Bővült a duális képzések listája Pannon Egyetem

Bővült a duális képzések listája

Írta:  8200 Veszprém január 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

A Pannon Egyetem a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Immár négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is, melyek közül 16 alap, 5 pedig mester szintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az intézmény mintegy 70 vállalati partnerrel karöltve, akik száma úgyszintén folyamatosan növekszik - tájékoztatott az intézmény.

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak. 

Ezt már olvasta!?

Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

Ismét bemutatkoztak a környékbeli harcművészeti csoportok

Az egész napos program alatt mindenki megtalálhatta a neki leginkább szimpatikusabb sportot.

Bevallási határidő

Éjfélig kell az adóbevallásukat benyújtaniuk az egyéni vállalkozóknak, evásoknak és katásoknak.

Mutasd meg a Facebook falad, megmondom ki vagy

A legnépszerűbb közösségi oldal célja, hogy jól érezzük magunkat használatakor, ehhez minden adatot felhasznál rólunk. Még akkor is információkat gyűjt rólunk, amikor más oldalakat nézünk.

Az elmúlt évben országszerte 17 szakaszon több mint 80 kilométeren újultak meg mellékutak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

Na-Bed