Novemberben indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

Írta:  VKSZ október 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre.

Novemberben indul és négy héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés szolgáltatás - közölte a Veszprémmi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék lerakását a városi Közterületfelügyelet ellenőrzi és az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag 1m nagyságúra vágva, kötegelve szállítjuk el.

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a négyhetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is éppen, hogy elegendő lesz a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

Ha a zöldhulladék elhelyezése a gyűjtési akció kezdetéig problémát okoz, a szolgáltató azt kéri, hogy szállítsák be a Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvarba, ahol térítésmentesen leadható. 

Ezt már olvasta!?

9200 hektárnyi területet érintett, de valószínűleg ez a szám még nőni fog.

Birkát loptak, de nem bírtak vele

A rendőrök elfogták azt a két fiatalt, akik egy devecseri családi ház udvarából birkát loptak.

Kiemelten ellenőrzi a biztonsági övek használatát

Hétfőtől háromnapos akció keretében kiemelten ellenőrzi a biztonsági övek, illetve a bukósisak használatát a rendőrség - közölte a police.hu.

Parkoló autók bánták az ünneplést

Két fiatal nem bírt magával Veszprémben. A városban sétálva egy szemetesben is kárt tettek.

A Digi megvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg.

Na-Bed