Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere Fotó: VKSZ

Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere

Írta:  VKSZ augusztus 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jól vizsgáztunk szelektív gyűjtésből, ezért bátran változtat a szolgáltató és helyezi új alapokra a szelektálás rendszerét.

 A családi házas övezetekben apránként megszűnnek a szelektív gyűjtőszigetek, viszont a házhoz menő gyűjtési rendszerből kiszoruló üveg tárolására helyenként megmaradnak az üveggyűjtők. Persze mindez nem egyik napról a másikra történik meg, hanem több ütemben érinti a várost a változás - tájékoztatott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

Szeptember elején Csererdőn, a Dózsavárosban és Jutaspusztán lesz a főpróba, azaz eltűnnek a kék és a sárga edények. A Dózsavárosban például a korábbi 11 szelektív gyűjtőszigetből már csak három fog működni, de ott is csak az üveggyűjtők maradnak a közterületen. Továbbra is van lehetőség 120 vagy 240 literes szelektív gyűjtőedényt átvenni az ügyfélszolgálati irodában (Haszkovó u. 11/A), aki eddig nem élt volna ezzel a lehetőséggel. Erre mindenki jogosult, aki érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik és rendszeresen fizeti a hulladékszámlát. Veszprémben több mint 4000 háztartásban van már ilyen gyűjtőedény, de ezt a számot folyamatosan növelni szeretné a szolgáltató.

"Veszprém megérett a változásra, mert a családi házas övezetekben jól érzékelhető az a fegyelem, ami a szelektív hulladékgyűjtési hajlandóságot jellemzi. Közel 30%-kal nőtt ugyanis a begyűjtött anyagok mennyisége a házhoz menő gyűjtés hatására. Nem titok az sem, hogy ezzel az illegális hulladéklerakóként használt helyszínek felszámolása is elindulhat, mert azok az állapotok, melyek időnként a szelektív gyűjtőszigeteken fogadják a látogatókat, bizony elkeserítőek" - írták. 

A lakótelepeken természetesen továbbra is megmaradnak a szigetek, a változás kizárólag a családi házas övezeteket érinti.

Ezt már olvasta!?

Tél a Bakonyban

Az MTI fotósa, Máthé Zoltán a téli Bakonyban sétálgatott fényképezőgépével.

Indul az elektronikus egészségügy rendszere

A rendszer azt is biztosítja, hogy a lakosság idén év végétől a betegadataihoz kellő biztonsággal hozzáférhessen.

Televízióval távozott a kollégiumból

Egy 46 éves nő gondolta úgy, hogy magával viszi egy veszprémi kollégium televízióját.

Befejeződött az országos szúnyogirtási program

Június elejétől 714 ezer hektáron 956 településen hajtottak végre légi- és földi-, kémiai- vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.

2019 nyarára elkészül a Budapest-Balaton kerékpárút

A következő két évben "soha nem látott mértékű", kerékpáros turizmust érintő fejlesztés valósul meg Magyarországon.

Na-Bed