Biztonságosabbá válik a kerékpározás a Jutasi úton

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még ebben az évben elkészül a kerékpárút a belváros és a vasútállomás között, de Veszprém más területén is kedveznek a kerékpárosoknak.

Már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező Practical Kft. részére, akinek 180 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát - hangzott el sajtótájékoztató keretében hétfőn délután. Elsődleges cél a biztonságos, kényelmes közlekedés a városban - húzta alá Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette, összesen 2,8 kilométer hosszan alakítanak ki kerékpárutat mintegy 270 millió forintos beruházással ezen a szakaszon, illetve további 5 kilométeren számíthatunk kerékpárosbarát fejlesztésekre.

 

A kétirányú kerékpárútat a Bagolyvári utca és a Munkácsy úti körforgalom között a Jutasi út nyugati oldalán alakítják ki, innen pedig kétoldali egyirányú kerékpársáv vezet majd a vasútállomásra.

További kerékpáros fejlesztések is várhatóak még a Dózsavárosban, valamint a Cholnoky-lakótelepen, többnyire kerékpáros nyomvonalak kijelőlésével.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg a Közlekedésbiztonsági és kerékpárbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén című pályázat részeként.
 

Ezt már olvasta!?

Károkat okozott a vihar vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget.

Karbantartás miatt számos utcában nem lesz gáz Veszprémben

2017. augusztus 25-én 09.00 órától, 2017. augusztus 25-én 18.00 óráig karbantartási munkálatok miatt az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. szünetelteti a gázelosztást az alábbi utcákban.

Csak 122 százalékos a telítettség a veszprémi börtönben

Súlyos, a köznyugalmat megzavaró rendkívüli esemény nem történt tavaly.

Hatan haltak meg közúti balesetben a karácsonyi hosszú hétvégén

A négy nap alatt több mint 30 embert állítottak elő ittas vezetés miatt.

Pannonfíling Klub: filmvetítés és beszélgetés

Az állampolgár című filmet mutatják be a Teguláriumban 2018. március 28-án. 

Na-Bed