Novemberben indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

Írta:  VKSZ október 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre.

Novemberben indul és négy héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés szolgáltatás - közölte a Veszprémmi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék lerakását a városi Közterületfelügyelet ellenőrzi és az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag 1m nagyságúra vágva, kötegelve szállítjuk el.

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a négyhetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is éppen, hogy elegendő lesz a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

Ha a zöldhulladék elhelyezése a gyűjtési akció kezdetéig problémát okoz, a szolgáltató azt kéri, hogy szállítsák be a Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvarba, ahol térítésmentesen leadható. 

Ezt már olvasta!?

Az epicentrum a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt.

Korán kezdődik a pollenszezon

December végén, az enyhe időjárás hatására helyenként elkezdődött a mogyoró, az éger, a tiszafa, illetve egyes fenyőfélék pollenszórása.

Személyesen keresik fel a hátralékosokat

Személyesen keresik fel a díjbeszedők a háztartásokat és kérik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatások hátralékainak rendezését.

Több mint 350 millió forintból valósulnak meg kerékpárosbarát fejlesztések Balatonalmádiban

Több mint öt kilométer új kerékpáros útvonal épül a Veszprémből Szentkirályszabadján át Balatonalmádi határáig vezető kerékpárút belterületi folytatásaként.

Szoros kapcsolat szülőkkel, gyerekekkel, pedagógusokkal

25 éves a Kék Madár Személyközpontú Pedagógiai Program Veszprémben.

Na-Bed