Porga Gyula, Hans-Dieter Bühler és Marco Bühler Porga Gyula, Hans-Dieter Bühler és Marco Bühler Fotó: Facebook/Porga Gyula

Új gyártócsarnokot avattak a Beurer-nél

Írta:  8200 Veszprém július 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át a Beruer GmbH veszprémi telephelyén hétfőn. 

Az ünnepélyen a város Pro Meritis díjat adományozott a cég alapítójának, egyik tulajdonosának, Dr. Hans-Dieter Bühler úrnak, akinek meghatározó érdemei vannak a veszprémi gyár és ezáltal a város gazdaságának fejlesztésében. 

Dr. Hans-Dieter Bühler a németországi Nagold városában született. Üzemgazdász tanulmányai után Chicagoban kezdett el dolgozni. Az ulmi székhelyű Beurer GmbH-hoz 1967-ben csatlakozott. Az akkoriban nehézségekkel küzdő vállalat helyzetének stabilizálásában, a jövő töretlen fejlődési útjának egyengetésében fontos szerepet játszott. Nemzetközi kapcsolatrendszert alakított ki beszerzési és értékesítési területen egyaránt. 1987-ben szortiment bővítést hajtott végre, mely a mai sikerek egyik jelentős mérföldkövét jelentette.

1992-ben, szintén életének egy jelentős döntése, valamint finanszírozása alapján alakult meg Veszprémben a Beurer GmbH magyarországi leányvállalata a Beurer-Hungaria Kft. A nemzetközileg is elismert vállalat 300 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében, termékeit közel 100 országban kínálja. A felügyelő bizottság elnökeként, majd tagjaként folyamatosan figyelemmel kísérte a cég működését és fejlődését. Meghatározó érdemei vannak a veszprémi gyár és ezáltal a város gazdaságának fejlesztésében. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a Beurer- Hungária Kft. alapítójaként Veszprém város gazdasági életében végzett értékteremtő munkája elismeréseként Dr. Hans Dieter Bühler részére Pro Mertitis érmet adományoz. 

Ezt már olvasta!?

Kedden eldől az idei nagypéntek sorsa

Kéthetes ülésbe kezd a magyar Országgyűlés.

Novemberben is több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai 2014 novemberéhez képest, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el.

Elhunyt Torgyán József

Torgyán József 1991-2002 között vezette az FKGP-t, míg a földművelésügyi tárcát 1998-től 2001-ig irányította.

Középiskolai rangsor: élen a veszprémi Lovassy László Gimnázium

A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát - tette közzé a legjobbiskola.hu portál hétfőn.

Nyilvánosságra hozták kedd este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

Na-Bed