A Királynék városának bora 2018-ban a Rózsakő

Írta:  8200 Veszprém szeptember 24 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felhívásra érkezett mintegy 150 nedűből 2018-ban is gondos szakmai válogatás után nevezte ki a Város bora címet viselő italt Martonosi Zsolt szakértő.

A település hagyományainak megfelelően, a 15 éve létező borversenyen idén is a város méltóságát tükröző színvonalas ital kiválasztása volt a cél, mely egész évben méltóképp viselheti a Város Bora rangot. A nedű megnevezése igen nehéz feladatnak bizonyult, mivel Magyarország 22 borvidékéből négy kiváló egység is Veszprém megyében található, így igen nemes, világhírű nedűk közül válogathatott a szakértőnk.

A badacsonyi Borbély pincészet Rózsakő nevű borára esett a szakmai zsűri választása 2018-ban, így a város nevéhez kapcsolódik egy éven keresztül a bor népszerűsítése.

A második generációs Borbély pincészet 23 ha-s családi birtokán saját feldolgozással készülnek a borok. A Rózsakő a Badacsonyi borvidék kiváló fajtája, mely a Kéknyelű és a Budai zöld szőlőfajok kereszteződősből jött létre, ezzel a válogatással pedig a fajta sokszínűségét kívánta megmutatni. A vulkanikus íz és a virágos illat dominál, savai finomak, de a bazalt ásványossága elmélyíti, végül a tölgyfahordós érlelés teszi igazán elegáns borrá, így tökéletes választás mind a hölgyek, mind az urak számára.

Büszkén ajándékozzuk majd a Rózsakő palackjait a városi ünnepségeken, rendezvényeken vendégeinknek, díjazottjainknak. A pincészet az egyedi ízvilág bemutatására törekszik boraival, így a Rózsakővel is, mi pedig Veszprém utánozhatatlanságát szeretnénk átadni palackba zárva.  

Ezt már olvasta!?

A jövő héten visszatér a nyár

Mintegy 7°C-kal marad el a vasárnapi maximum az ilyenkor szokásostól. 

Megduplázódhat a csok-ot igénybevevők köre

A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.

Így faraghatja ki a gyerek ceruzáit pillanatok alatt

A színes ceruzák kifaragása piszkos és fáradságos munka, de ezzel a módszerrel lényegesen egyszerűbb is lehet. 

Megújult a Kőbánya utca

Régi vágya teljesült az itt élőknek, örömmel vették birtokba a szerdai hivatalos átadón.

Elindult a Szív City életmentő mobilalkalmazás

Életmentő applikációt tölthetünk le a telefonunkra.

Na-Bed