A Királynék városának bora 2018-ban a Rózsakő

Írta:  8200 Veszprém szeptember 24 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felhívásra érkezett mintegy 150 nedűből 2018-ban is gondos szakmai válogatás után nevezte ki a Város bora címet viselő italt Martonosi Zsolt szakértő.

A település hagyományainak megfelelően, a 15 éve létező borversenyen idén is a város méltóságát tükröző színvonalas ital kiválasztása volt a cél, mely egész évben méltóképp viselheti a Város Bora rangot. A nedű megnevezése igen nehéz feladatnak bizonyult, mivel Magyarország 22 borvidékéből négy kiváló egység is Veszprém megyében található, így igen nemes, világhírű nedűk közül válogathatott a szakértőnk.

A badacsonyi Borbély pincészet Rózsakő nevű borára esett a szakmai zsűri választása 2018-ban, így a város nevéhez kapcsolódik egy éven keresztül a bor népszerűsítése.

A második generációs Borbély pincészet 23 ha-s családi birtokán saját feldolgozással készülnek a borok. A Rózsakő a Badacsonyi borvidék kiváló fajtája, mely a Kéknyelű és a Budai zöld szőlőfajok kereszteződősből jött létre, ezzel a válogatással pedig a fajta sokszínűségét kívánta megmutatni. A vulkanikus íz és a virágos illat dominál, savai finomak, de a bazalt ásványossága elmélyíti, végül a tölgyfahordós érlelés teszi igazán elegáns borrá, így tökéletes választás mind a hölgyek, mind az urak számára.

Büszkén ajándékozzuk majd a Rózsakő palackjait a városi ünnepségeken, rendezvényeken vendégeinknek, díjazottjainknak. A pincészet az egyedi ízvilág bemutatására törekszik boraival, így a Rózsakővel is, mi pedig Veszprém utánozhatatlanságát szeretnénk átadni palackba zárva.  

Ezt már olvasta!?

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém 30-25-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján.

A rendszerváltozás folyamata elevenedik meg Horváth Balázs sorsában és küzdelmeiben

A rendszerváltás utáni első hazai belügyminiszternek állítottak emléktáblát kedden Veszprémben.

Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

Elsőbbség a bringásoknak

Az elmúlt napokban két helyen is változott a forgalmi rend a városban, ahol így a kerékpárosoknak lett elsőbbségük.

Izgalmas titkokat rejt a Jókai utca

Az ügyességi feladatokat, vagy a logikai feladványokat szereti jobban? Egyre több embert ragadnak magukkal a szabadulós játékok.

Na-Bed