Rajtra kész Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiválja

Írta:  8200 Veszprém augusztus 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

15 ország 103 csapatával idén már a 22. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált 2018. augusztus 12-18. között.

A torna Veszprém város kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István tiszteletbeli és Dr.Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben 15 ország több mint 103 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is vannak összesen 4 korosztályban, férfi/fiú és női/lány 8 kategóriákban.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 10 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.

A helyezett csapatok érem-, oklevél- az elsők pedig egyedi korona díjazásban és értékes sportfelszerelésben részesülnek. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazásra kerül a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.

A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők. A mérkőzésekre, az impozáns nyitó-és záró gálára várják a nagyközönséget is, hiszen garantált a jókedv és színvonalas szórakozás mindenki számára. A rendezvény részletes programja a www.cellcup.hu oldalon is megtekinthető.

A kézilabda fesztiválra Európa számos országából 18 nemzetközi és Magyarországról 10 MKSZ játékvezetői páros érkezik.

„Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik továbbvinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja minőségi mérkőzésekkel,számtalan programmal, ahol a kézilabda sport szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket – egyszóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek!” - mondta Süle Nándor, a fesztivál megálmodója és főszervezője.

Az elmúlt 21 évben 55 országból 2135 csapat több mint 39.240 versenyzője fordult meg Nyugat -Dunántúlon.

A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban 42 együttes szerepelt az eseményen hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell-Cup rendezvény. A részvevő országok száma pedig egyre többször meghaladta a 20-at.

A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek. 

Ezt már olvasta!?

Több mint 300 tonna élelmiszer gyűlt össze

A felajánlásokból 34 ezer ajándékcsomag készül.

250 elefántnyi zöldhulladék egy évben

Megjöttek a hajnali fagyok, egyre több lomb lepi el a parkokat, járdákat, utakat.

2015 egészét tekintve átlagosan 308 ezer volt a munkanélküliek száma, 35 ezerrel kevesebb, mint 2014-ben.

Mától változik több, a családokat érintő jogszabály

Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével.

A mosdóban készített felvételeket egy kislányról ez a férfi

A keresett férfi kora 20-25 év körüli, magassága 175-185 centiméter, vékony testalkatú, egyenes testtartású, haja rövidre nyírt, sötét. Videó készült róla.

Na-Bed