Középiskolai rangsor: élen a veszprémi Lovassy László Gimnázium Fotó: Google Maps

Középiskolai rangsor: élen a veszprémi Lovassy László Gimnázium

Írta:  MTI október 08 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát - tette közzé a legjobbiskola.hu portál hétfőn.

 Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzési formája szerezte meg.
A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első két helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium, illetve a Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett. A harmadik helyen a fővárosi V. kerületi Eötvös József Gimnázium végzett.

A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti. A második helyen a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett, míg a harmadik ebben a kategóriában a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett.

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. A készítők nevében Palotás Ádám közölte: a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetencia-felmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről.

Kitért arra is, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredmény. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni. 

Ezt már olvasta!?

A rendszerváltozás folyamata elevenedik meg Horváth Balázs sorsában és küzdelmeiben

A rendszerváltás utáni első hazai belügyminiszternek állítottak emléktáblát kedden Veszprémben.

A szobában csaptak fel a lángok

Berendezési tárgyak kaptak lángra kedden este egy balatonkenesei családi házban.

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

Árokba hajtott egy autó Veszprém közelében

A 82-es főutat teljes szélességében lezárták.

Egyelőre nem szüntetik meg az óraátállítást az EU-ban

A Bild című német lap írt erről a hírportálján egy brüsszeli dokumentumra hivatkozva.

Na-Bed