Egy havi csapadékmennyiség egy nap alatt

Írta:  8200 Veszprém július 12 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Júliusban átlagosan 55 mm csapadék hullik egész hónapban, ez most egy nap alatt leesett szerdán Veszprémben.

Az átvonuló hidegfront összesen 57 mm esőt adott - írta összefoglalójában a VMeteo.hu a közösségi oldalán. "Az Országos Meteorológiai Szolgálat társadalmi észlelőjeként az automata állomás mellett rendelkezünk egy Hellmann típusú csapadékmérővel is. Ez reggel hét órától 49 mm esőt gyűjtött, előtte éjszaka még 8 mm esett" - fogalmaztak.

A folytatás azonban már sokkal barátságosabb időt hoz. Csütörtökön eleinte még gyakran lesz erősen felhős az ég felettünk, délután azonban már a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem érkezik. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 25°C közelében tetőzik.

Pénteken sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. A mérsékelt északnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti. A hőmérséklet reggel 16°C-ig csökken, a maximum elérheti a 27°C-ot.

A hétvégén nyárias idő vár ránk, szombaton kevesebb, vasárnap több felhővel. A jelentős változást okozó légköri képződmények a jövő héten is elkerülik térségünket.

 

Ezt már olvasta!?

A közönséggel együtt díszítettek

A Veszprémi Petőfi Színház hagyományteremtő céllal idén is a közönséggel együtt díszítette fel karácsonyfáját.

Mindennapi hősök a vásznon

A tűzoltó szertárban nyílt kiállítás.

Tartalmas programok a Költészet napjához kapcsolódva

Versmondásért színházjegyet adnak a költészet napján Veszprémben.

Átadták az orvosi rendelőt Kádártán

Több, mint hatvanegy és félmillió forintból megújult egy régi épület Kádártán, amelyben a gyermek és felnőtt praxisú háziorvosi rendelőt alakították ki. 

Többletforrást kapott a Modern Városok Program Veszprémben

13 projekt – 130 milliárd forint értékű beruházás – gazdasági, kulturális, sport és közlekedési fejlesztéseket is jelent Veszprémben a Modern Városok Program.

Bakony Média névjegykártya