Kihívást jelent a munkaerő keresés

Írta:  8200 Veszprém szeptember 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mintegy ötven cég igyekezett magához csalogatni az érdeklődőket a héten tartott állásbörzén.

Vezér Dávid, a Mediaworks regionális értékesítési vezetője a megnyitó alkalmával közölte, közel 50 kiállító mintegy 2500 álláshelyet kínált az V. Napló Állásbörzén a Veszprém Arénában. - A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és a munkavállalókat, miközben szélesebb bemutatkozási lehetőséget biztosít - húzta alá.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszél, hogy egy ország gazdasági helyzetét alapvetően befolyásolják a foglalkoztatási arányok. Rámutatott, az elmúlt nyolc évben pozitív változások következtek be, hiszen korábban a munkát keresők voltak nagyobb számban, most a munkát adók keresik a munkavállalókat. - A kormány gazdaságpolitikai intézkedései mindehhez nagy mértékben hozzájárultak - jegyezte meg.

A kezdeményezés időtállóságát mutatja, hogy ma is itt vagyunk - vélekedett Porga Gyula polgármester, hozzátéve, valóságos munakerőpiac valósult meg az Arénában. - Hiszek abban, hogy a virtuális hirdetési lehetőségek nem helyettesítik a személyes kapcsolatot, ezt bizonyítja az elmúlt öt év is - mondta.
 

Ezt már olvasta!?

Új helyszínen tartják meg Lisa Stansfield veszprémi koncertjét

Kétszer annyian nézhetik meg az énekesnő fellépését, mint eredetileg tervezték.

Polinszky-díjat kapott dr. Bartha László

21 szabadalommal rendelkezik, melyből hazai és külföldi vállalatok egyaránt vásároltak.

Országjárás indul a Szupergyors internet programról - közölte a Digitális jólét program titkársága szerdán az MTI-vel.

Ma is feladatunk a nemzeti lét megőrzése

A városi és a megyei önkormányzat közös ünnepségen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról.

Na-Bed