Porga Gyula: egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról

Írta:  8200 Veszprém szeptember 18 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében - írja közleményében a polgármester. 

Ahogy arról korábban hírt adtunk, néhány óra alatt több ezren osztották meg azt a posztot, amely arról szól, hogy egy fogyatékkal élő csoportot nem engedtek be kedvezményesen a Veszprémi Állatkertbe, amely közösségi oldalán válaszolt. A hír nagy port kavart, a hozzászólások túlnyomó többsége a kiránduló csoportnak ad igazat és nem értik az állatkert eljárását. 

Kapcsolódó cikk: NEM KAPTAK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐT A FOGYATÉKKAL ÉLŐK AZ ÁLLATKERTBE

Veszprém polgármestere, Porga Gyula közleményben reagált a kialakult helyzetre. 

"Veszprém büszke város, lakói büszke polgárok. Veszprémiek ezrei sokat tesznek azért, hogy vigyék városunk jó hírét szerte a világban. Hosszú évek, évtizedek munkája azonban egy pillanat alatt lerombolható, ha nem figyelünk oda kellőképpen embertársainkra, az emberi élet igazi értékeire. A tegnapi napon történt események megmutatták, hogy a másokkal való kapcsolatainkban egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról, az emberséges hozzáállásról és a törődésről. Ezért amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében. Tájékoztattam, hogy személyesen fogom meghívni a csoportot a Veszprémi Állatkertbe, bízom benne, hogy elfogadják meghívásomat és pozitív élményekkel gazdagodnak, én mindent el fogok követni ezért. Veszprémet a benne élők teszik igazán értékessé és felelősek vagyunk azokért, akik bizalmat szavaznak nekünk."
 

 

Ezt már olvasta!?

A kötet az 1923 és 1948 közötti időszakról szól, és életrajzi vonatkozásain túl egyben történelmi korrajz is.

Parkolólezárások Veszprémben

Rendezvény miatt két közterületi parkolót is lezárnak Veszprémben.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

XXI. századivá válik a közösségi közlekedés Veszprémben

Jövő év elején teljesen megújul Veszprém közösségi közlekedése. Ezzel kapcsolatban lakossági konzultáció kezdődött a megyeszékhelyen.

Problémamentes a hőszolgáltatás

Átlagosan naponta 107 000 köbméter földgáz és 5 000 kilogramm propán szükséges ahhoz, hogy a veszprémi panel házak lakásai melegek legyenek. 

Na-Bed