Bővült a duális képzések listája Pannon Egyetem

Bővült a duális képzések listája

Írta:  8200 Veszprém január 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

A Pannon Egyetem a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Immár négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is, melyek közül 16 alap, 5 pedig mester szintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az intézmény mintegy 70 vállalati partnerrel karöltve, akik száma úgyszintén folyamatosan növekszik - tájékoztatott az intézmény.

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak. 

Ezt már olvasta!?

Nagy Attila kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

A díjat a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított Bujtor István színész-rendező özvegye.

Sikerrel járt a telefonos csaló

A sértett bankkártyájának adataihoz jutott hozzá az a csaló, aki az adóhatóság munkatársának adta ki magát. A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás miatt nyomoz.

A kislány megölésével gyanúsítják, őrizetbe vették

A rendőrök őrizetbe vettek egy személyt, aki megalapozottan gyanúsítható a 8 éves sólyi kislány megölésével.

Tűz a fűzfői ipari parkban

Tűz keletkezett egy veszélyes anyagokkal is foglalkozó cég telephelyén a balatonfűzfői ipari parkban péntek délután.

Sikeres volt a hajózási szezon

Rendkívül sikeres volt a 170. balatoni hajózási szezon, a kompon 13 százalékkal, a menetrendi hajókon 11 százalékkal nőtt a forgalom.

Na-Bed