Ötödik alkalommal rendezik meg a Bakony Expo-t

Írta:  8200 Veszprém október 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Bakonyi ízek vására november 9-11. között várja az érdeklődőket. 

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester emlékeztetett, annak idején azért hívták életre ezt a rendezvényt, hogy a város környékén élő termelők bemutassák portékáikat, személyesen találkozzanak velük a vásárlók. A széles termékkínálat és a hozzá kapcsolódó gazdag programok garantálják, hogy minden korosztály jól érzi magát. Megjegyezte még, az első évben ötezren látogattak el a Veszprém Arénába a Bakony Expora, tavaly már 15 ezeren érkeztek. 

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara veszprémi szervezetének elnöke a programokat ismertetve elmondta, összesen 141 kézműves és őstermelő kínálja majd portékáit a rendezvény három napján. Hozzátette, ezek közül 22-en a kezdetek óta kiállítanak. A hagyományokhoz híven ismét egy tematika köré szervezték a programokat, idén a csipkebogyón lesz a fő hagsúly, ehhez kapcsolódnak a gasztroudvarban megjelenő vendéglátók ételei is. Elhangzott, úgy állították össze a kínálatot, hogy a család minden tagja találjon magának kikapcsolódást. 

Takács Szabolcs kormánymegbízott közölte, a kormányablak busszal képviselteti magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal, ahol a termelők és a vásárlók kérdéseit egyaránt várják. 

A rendezvényen a 8200.hu kiadója, a Bakony Média Kft. is kint lesz a helyszínen, érdemes felkeresni majd pavilonunkat, hiszen értékes nyeremények találnak gazdára. 

Ezt már olvasta!?

Magánberuházásként bővült az idősotthon

Új nyugdíjasházat adtak át Veszprémben. Az Életöröm Idősek Otthona nyugdíjasháza magánberuházásban 700 millió forintból készült el.

Belföldi repülő járatot indítottak hazánkban a törökök?

Belföldi járatot indított a török Freebird Airlines Debrecen és Sármellék között - hívta fel a figyelmet az AIRportal.hu.

Őskori maradványokat is rejtő ásatáson várják az érdeklődőket

Több mint hatezer éves település maradványait őrző ásatás területén idézik meg az elődök életét.

Ínycsiklandó ízeket kapott a város ünnepe

A Gizella Napok ünnepi hangulatát fokozza több kézműves termék is. Érkezik a Gizella sör, de lesz sörkifli és ünnepi sütemény is.

Szombattól sűrűbben járnak a balatoni hajók

Július 7-én kezdődik a hajózási főszezon.

Na-Bed