Kihívást jelent a munkaerő keresés

Írta:  8200 Veszprém szeptember 22 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mintegy ötven cég igyekezett magához csalogatni az érdeklődőket a héten tartott állásbörzén.

Vezér Dávid, a Mediaworks regionális értékesítési vezetője a megnyitó alkalmával közölte, közel 50 kiállító mintegy 2500 álláshelyet kínált az V. Napló Állásbörzén a Veszprém Arénában. - A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és a munkavállalókat, miközben szélesebb bemutatkozási lehetőséget biztosít - húzta alá.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója arról beszél, hogy egy ország gazdasági helyzetét alapvetően befolyásolják a foglalkoztatási arányok. Rámutatott, az elmúlt nyolc évben pozitív változások következtek be, hiszen korábban a munkát keresők voltak nagyobb számban, most a munkát adók keresik a munkavállalókat. - A kormány gazdaságpolitikai intézkedései mindehhez nagy mértékben hozzájárultak - jegyezte meg.

A kezdeményezés időtállóságát mutatja, hogy ma is itt vagyunk - vélekedett Porga Gyula polgármester, hozzátéve, valóságos munakerőpiac valósult meg az Arénában. - Hiszek abban, hogy a virtuális hirdetési lehetőségek nem helyettesítik a személyes kapcsolatot, ezt bizonyítja az elmúlt öt év is - mondta.
 

Ezt már olvasta!?

Így kerülhetjük el a kéménytüzeket

Veszprém megyében a fűtési időszak egyik legjellemzőbb káreseménye a kéménytűz.

Kamion és kisteherautó ütközött a reggeli órákban

A baleset Veszprém határában történt kedd reggel a 82-es úton. Ketten megsérültek.

Egy nemzet addig marad fenn, amíg őrzi hősei emlékét

Az erkölcsi győzelem soha nem lehet az elnyomóké, a megszállóké.

Diákok segítettek a tűzoltóknak

Az idei évben a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai segédkeztek a veszprémi hivatásos tűzoltóknak feldíszíteni az épület előtt álló fenyőt kedden.

Plakátkiállítás a Kossuth utcán

Jubileumi köztéri plakátkiállítás várja a Kossuth utcán átkelőket a 200 éves európai mérnökség éve alkalmából.

Na-Bed