Átalakul a közösségi közlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém június 23 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat saját társaságot hoz létre.

Miközben Veszprém jelentős részében az uniós támogatásoknak köszönhetően az elmúlt időszakban dinamikus fejlődési pályát írt le, addig az egyetlen közszolgáltatási ágazat, amely ez idáig nem részesülhetett fejlesztési forrásokban az a közösségi közlekedés. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy saját gazdasági társaságot hoz létre, amely a tervek szerint 2019. január 1–től végzi a közösségi közlekedési szolgáltatást a megyeszékhelyen - derült ki a  tudósításából. 

A Pénzügyi és költségvetési bizottság legutóbbi ülésének napirend pontjai között szerepelt, hogy az önkormányzat  változtasson a negatív megítélésű közösségi közlekedés helyzetén. A szakértők összesen három alternatívát javasoltak a közösségi közlekedés megújítására. Az egyik megoldás lenne a tartós bérleti jogviszony, amelyben rendelkezésre állással együtt vásárolnának lehetőséget a közösségi közlekedésre, vagyis buszokat bérelne az önkormányzat, illetve a szükséges rendelkezésre állást. Másik megoldás, hogy bérbe veszik a gépjárműveket azzal a kikötéssel, hogy nem lehetnek 8 évesnél idősebbek. A harmadik változat a teljesen új járműpark kialakítása. 

A bizottság az első változat elfogadására tesz javaslatot a közgyűlésnek. A közösségi közlekedés jövő évi beindítása mintegy 1,4 milliárd forintba kerül, jegy és bérlet értékesítésből 800 millió forint bevételre számítanak. A különbséget a városnak kell megfinanszíroznia.

 

Ezt már olvasta!?

Már januárban indul a program kidolgozása

Az Európa Kulturális Fővárosa cím 4+1 évre szól, legfontosabb célja a közösségfejlesztés.

Kezdetét veszi az adventi időszak

December 24-ig mindennap várja az érdeklődőket a karácsonyi vásár a Kossuth utcán. A hivatalos megnyitót pénteken tartották meg.

Parkolóhelyeket szabadítanak fel

Lakossági nyomásra több elhagyatott, rendszám nélküli autót szállítanak el a város közterületeiről.

Ünnepélyes állománygyűlés tűzoltónap alkalmából

Ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról. 

Múlt és jelen kéz a kézben jár Veszprémben

Porga Gyula polgármester Gizella-díjat adott át Molnár Sándor antikváriusnak, Puskás Péter operatőrnek és Weber János építésznek a városi programsorozat ünnepi estjén szombaton.

Na-Bed