Biztonságosabbá válik a kerékpározás a Jutasi úton

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még ebben az évben elkészül a kerékpárút a belváros és a vasútállomás között, de Veszprém más területén is kedveznek a kerékpárosoknak.

Már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező Practical Kft. részére, akinek 180 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát - hangzott el sajtótájékoztató keretében hétfőn délután. Elsődleges cél a biztonságos, kényelmes közlekedés a városban - húzta alá Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette, összesen 2,8 kilométer hosszan alakítanak ki kerékpárutat mintegy 270 millió forintos beruházással ezen a szakaszon, illetve további 5 kilométeren számíthatunk kerékpárosbarát fejlesztésekre.

 

A kétirányú kerékpárútat a Bagolyvári utca és a Munkácsy úti körforgalom között a Jutasi út nyugati oldalán alakítják ki, innen pedig kétoldali egyirányú kerékpársáv vezet majd a vasútállomásra.

További kerékpáros fejlesztések is várhatóak még a Dózsavárosban, valamint a Cholnoky-lakótelepen, többnyire kerékpáros nyomvonalak kijelőlésével.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg a Közlekedésbiztonsági és kerékpárbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén című pályázat részeként.
 

Ezt már olvasta!?

Ki akarták végezni a rendőröket

 A járőrök voltak a szombati budapesti, Teréz körúti robbantás célpontjai.

Érdemes rendszeresen kitisztítani a vízelvezető árkokat

Az elmúlt évek tapasztalataira alapozva elmondható, hogy az időjárási körülmények egyre szélsőségesebben és egyre erősebben jelentkeznek térségünkben. 

17 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben

A feladott hirdetések száma 23 százalékkal emelkedett a szakmunka, 13 százalékkal a fizikai munka és 42 százalékkal bővült az adminisztráció kategóriában.

Könnyen kapnak alkoholt vagy cigarettát a fiatalkorúak

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során a próbavásárlások 37 százalékánál tapasztaltak jogszabálysértést.

Életet menthet, ha ezekre figyelünk

A fűtési szezon elindulásával sincs késő végigmenni ezen az ellenőrzőlistán.

Na-Bed