Biztonságosabbá válik a kerékpározás a Jutasi úton

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még ebben az évben elkészül a kerékpárút a belváros és a vasútállomás között, de Veszprém más területén is kedveznek a kerékpárosoknak.

Már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező Practical Kft. részére, akinek 180 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát - hangzott el sajtótájékoztató keretében hétfőn délután. Elsődleges cél a biztonságos, kényelmes közlekedés a városban - húzta alá Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette, összesen 2,8 kilométer hosszan alakítanak ki kerékpárutat mintegy 270 millió forintos beruházással ezen a szakaszon, illetve további 5 kilométeren számíthatunk kerékpárosbarát fejlesztésekre.

 

A kétirányú kerékpárútat a Bagolyvári utca és a Munkácsy úti körforgalom között a Jutasi út nyugati oldalán alakítják ki, innen pedig kétoldali egyirányú kerékpársáv vezet majd a vasútállomásra.

További kerékpáros fejlesztések is várhatóak még a Dózsavárosban, valamint a Cholnoky-lakótelepen, többnyire kerékpáros nyomvonalak kijelőlésével.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg a Közlekedésbiztonsági és kerékpárbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén című pályázat részeként.
 

Ezt már olvasta!?

Januártól számos, az adózók számára kedvező változás lép életbe a személyi jövedelemadó (szja) rendszerben.

Tizenkétezer résztvevőt várnak a 36. Lidl Balaton-átúszásra

A tervek szerint június 30-án kerül sor a 36. Lidl Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.

Kedden tartják meg a Rendvédelmi napot

A program helyszíne a Pannon Egyetem parkolója.

Ittasan ütközött fának a Haszkovón

A veszprémi rendőrök büntetőeljárást indítottak a 32 éves sofőrrel szemben.

A változtatásra az általános iskola nyolcadik évfolyamára járó diákoknak egy alkalommal van lehetőségük.

Na-Bed