Összefogás a mellrák ellen

Írta:  8200 Veszprém október 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén hetedik alkalommal tartotta meg figyelem felhívó sétáját a Fagyöngy Egyesület szombaton.

A Csolnoky Ferenc Kórház főbejáratánál gyűltek össze mindazok, akik fel akarták hívni a figyelmet a szűrés és az önvizsgálat fontosságára. Némedi Lajos alpolgármester ebből az alkalomból örömét fejezte ki, hogy nagy számban gyűltek össze a támogatók és kérte a jelenlévőket, minél több hölgy ismerősükkel beszéljenek a szűrés fontosságáról.

Dr. Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója azt mondta a rózsaszín lufival állóknak, büszkék lehetnek magukra, hogy ebben a társadalmi felelősségvállalásban részt vesznek. – Fontos a kórház számára ez a fajta támogatás a civil szférából, sokat segít abban, hogy a megelőzésre tudjunk koncentrálni – hangoztatta.


A képre kattintva galéria nyílik

 

Ha baj van, derüljön ki minél előbb, akkor jobban gyógyítható – hívta fel a szűrés fontosságára a figyelmet érdeklődésünkre dr. Hornyák Lajos, a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Regionális Onkológiai Központ vezető főorvosa. Hozzátette, jó hatékonysággal ki tudják emelni a daganatosokat és nem ijesztenek meg embereket, hogy esetleg gond lehet. Megjegyezte, sokan félnek elmenni egy orvoshoz, de véleménye szerint, ha a homokba dugjuk a fejünket, gondolhatjuk úgy, hogy nem vagyunk betegek, de ezzel csak sokkal súlyosabb állapotban derül ki az esetleges baj. - Onkológusként azért felelünk, hogy a betegek minél előbb ellátáshoz jussanak. Hatékony szűrés esetén kevesebbet kell dolgoznunk közvetlenül a rák ellen, többet tehetünk a betegért – húzta alá.

Mindig esedékes lesz ez a téma, beszélni kell róla, felhívni a figyelmet – hangoztatta Lángné Gitka főszervező. Véleménye szerint ez az egyetlen esély arra, hogy szűrővizsgálatra járjanak az emberek. A korai felismerés nagy százalékban hozzájárul a teljes felépüléshez, illetve életet is menthet.

A hömpölygő tömeg a Kossuth utcán közös éneklésen vehetett részt, majd a Veszprémi Petőfi Színházban színes műsor, valamint szakmai előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, miközben véradást is tartottak. Mindezek előtt közösen elengedték a lufikat, ezzel is jelképezve, ahogy elszállnak a gondok.

  

Ezt már olvasta!?

Villámárvizek a Bakonyban

Főként Herenden, valamint néhány bakonyi településen jelentett átmenetileg problémát a jégesővel, sűrű villámlással és a gócpontok környezetében nem ritkán 60-70 km/órás széllel járó zivatar.

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Magyarországon 9 millió darab bankkártyát használ a lakosság.

Még vastag, de sportolásra alkalmatlan a Balaton jege

32 centiméteres a Balaton jege, de a kásásodás és a rajta álló víz miatt sportolásra alkalmatlan a felülete.

Fokozott ellenőrzés az utakon

A gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisakok használatának fokozott ellenőrzésére számíthatnak az úton lévők.

Sportévnyitó

Kéri Bianka futónő, Kónya Ádám sífutó és a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata voltak a legjobbak 2016-ban.

Na-Bed