Kihívást jelent a munkaerő keresés

Írta:  8200 Veszprém szeptember 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mintegy ötven cég igyekezett magához csalogatni az érdeklődőket a héten tartott állásbörzén.

Vezér Dávid, a Mediaworks regionális értékesítési vezetője a megnyitó alkalmával közölte, közel 50 kiállító mintegy 2500 álláshelyet kínált az V. Napló Állásbörzén a Veszprém Arénában. - A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és a munkavállalókat, miközben szélesebb bemutatkozási lehetőséget biztosít - húzta alá.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszél, hogy egy ország gazdasági helyzetét alapvetően befolyásolják a foglalkoztatási arányok. Rámutatott, az elmúlt nyolc évben pozitív változások következtek be, hiszen korábban a munkát keresők voltak nagyobb számban, most a munkát adók keresik a munkavállalókat. - A kormány gazdaságpolitikai intézkedései mindehhez nagy mértékben hozzájárultak - jegyezte meg.

A kezdeményezés időtállóságát mutatja, hogy ma is itt vagyunk - vélekedett Porga Gyula polgármester, hozzátéve, valóságos munakerőpiac valósult meg az Arénában. - Hiszek abban, hogy a virtuális hirdetési lehetőségek nem helyettesítik a személyes kapcsolatot, ezt bizonyítja az elmúlt öt év is - mondta.
 

Ezt már olvasta!?

Berobban a nyár

Már hétfőn is megközelíti a 30°C-ot a hőmérséklet, de ennél még melegebb lesz a héten. Ezzel együtt erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek.

Az szja-bevallások jellemző hibáira hívta fel a figyelmet a NAV közleményében.

Vörös kód a kemény fagy miatt

A potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra.

Elkészült az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk

Pénteken reggel nyújtja be Európa Kultúrális Fővárosa (EKF) 2023 pályázatának második körös dokumentumait Veszprém az Emberi Erőforrások minisztériumában.

Befektetőbarát település lett Veszprém

Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség Befektetőbarát Település Programja, amelyet Veszprém MJV is sikeresen teljesített.

Na-Bed