnek ki az előadásokról, a dallam tovább lüktet bennük.

A vasárnapig tartó I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál vásárral, operett műsorokkal, izgalmas beszélgetésekkel, illetve külön erre az alkalomra íródott mese-operettel is várja az érdeklődőket a Veszprémi Petőfi Színházban, illetve a Színházkertben.

További információ: http://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Új teret kaptak a fiatalok

Ifjúsági közösségi teret hozott létre Veszprémben az Új Nemzedék Központ. Az ünnepélyes megnyitót szerdán délután tartották.

Rendőrség, kicsit másképp

Nyílt napot tartottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon a megyei középiskolák végzős tanulói számára.

Rendkívüli biztonsági készültség mellett indult újra a vasúti forgalom a szilveszter éjjel lezárt két müncheni pályaudvaron. 

Nagyot drágul a benzin

Az emeléssel a benzin átlagára 323-324 forintra, a gázolajé 318-319 forintra nő.

Új helyre költözött a műszaki áruház

Összesen 798 négyzetméteren, körülbelül 14 ezer termékkel és több mint 20 szakértő értékesítővel várják az érdeklődőket.

Na-Bed