Vörösmarty Éva (b) Vörösmarty Éva (b) Fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat

Új alelnök a megyegyűlésben

Írta:  8200 Veszprém június 28 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Vörösmarty Éva személyében új alelnököt választott csütörtöki ülésén a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése.

Vörösmarty Éva 2006 óta tagja a megyegyűlésnek. Több szakmai bizottság munkájában vett részt tagként és alelnökként, a 2014-től kezdődő ciklusban pedig a Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot vezette. A megyegyűlés újonnan megválasztott alelnöke társadalmi megbízatásban látja el tisztségét. A Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének azért kellett új alelnököt választani, mert a korábbi alelnök, Fenyvesi Zoltán az áprilisi országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett, így összeférhetetlenség miatt lemondott a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésében betöltött tisztségéről. Fenyvesi Zoltán megüresedett megyei képviselői helyére pedig a Fidesz- KDNP listájáról Végh László, Sümeg polgármestere került. Vörösmarty Éva és Végh László esküt is tettek a megyegyűlés keretében.

A személyi változások miatt több bizottság összetétele is módosult. A Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot Papp Tamás képviselő vezeti majd, míg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottság elnökének Latorczai Jánost választották, Végh László pedig tagja lesz Pénzügyi és Ellenőrzési valamint a Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságnak, valamint a megyei értéktár bizottság alelnökeként vesz részt a megyegyűlés munkájában.

Az elmúlt időszakban tovább csökkent a bűncselekmények száma Veszprém megyében, a rendőrség munkáját aktivitás és tolerancia jellemezte, valamint sikerült megőrizni a lakosság szubjektív biztonságérzetét- az aktuális közbiztonsági helyzetről Tarcsa Csaba megyei rendőr-főkapitány adott tájékoztatást a közgyűlés előtt, a katasztrófavédelem elmúlt évi eredményeiről pedig Dányi Béla megyei igazgató számolt be.
 

Ezt már olvasta!?

A Balaton messze az ország legbiztonságosabb természetes vize

A fulladások száma harmadára csökkent tavalyhoz képest.

A tavaly december eleji tulajdonosváltást követő egy hónap alatt negyedével bővítette termelését a Pápai Hús Kft.

Pár órán belül efogták a robogó tolvajt

A veszprémi rendőrök öt órán belül előállították a helyi kapitányságra a 26 éves férfit.

A rendőrök és a polgárőrök fokozottan vigyáznak ránk a következő napokban

Rendőrségi jótanácsok halottak napja és mindenszentek közeledtével.

Tiszta lappal indulunk

Újév köszöntő ünnepséget tartottak a Pannon Egyetemen szombaton.

Na-Bed