Pályaválasztási kiállítás Fotó: Facebook/Veszprém Aréna/Baumann Béla

Pályaválasztási kiállítás

Írta:  8200 Veszprém október 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén huszadik alkalommal rendezte meg Pályaválasztási Kiállítását októberben Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A „Kezedben a jövőd” mottóval elindított kétnapos esemény célja a fiatalok képzésbe jutási, majd elhelyezkedési esélyeit a lehető legtöbb információval és eszközzel segíteni. A Pályaválasztási Kiállításon október 5-én és 6-án Veszprémben, október 26-án Pápán a Városi Sportcsarnokban böngészhetnek a továbbtanulási és képzési lehetőségek között a fiatalok.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója a Veszprémi Arénában tartott megnyitón arról beszélt: a kormányhivatal kiemelten fontos eseménynek tartja a Pályaválasztási Kiállítást, hiszen ott a nemcsak a fiatalok, hanem a térség jövőjéről is döntések születhetnek. A főigazgató emlékeztetett arra: A foglalkoztatottak száma 2010 óta 700 ezer fővel növekedett Magyarországon. A munkanélküliségi ráta, amely éves szinten 11,5 százalék volt 2010-ben, ma országos szinten 3,7, megyei szinten 3,3 százalékos.

Dr. Vajda Viktória hozzátette: „Mindezekkel a kedvező folyamatokkal együtt mind az álláskeresők-munkavállalók, mind a még ez előtt álló képzésre jelentkező diákok, mind pedig a foglalkoztatók célja az, hogy a hiányszakmák üres álláshelyeit tudjuk betölteni és ne túlkínálatot képezzünk valamilyen szakemberből. Vagyis a kereslet és a kínálat szerencsés találkozását kell évről évre elősegítenünk.” A főigazgató szólt arról is: a börze nemcsak hasznos tudnivalókat nyújt az érintetteknek, hanem a kormányhivatalban rendelkezésre álló statisztikák, mutatók alapján világos képet nyújt arról, aktuálisan mely szakmákra van szükség a munkaerőpiacon. Kiemelte, hogy Veszprém megyében jelenleg a feldolgozóiparban – a járműalkatrész- és gépgyártás területén –, az idegenforgalomhoz kapcsolódó ágazatokban, az építőiparban, az egészségügyben és az informatika területén keresett leginkább a jó munkaerő - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási Kiállításán több mint 40 kiállító intézmény és 7 gyakorlati képzőhely vesz részt a Dunántúl 5 megyéjéből. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmavilág” címmel megrendezett, a szakmákat bemutató programjában 6 cég és intézmény mutatkozik be. 

Ezt már olvasta!?

Sok sérült lesz a belvárosban

Veszprémben rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét szeptember 10-én, szombaton.

Nagyon korán érkezett a vírus

Már november elején voltak olyan európai országok, ahol megkezdődött a vírus cirkulációja.

Hamarosan nyit a Dinó Park

A Veszprémi Állatkert a közösségi oldalán engedett betekintést, miként kerülnek vissza a dinók a helyükre.

Közösen keresték fel a nyugdíjasokat

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója elkísérte a Cholnoky lakótelepen kézbesítő postást a körútjára kedden.

Középiskolásoknak mutatkozik be a Magyar Honvédség

 Magyar Honvédségnél megtalálható továbbtanulási-, valamint munkalehetőségeket mutatják be Veszprémben január 18-án, szerdán az Agórában.

Na-Bed