Biztonságosabbá válik a kerékpározás a Jutasi úton

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még ebben az évben elkészül a kerékpárút a belváros és a vasútállomás között, de Veszprém más területén is kedveznek a kerékpárosoknak.

Már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező Practical Kft. részére, akinek 180 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát - hangzott el sajtótájékoztató keretében hétfőn délután. Elsődleges cél a biztonságos, kényelmes közlekedés a városban - húzta alá Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette, összesen 2,8 kilométer hosszan alakítanak ki kerékpárutat mintegy 270 millió forintos beruházással ezen a szakaszon, illetve további 5 kilométeren számíthatunk kerékpárosbarát fejlesztésekre.

 

A kétirányú kerékpárútat a Bagolyvári utca és a Munkácsy úti körforgalom között a Jutasi út nyugati oldalán alakítják ki, innen pedig kétoldali egyirányú kerékpársáv vezet majd a vasútállomásra.

További kerékpáros fejlesztések is várhatóak még a Dózsavárosban, valamint a Cholnoky-lakótelepen, többnyire kerékpáros nyomvonalak kijelőlésével.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg a Közlekedésbiztonsági és kerékpárbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén című pályázat részeként.
 

Ezt már olvasta!?

Fegyverropogás és tűzoltás Veszprémben

Nagyszabású rendezvény keretében mutatkoznak be a fegyveres és rendvédelmi szervek május 18-án Veszprémben. 

Jelentős melegedés az Északi-sarkvidék közelében

Az Északi-sarkvidékhez közeli szárazföldi területeken 6-7 Celsius-fokkal mértek magasabb hőmérsékletet idén a hosszú távú átlagnál.

Megtalálni a megbékélés hangját

Advent az elcsendesedés ideje, mégis ilyenkor pörgünk a legjobban.

A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal.

Na-Bed