XXI. századivá válik a közösségi közlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém október 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jövő év elején teljesen megújul Veszprém közösségi közlekedése. Ezzel kapcsolatban lakossági konzultáció kezdődött a megyeszékhelyen.

Porga Gyula polgármester hétfőn az Agórában tartott fórum alkalmával elmondta, 2019. január 1-jétől a város saját tulajdonú cége, a V-Busz Kft. felel Veszprém közösségi közlekedéséért. Elismerte, jelenleg ez a város leggyengébb szolgáltatása, ezen jelentősen javít az új rendszer. Hangsúlyozta, Veszprém önkormányzati testülete összhangban döntött arról, hogy saját kézbe kerüljön ez a szolgáltatás és magas színvonalat biztosítson a jövőben.

Január 1-jétől fiatalabb, alacsony padlós, légkondicionálóval ellátott autóbuszok közlekednek Veszprémben – jelentette ki a polgármester. A saját kézben lévő cég eredményeként rugalmasabban lehet majd kezelni az igényeket is – tette hozzá. A végső menetrendet a decemberi közgyűlés mondja ki.

Az új közlekedési vállalat ügyvezetője Mihálszky Gábor lesz, aki korábban vezérigazgató helyettesként dolgozott a BKV-nál. A szakember elmondta, úgy biztosítják az új buszok érkezését, hogy ahhoz a városnak nem kell több milliárd forintot költenie. Az érkező járműveket tőkeerős cégek vásárolják meg, amit a V-Busz bérbe vesz, valamint biztosítja a járművezetőket, illetve szervezi a közlekedést. – A változás végső célja, hogy minél többen válasszák a tömegközlekedést Veszprémben – húzta alá.

Egy felmérés eredményét ismertetve elhangzott, jelenleg a munkahelyhez történő eljutáshoz a megkérdezettek mindössze egyharmada választja a közösségi közlekedést, ezzel szemben közel fele személyautóval és egyedül közlekedik. A többség azért nem használja a buszokat, mert a járművek elavultak, zsúfoltak és ritkán járnak. – Ez rendszerhiba, ami kiküszöbölhető – vélekedett Mihálszky.

 

Fejleszteni kell a járműveket, az utastájékoztatást, az értékesítést, ütemes menetrendet kell bevezetni, valamint emelni kell a szolgáltatási színvonalat – foglalta össze a fő célpontokat.

Az új járműparkkal kapcsolatban azt mondta, első körben használt buszok érkeznek, amik maximum 600 ezer kilométert futottak, a második ütemben pedig – 2019 szeptemberétől – 0 kilométeres buszokat állítanak forgalomba, melyek kifejezetten a helyi igényeknek megfelelően készülnek el. Az ügyvezető szerint a csuklós buszokat nem lehet gazdaságosan üzemeltetni, így kizárólag szóló járművek érkeznek.

Bevezetik a jól kiszámítható, ütemes menetrendet, amely összehangolt átszállásokat is biztosít. A fejlesztés egyik területe a Henger utca lesz, az iparterület felé az eddigieknél sokkal sűrűbben járnak majd a buszok. Jelentősen javul Gyulafirátót, Kádárta és Szabadság-lakótelep kiszolgálása, a jövő év második felétől pedig a midibuszok érkezésével elérhető lesz a vár, az állatkert és a Csatár-hegy is.

A vasútállomásról gyakorlatilag 5 percenként indulnak buszok az 1-es, 2-es, 3-as, 4-es fővonalak irányába. Az ügyvezető arról is beszélt, hogy bővül az üzemidő. A délutáni csúcsidő kitolódik 19 órára, ez után pedig 22.30 óráig közlekednek a buszok a hálózatokon. Bevezetik az éjszakai járatokat is, amelyek éjfél után igény vezérelten közlekednek, vagyis utazás előtt telefonon jelezni kell.

Összehangolt információs rendszer garantálja a folyamatos tájékoztatást, aminek technikai feltételeit a járművekbe szerelt tabletek biztosítják. Ezt a megoldást egyébként először vezetik be Magyarországon. Az utastájékoztatást több ponton is biztosítják, többek között mobiltelefonos applikáció segíti az információhoz jutást, a váróhelyiségekbe tájékoztató képernyőket integrálnak, illetve a rendszer indulása előtt valamennyi postaládába tájékoztató füzeteket juttatnak el. Az utastájékoztatás is változik, jól értelmezhető útvonal áttekintő rajzokat alkalmaznak és új menetrendi táblákat helyeznek ki.

A díjszabással kapcsolatban az egyik legfontosabb változás, hogy a bérletek minden esetben a vásárlástól számított 30 (31) napig lesznek érvényesek, továbbá bevezetik a családi napijegyet. Jegyautomatákat üzemelnek be a főbb csomópontokon, illetve a nagyvállalatoknál kihelyezett értékesítés is folyik majd.

A fórumon felszólalók közül volt, aki a csuklós buszok hiányát jegyezte meg. Mihálszky Gábor válaszában elmondta, 2017 májusában felmérést végeztek Veszprémben és az utasszám nem indokolta a hosszabb buszok jelenlétét. A legnagyobb csúcsidőben 230-an utaztak egy vonalon óránként, összehangolt, ütemes menetrend mellett a szóló buszok elegendőek erre az utasszámra. Hozzátette, ennél nagyobb járműre akkor volt szükség, amikor nem tudták tartani a menetrendet. Megjegyezte még, amennyiben a számok indokolják, a kritikus időszakban és vonalakon megoldják az utasok elszállítását.

Többen érkeztek Kádártáról, Gyulafirátótról és Jutaspusztáról is. Valamennyi városrész lényegesen jobb közösségi közlekedést kap, az összehangolt átszállások pedig biztosítják a csatlakozást a város egészére.

A közösségi közlekedést érintő változásokról korábban itt írtunk:
MEGÚJULÓ BUSZPARK, ÜTEMES MENETREND, RÉGI AUTÓBUSZVEZETŐK
 

 

Ezt már olvasta!?

Irányítottan léptetik majd át a menekülteket.

Ittasan futott bele a rendőrökbe

Veszprémben igazoltatták az autóval közlekedő devecseri lakost. Haza már valószínűleg busszal ment. 

Mától változik több, a családokat érintő jogszabály

Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével.

Hamar elkapták a pince kifosztót

 

A rendőrök még aznap délután elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 24 éves várpalotai férfit.

Amit nem csalt ki, azt ellopta

Egy 49 éves veszprémi nő nyugdíjas ismerőseitől csalt ki közel félmillió forintot, de ez nem volt elég neki.

Na-Bed