Nagy Véradó- és Egészségnap most hétvégén

Írta:  8200 Veszprém október 29 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

14. éve tartják meg a Nagy Véradó- és Egészségnapot Veszprémben. Idén először a februári után november 3-án is megszervezik az eseményt a Pannon Egyetem aulájában.

A beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, eddig összesen mintegy hatezer ember életet mentették meg a véradónapok közreműködéséve és háromszázan jelentkeztek a legtöbben egy alkalommal.

Dr. Farkas Valéria, az Országos Vérellátó Szolgálat veszprémi területi igazgató helyettese elmondta, az őszi hosszú hétvégék nagy kihívást jelentenek a vérellátásban, a napi 1600 véradó helyett kevesebben érkeznek, az igények pedig nem csökkennek, illetve vannak rövid lejárati idejű vérkészítmények is. - Ez a nap nagy segítség lesz abban, hogy a készleteket feltöltsük - jegyezte meg. Kérte, minden véradó vigye magával a személyi iratait, illetve ne feledkezzenek el a bőséges étkezésről és folyadék bevitelről.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy mennyire fontos az egészség megörzése, amit sokkal nehezebb később visszaszerezni - jegyezte meg a dr. Mészáros Gabriella főszervező. - Éppen ezért számos egészségügyi szűrés, illetve előadások várják a véradónapra érkezőket - tette hozzá. Mindezekkel párhuzamosan színes programokkal is készülnek, illetve három sztárvendég is fellép, itt lesz a Desperado együttes, Szabó Ádám, valamint Hevesi Tamás.

Elhangzott még, sokan érkeznek a programok miatt, de ha már ott vannak, vért is adnak, vagy elvégeznek egy szűrést. A véradók között pedig értékes nyereményeket is kisorsolnak, illetve családoknak szóló ügyességi versenyt is tartanak, amelyen a fődíj 100 ezer forint.

 

 


 

Ezt már olvasta!?

Ittasan ütközött

Egy parkolóhelyről próbált kiállni Veszprémben.

Jön a dohánytermékek egységes csomagolása

A már piacon lévő márkák és típusok átmeneti mentességet kapnak.

Pénzbüntetést és kitiltást kapott a bírót fellökő szurkoló

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítélte a 41 éves férfit a veszprémi bíróság.

Legtöbbet tették Veszprémért

Pro Urben érdemérmek ünnepélyes átadásának adott helyet a városháza Kossuth-terme hétfőn délután.

Élvezik a nyarat az afrikai pingvinek

A nyári forróság nem kíméli a Veszprémi Állatkert lakóit sem, de a pingvinek köszönik szépen, jól vannak. 

Na-Bed