Kihívást jelent a munkaerő keresés

Írta:  8200 Veszprém szeptember 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mintegy ötven cég igyekezett magához csalogatni az érdeklődőket a héten tartott állásbörzén.

Vezér Dávid, a Mediaworks regionális értékesítési vezetője a megnyitó alkalmával közölte, közel 50 kiállító mintegy 2500 álláshelyet kínált az V. Napló Állásbörzén a Veszprém Arénában. - A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és a munkavállalókat, miközben szélesebb bemutatkozási lehetőséget biztosít - húzta alá.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszél, hogy egy ország gazdasági helyzetét alapvetően befolyásolják a foglalkoztatási arányok. Rámutatott, az elmúlt nyolc évben pozitív változások következtek be, hiszen korábban a munkát keresők voltak nagyobb számban, most a munkát adók keresik a munkavállalókat. - A kormány gazdaságpolitikai intézkedései mindehhez nagy mértékben hozzájárultak - jegyezte meg.

A kezdeményezés időtállóságát mutatja, hogy ma is itt vagyunk - vélekedett Porga Gyula polgármester, hozzátéve, valóságos munakerőpiac valósult meg az Arénában. - Hiszek abban, hogy a virtuális hirdetési lehetőségek nem helyettesítik a személyes kapcsolatot, ezt bizonyítja az elmúlt öt év is - mondta.
 

Ezt már olvasta!?

Több mint 2,7 milliárd forintból korszerűsítette öt üzletét a SPAR

A cég 645 millió forintot költött a Veszprém, Cserhát lakótelep 6. szám alatti áruház teljes körű megújítására. 

Segítene másokon?

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltói beosztás betöltésére.

Csökkent a bliccelők száma a vonatokon

Idén október végéig már csak 27 ezer menetjegy nélkül utazót szűrtek.

Itt bizony kerülni kell

Megszűnt az összeköttetés a Haszkovó és a Stromfeld utca között. Csőtörés miatt zártak le teljesen egy rövid útszakaszt a lakótelepen.

Felújítják a Vár utcát

Három év alatt, három ütemben újul meg a Vár utca Veszprémben.

Na-Bed