Ötödik alkalommal rendezik meg a Bakony Expo-t

Írta:  8200 Veszprém október 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Bakonyi ízek vására november 9-11. között várja az érdeklődőket. 

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester emlékeztetett, annak idején azért hívták életre ezt a rendezvényt, hogy a város környékén élő termelők bemutassák portékáikat, személyesen találkozzanak velük a vásárlók. A széles termékkínálat és a hozzá kapcsolódó gazdag programok garantálják, hogy minden korosztály jól érzi magát. Megjegyezte még, az első évben ötezren látogattak el a Veszprém Arénába a Bakony Expora, tavaly már 15 ezeren érkeztek. 

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara veszprémi szervezetének elnöke a programokat ismertetve elmondta, összesen 141 kézműves és őstermelő kínálja majd portékáit a rendezvény három napján. Hozzátette, ezek közül 22-en a kezdetek óta kiállítanak. A hagyományokhoz híven ismét egy tematika köré szervezték a programokat, idén a csipkebogyón lesz a fő hagsúly, ehhez kapcsolódnak a gasztroudvarban megjelenő vendéglátók ételei is. Elhangzott, úgy állították össze a kínálatot, hogy a család minden tagja találjon magának kikapcsolódást. 

Takács Szabolcs kormánymegbízott közölte, a kormányablak busszal képviselteti magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal, ahol a termelők és a vásárlók kérdéseit egyaránt várják. 

A rendezvényen a 8200.hu kiadója, a Bakony Média Kft. is kint lesz a helyszínen, érdemes felkeresni majd pavilonunkat, hiszen értékes nyeremények találnak gazdára. 

Ezt már olvasta!?

Új mentőautók állnak szolgálatba májustól

 Májustól 169 új mentőautót állíthat szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) - közölte az OMSZ kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Föld napja a Veszprémvölgyben

Szombaton diákok érkeztek csoportosan. Vasárnap a családokat várják. 

Nagyon jónak ígérkezik a dinnyetermés

Nagyon jónak ígérkezik a dinnyetermés a FruitVeB Magyar Zöldség gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője szerint.

Bő két év múlva csobbanhatunk

Elkészült a Veszprémi Városi Uszoda részletes megvalósíthatósági tanulmánya. A hosszú távú tervek kültéri medencét is tartalmaznak.

Indul a tavaszi zöldhulladék gyűjtés

A hétvégén indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés Veszprémben. Itt a beosztás, hogy melyik körzetből mikor szállítják el.

Na-Bed