Bővült a duális képzések listája Pannon Egyetem

Bővült a duális képzések listája

Írta:  8200 Veszprém január 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

A Pannon Egyetem a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Immár négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is, melyek közül 16 alap, 5 pedig mester szintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az intézmény mintegy 70 vállalati partnerrel karöltve, akik száma úgyszintén folyamatosan növekszik - tájékoztatott az intézmény.

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak. 

Ezt már olvasta!?

Szociális bérlakásokat újítottak fel

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található.

Szociális dolgozókat díjaztak

Átadták a Hornig-díjakat, amellyel a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, vagy szociálisan rászorulók támogatását végzők munkáját ismeri el a város.

Kigyulladt egy raktárépület Pétfürdőn

Kigyulladt egy vegyianyagraktár-épület kedden délelőtt a Veszprém megyei Pétfürdőn.

Elhunyt Háromszéki Péter

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy társulatunk tagja, Háromszéki Péter 2016. május 20-án, 74 éves korában elhunyt - közölte a Petőfi Színház.

Új laboratórium az egyetemen

A projekt célja olyan laboratórium létrehozása volt, amely a változatos elektronmikroszkópos technikák csaknem teljes spektrumában világszínvonalú szolgáltatást nyújt.

Na-Bed