Biztonságosabbá válik a kerékpározás a Jutasi úton

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még ebben az évben elkészül a kerékpárút a belváros és a vasútállomás között, de Veszprém más területén is kedveznek a kerékpárosoknak.

Már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező Practical Kft. részére, akinek 180 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát - hangzott el sajtótájékoztató keretében hétfőn délután. Elsődleges cél a biztonságos, kényelmes közlekedés a városban - húzta alá Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette, összesen 2,8 kilométer hosszan alakítanak ki kerékpárutat mintegy 270 millió forintos beruházással ezen a szakaszon, illetve további 5 kilométeren számíthatunk kerékpárosbarát fejlesztésekre.

 

A kétirányú kerékpárútat a Bagolyvári utca és a Munkácsy úti körforgalom között a Jutasi út nyugati oldalán alakítják ki, innen pedig kétoldali egyirányú kerékpársáv vezet majd a vasútállomásra.

További kerékpáros fejlesztések is várhatóak még a Dózsavárosban, valamint a Cholnoky-lakótelepen, többnyire kerékpáros nyomvonalak kijelőlésével.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg a Közlekedésbiztonsági és kerékpárbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén című pályázat részeként.
 

Ezt már olvasta!?

Több pénzt hozott az átalakított NAV

Tavaly 12 793 milliárd forint bevételt hozott az államkasszának az átalakított, ügyfélcentrikus Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Egy alkalommal a megadott szakok sorrendje is módosítható. 

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

2020-ra a Tesco összes európai áruháza jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.

Szakemberek figyelmeztetnek az UV-sugárzás veszélyeire

Délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást.

A település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt.

Na-Bed