Kertvéllesy András és Farkas Máté a VESZ korábbi rendezvényén Kertvéllesy András és Farkas Máté a VESZ korábbi rendezvényén Fotó: VESZ

Társulatok találkozási pontja

Írta:  Veszprémi Egyetemi Színpad november 05 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót 2018. november 13–18. között. 

Az esemény évről-évre egyre bővülő programkínálatával várja a Veszprémbe érkezőket és a helyi közönséget - tájékoztattak a szervezők. Az elmúlt évekhez hasonlóan diákszínjátszó csoportokkal, egyetemi színházakkal és felnőtt amatőr társulatokkal egyaránt találkozhatunk a fesztiválon, emellett szakmai beszélgetéseken és koncerteken vehetünk részt. 

A fesztivál célja, hogy találkozási pontot hozzon létre az ország különböző régióiból érkező társulatok között, és hogy évről évre minél sokszínűbb programot kínáljon a fesztiválra érkezőknek. Az idei találkozó programjait korosztálytól függetlenül ajánljuk minden színházat szerető, az amatőr színjátszás, vagy épp a drámapedagógia iránt érdeklődő nézőnek!

Idén találkozhatunk többek között a Szegedi Egyetemi Színház, a Debreceni Egyetemi Színház és a Janus Egyetemi Színház társulatával is, emellett két előadás érkezik a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumból (mindkét előadás a 2018-as  Országos Diákszínházi Fesztivál fődíjasa), és a PHSZ-Berze Színjátszók nevű csoport Pécsről. Fellép továbbá a KB35 Társulat Inárcsról és a Trainingspot Társulat szintén Budapestről, illetve bemutatkozik a Ptah Theatre társulata is.

A társulatokkal való találkozásra az előadásokat követő szakmai beszélgetéseken nyílik lehetőség, ahol egy három fős szakmai zsűri és a nézők részvételével beszélgethetünk az előadásokról. A III. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó zsűrije: Hajós Zsuzsa (színházi nevelési szakember), Fekete Anikó (dráma és kreatív zene tanár) és Upor László (dramaturg, műfordító, egyetemi tanár SzFE).

A találkozó kísérőprogramjaként idén megrendezik az I. Dráma Műhely Napokat, amely programjában drámapedagógiai foglalkozások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések kapnak helyet. A Dráma Műhely Napok programjai mindenki számára nyitottak, a találkozó vasárnapján azonban elsősorban pedagógusokat, pedagógus hallgatókat és a drámapedagógia iránt érdeklődőket várják a szervezők. Ezen a napon a művészeti nevelés különböző formáival foglalkozó workshopokat kínál a program.

A III. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fesztivál során Veszprém kulturális életébe is bepillantást nyerhessenek az ide érkezők, hiszen az előadásoknak és egyéb programoknak olyan - a veszprémi kulturális életet nagyban meghatározó - intézmények adnak helyet, mint a Veszprémi Petőfi Színház, a Laczkó Dezső Múzeum, a Dubniczay-palota vagy épp a Pannon Egyetem.

A III. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó védnökei: Gabnai Katalin, Regős János és Keresztúri József.

Teljes program: http://veszinpad.hu/2018-2/

 

 

Ezt már olvasta!?

A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) részleteit foglalja össze.

Évről-évre nő az allergiások száma

A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről-évre 2-4 százalékkal növekszik.

Több mint 2,7 milliárd forintból korszerűsítette öt üzletét a SPAR

A cég 645 millió forintot költött a Veszprém, Cserhát lakótelep 6. szám alatti áruház teljes körű megújítására. 

Másfél milliárd forintos áfacsalási ügy Veszprém megyében

A 49 éves, Veszprém megyei férfi 2009-től mintegy hat éven keresztül működtetett húsfeldolgozó üzemet úgy, hogy azok áfafizetési kötelezettségét csak részben vallotta be.

Engedély nélkül gyűjtött agancsokat

A veszprémi rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 33 éves férfi ellen.

Na-Bed