Novemberben indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

Írta:  VKSZ október 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre.

Novemberben indul és négy héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés szolgáltatás - közölte a Veszprémmi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék lerakását a városi Közterületfelügyelet ellenőrzi és az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag 1m nagyságúra vágva, kötegelve szállítjuk el.

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a négyhetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is éppen, hogy elegendő lesz a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

Ha a zöldhulladék elhelyezése a gyűjtési akció kezdetéig problémát okoz, a szolgáltató azt kéri, hogy szállítsák be a Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvarba, ahol térítésmentesen leadható. 

Ezt már olvasta!?

Egy éjszaka kétszer fogták el a rendőrök

Ittasan, lejárt vezetői engedéllyel tilos helyen parkolt egy 62 éves veszprémi nő, majd ellenkező irányból egy egyirányú utcába hajtott.

Hétfőn jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata.

Látássérültek segítettek a tűzoltóknak

Ismét közös gyakorlatot tartott a Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesülete és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba

Június 17. és augusztus 31. között csaknem 30 ezer táborozó vehet részt szabadidős programokon egyhetes turnusokban.

Folyamatosan munkában a The Biebers

A tavaly októberben megjelent első lemezük óta nem sokat pihent a csapat, a fellépések mellett készülnek új dalok is. Videó.

Na-Bed