Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere Fotó: VKSZ

Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere

Írta:  VKSZ augusztus 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jól vizsgáztunk szelektív gyűjtésből, ezért bátran változtat a szolgáltató és helyezi új alapokra a szelektálás rendszerét.

 A családi házas övezetekben apránként megszűnnek a szelektív gyűjtőszigetek, viszont a házhoz menő gyűjtési rendszerből kiszoruló üveg tárolására helyenként megmaradnak az üveggyűjtők. Persze mindez nem egyik napról a másikra történik meg, hanem több ütemben érinti a várost a változás - tájékoztatott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

Szeptember elején Csererdőn, a Dózsavárosban és Jutaspusztán lesz a főpróba, azaz eltűnnek a kék és a sárga edények. A Dózsavárosban például a korábbi 11 szelektív gyűjtőszigetből már csak három fog működni, de ott is csak az üveggyűjtők maradnak a közterületen. Továbbra is van lehetőség 120 vagy 240 literes szelektív gyűjtőedényt átvenni az ügyfélszolgálati irodában (Haszkovó u. 11/A), aki eddig nem élt volna ezzel a lehetőséggel. Erre mindenki jogosult, aki érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik és rendszeresen fizeti a hulladékszámlát. Veszprémben több mint 4000 háztartásban van már ilyen gyűjtőedény, de ezt a számot folyamatosan növelni szeretné a szolgáltató.

"Veszprém megérett a változásra, mert a családi házas övezetekben jól érzékelhető az a fegyelem, ami a szelektív hulladékgyűjtési hajlandóságot jellemzi. Közel 30%-kal nőtt ugyanis a begyűjtött anyagok mennyisége a házhoz menő gyűjtés hatására. Nem titok az sem, hogy ezzel az illegális hulladéklerakóként használt helyszínek felszámolása is elindulhat, mert azok az állapotok, melyek időnként a szelektív gyűjtőszigeteken fogadják a látogatókat, bizony elkeserítőek" - írták. 

A lakótelepeken természetesen továbbra is megmaradnak a szigetek, a változás kizárólag a családi házas övezeteket érinti.

Ezt már olvasta!?

Nagy kaland napja Kislődön

Száz nagycsaládot lát vendékül a kislődi Sobri kalandpark csütörtökön, akik a közel 50 játékot térítésmentesen vehetik igénybe.

Zene és gasztronómia ismét összeforr

A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, az esemény ez évben július 6. és 15. között várja vendégeit.

Az óraátállítás a környezet védelmét is támogatja

Évente országosan egy közepes méretű város éves fogyasztása spórolható meg az óraátállítással.

Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

Hatalmas meglepetésre a republikánus jelölt győzelmével zárult az elnökválasztás.

Az alacsony kamatozású lakáshitelek miatt pedig egyre többen inkább vásárlást terveznek.

Na-Bed