Brave Warrior harcászati gyakorlat a Bakonyban Brave Warrior harcászati gyakorlat a Bakonyban Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Nemzetközi katonai együttműködést szolgáló gyakorlat a Bakonyban

Írta:  MTI október 02 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az 1300 katonával és 300 haditechnikai eszközzel zajló gyakorlat október 5-ig tart.

A nemzetek közötti katonai együttműködést tökéletesíti, s az október közepén esedékes NATO-minősítésre való felkészülést is szolgálja a Bakonyban zajló Brave Warrior 2018 gyakorlat - jelentette ki a harcászati gyakorlat keddi sajtónapján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta, hogy a magyarok mellett amerikai, brit, horvát és szlovák egységek vesznek részt a szeptember 22. és október 5. között a Bakonyban zajló gyakorlaton mintegy 1300 katonával és 300 haditechnikai eszközzel.

A gyakorlat célja a magyar katonák képességeinek fejlesztése mellett gyakorlás nemzetközi környezetben. Támadó feladatok mellett üldözést és az ellenállás felszámolását is bemutatták a katonák.

A dandártábornok szavai szerint nagyon jól felkészített egységek érkeztek, és a katonák sokat tanultak egymástól.  Hozzátette: jó felkészülési lehetőséget biztosít a gyakorlat az október közepén esedékes NATO-minősítésre is, melyen a Magyar Honvédség Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS) is részt vesz.  Megjegyezte, otimista a NATO által 1700 kritérium alapján odaítélhető harckész minősítést illetően, amit korábban minden alkalommal megkapott a honvédség.

A Brave Warrior 2018 hadgyakorlattal párhuzamosan zajlik a Bátor Harcos 2018 komplex harcászati gyakorlat kizárólag magyar részvétellel október 22-ig a bakonyi lőtéren. A 2010 óta évenként megrendezett gyakorlat a regionális és szövetséges katonai erők együttműködését demonstrálja. 

Ezt már olvasta!?

Közösen gyűjtik össze az eláírásokat

A háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól - hangoztatta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Jól megy a biztosítóknak

40,076 milliárd forint adózott eredményt értek el az első fél évben.

Pénteken és a hétvégén országszerte elballagnak a diákok a középiskolákból, majd hétfőn a magyar írásbelikkel megkezdődnek az érettségi vizsgák.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 357-358 forintra, a benziné 346-347 forintra nő.

A Tesco Mobile ügyfelei automatikusan a Vodafone-hoz kerülnek áprilisban, egyes szolgáltatásokat frissíteni kell.

Na-Bed