Bővült a duális képzések listája Pannon Egyetem

Bővült a duális képzések listája

Írta:  8200 Veszprém január 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

A Pannon Egyetem a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Immár négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is, melyek közül 16 alap, 5 pedig mester szintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az intézmény mintegy 70 vállalati partnerrel karöltve, akik száma úgyszintén folyamatosan növekszik - tájékoztatott az intézmény.

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak. 

Ezt már olvasta!?

Az orosz katonai repülőgépek első köteléke elhagyta Szíriát a Moszkva által bejelentett részleges csapatkivonás keretében.

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.

A Köztársaság utcában ütött ki a tűz.

Vasárnap terepkerékpár-verseny Veszprémben

16 kategóriában közel kétszáz versenyző indul.

Vidám állatos délutánt tartottak

Tíz általános iskolából fogadott gyerekeket a Veszprémi Állatkert pénteken az Állatok Világnapja alkalmából.

Na-Bed