Porga Gyula, Hans-Dieter Bühler és Marco Bühler Porga Gyula, Hans-Dieter Bühler és Marco Bühler Fotó: Facebook/Porga Gyula

Új gyártócsarnokot avattak a Beurer-nél

Írta:  8200 Veszprém július 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át a Beruer GmbH veszprémi telephelyén hétfőn. 

Az ünnepélyen a város Pro Meritis díjat adományozott a cég alapítójának, egyik tulajdonosának, Dr. Hans-Dieter Bühler úrnak, akinek meghatározó érdemei vannak a veszprémi gyár és ezáltal a város gazdaságának fejlesztésében. 

Dr. Hans-Dieter Bühler a németországi Nagold városában született. Üzemgazdász tanulmányai után Chicagoban kezdett el dolgozni. Az ulmi székhelyű Beurer GmbH-hoz 1967-ben csatlakozott. Az akkoriban nehézségekkel küzdő vállalat helyzetének stabilizálásában, a jövő töretlen fejlődési útjának egyengetésében fontos szerepet játszott. Nemzetközi kapcsolatrendszert alakított ki beszerzési és értékesítési területen egyaránt. 1987-ben szortiment bővítést hajtott végre, mely a mai sikerek egyik jelentős mérföldkövét jelentette.

1992-ben, szintén életének egy jelentős döntése, valamint finanszírozása alapján alakult meg Veszprémben a Beurer GmbH magyarországi leányvállalata a Beurer-Hungaria Kft. A nemzetközileg is elismert vállalat 300 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében, termékeit közel 100 országban kínálja. A felügyelő bizottság elnökeként, majd tagjaként folyamatosan figyelemmel kísérte a cég működését és fejlődését. Meghatározó érdemei vannak a veszprémi gyár és ezáltal a város gazdaságának fejlesztésében. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a Beurer- Hungária Kft. alapítójaként Veszprém város gazdasági életében végzett értékteremtő munkája elismeréseként Dr. Hans Dieter Bühler részére Pro Mertitis érmet adományoz. 

Ezt már olvasta!?

Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap, 31 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

A napokban a nyárfaszösz is szállni kezdett.

Egyre rosszabb lesz az allergiásoknak

Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja az északi-északkeleti területek kivételével többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Lerajzolták a biztonságos közlekedést

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel" rajzpályázat országos díjazottjai között Veszprém megyeiek is vannak.

Árnyék és víz segít állatainknak kibírni a hőséget

A nyári kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat is megviseli.

Na-Bed