Porga Gyula: egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról

Írta:  8200 Veszprém szeptember 18 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében - írja közleményében a polgármester. 

Ahogy arról korábban hírt adtunk, néhány óra alatt több ezren osztották meg azt a posztot, amely arról szól, hogy egy fogyatékkal élő csoportot nem engedtek be kedvezményesen a Veszprémi Állatkertbe, amely közösségi oldalán válaszolt. A hír nagy port kavart, a hozzászólások túlnyomó többsége a kiránduló csoportnak ad igazat és nem értik az állatkert eljárását. 

Kapcsolódó cikk: NEM KAPTAK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐT A FOGYATÉKKAL ÉLŐK AZ ÁLLATKERTBE

Veszprém polgármestere, Porga Gyula közleményben reagált a kialakult helyzetre. 

"Veszprém büszke város, lakói büszke polgárok. Veszprémiek ezrei sokat tesznek azért, hogy vigyék városunk jó hírét szerte a világban. Hosszú évek, évtizedek munkája azonban egy pillanat alatt lerombolható, ha nem figyelünk oda kellőképpen embertársainkra, az emberi élet igazi értékeire. A tegnapi napon történt események megmutatták, hogy a másokkal való kapcsolatainkban egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról, az emberséges hozzáállásról és a törődésről. Ezért amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében. Tájékoztattam, hogy személyesen fogom meghívni a csoportot a Veszprémi Állatkertbe, bízom benne, hogy elfogadják meghívásomat és pozitív élményekkel gazdagodnak, én mindent el fogok követni ezért. Veszprémet a benne élők teszik igazán értékessé és felelősek vagyunk azokért, akik bizalmat szavaznak nekünk."
 

 

Ezt már olvasta!?

Elérheti a tüneteket okozó szintet a levegőben a mogyoró pollenjének koncentrációja.

Dolgoznak a síkosságmentesítésen

20 tonna só, 12 tonna keverék és 3 tonna zeokal síkosságmentesítő szóróanyag kerül Veszprém utcáira 24 óra alatt.

Szombaton megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe versenyt

A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Öt bemutatóra készül a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínház

A Béke presszó című ősbemutatót is műsorra tűzik, melyben a Vad Fruttik zenéje csendül fel.

Na-Bed