Bővült a duális képzések listája Pannon Egyetem

Bővült a duális képzések listája

Írta:  8200 Veszprém január 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

A Pannon Egyetem a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Immár négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is, melyek közül 16 alap, 5 pedig mester szintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az intézmény mintegy 70 vállalati partnerrel karöltve, akik száma úgyszintén folyamatosan növekszik - tájékoztatott az intézmény.

A duális képzési forma lényege, hogy a képzésre jelentkezett hallgatók a felsőoktatásra szánt idő alatt nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A vállalatokkal közösen kidolgozott tanterv alapján a hallgatók tanulmányi idejüket megosztva töltik el az egyetemen és a vállalatnál. A duális képzésben részt vevő hallgatók 26 hétig egyetemi oktatásban részesülnek, 22 héten keresztül vállalatnál dolgoznak. Ez a képzési rendszer segíti a hallgatókat abban, hogy friss diplomásként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyekkel a munkaerőpiacon teljes értékű munkavállalóknak számítanak. 

Ezt már olvasta!?

Kiváló minőségű a Balaton vize

A Balaton vizének hőmérséklete meghaladta a 25 Celsius-fokot a június végi kánikulában, miközben megőrizte kiváló minőségét.

Körözött tolvaj borult fel autójával a Bakonyban

A veszprémi rendőrök megállapították, hogy a 82-es úton balestet szenvedett sofőrt körözik és aznap lopott is.

Erre vigyázz, ha a barátnőd szervez programot

A nők többsége el akarja cipelni a párját A sötét ötven árnyalatára.

Januártól havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Meghaladta az ezret a Babaváró hitelt igénylők száma Veszprém megyében

A Kormány által tavaly július 1-től meghirdetett Családvédelmi Akcióterv részeként igényelhető támogatást fiatal házaspárok kérhetik a bankfiókokban.

Bakony Média névjegykártya