Közlekedésfejlesztés az iparterületen

Írta:  Veszprém TV július 17 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megoldódik a terület csapadékvíz-elvezetése, járdával közös kerékpárút épül, valamint új parkolókat is kialakítanak a Henger utcában.

Útépítés kezdődött az északi iparterületen, a Henger utcában. Uniós támogatással megépítik az utca hiányzó, mintegy 200 méteres szakaszát, a meglévő útszakaszt pedig felújítják. Emellett a beruházás keretében megoldódik a terület csapadékvíz-elvezetése, járdával közös kerékpárút épül, valamint új parkolókat is kialakítanak. A helyszínen tartott tájékoztatón elhangzott: az északi iparterület gyáraiba 4-5000 munkavállaló érkezik naponta, fontos, hogy ez a terület a Pápai és a Házgyári út felől is elérhető legyen - tudósított a Veszprém TV.

Tíz napja kezdődött meg a Henger utcai útépítés. A Területfejlesztési Operatív Program támogatásával uniós és hazai forrásokból mintegy 600 millió forintos beruházással az utca hiányzó 200 méteres szakasza készül majd el és közel 700 méteres nyomvonalat felújítanak.

A tervek szerint december végére megvalósul a Házgyári út és a Pápai út átkötése. 

A hétfői helyszíni tájékoztatón elhangzott, a Henger utcai építkezés egy hárommilliárd forint értékű fejlesztési csomag része. 2020 év végig felújítják a Kistó utca burkolatát, megújul a Pápai út, megoldódik a Dózsaváros csapadékvíz elvezetése és elkezdődik a kelet-nyugati közlekedési tengely első szakaszának építése a Pápai és a Kistó utca között.

 

Ezt már olvasta!?

Leengedett rácsnál is üzemel a parkolóház

Augusztus óta működik ez a rendszer a Bagolyvári Parkolóházban parkoló járművek védelme érdekében.

Lesz strand az uszoda mellett?

Gyakran felteszik ezt a kérdést a polgármesternek a napokban zajló lakossági fórumsorozaton.

Átadták a megújult veszprémi érseki palotát

A magyar barokk építészet egyik kimagasló remekműve 1765 és 1776 között épült Fellner Jakab tervei alapján.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat.

Na-Bed