Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón

Új kerékpárút épül a várostól délre

Írta:  8200 Veszprém november 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Szabadságpusztán élők régi vágya, hogy kerékpárral biztonságosan megközelíthető legyen Veszprém. Hamarosan elkészül az ehhez szükséges kerékpárút.

A 2,6 km-es szakasz mintegy 276 millió forintból jön létre - jelentette be Porga Gyula polgármester a beruházást elindítását bejelentő sajtótájékoztatón kedden reggel. Hozzátette, ez a kerékpárút azon túl, hogy segíti a településrészen élők könnyebb közlekedését, egyben ez lesz az új Veszprém - Balaton kerékpárnyomvonal első látványos szakasza, amely Felsőörssel és Alsóörssel biztosít kapcsolatot a jövőben.


A kerékpárút tervezett nyomvonala

 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, ez a beruházás is mutatja, a veszprémi önkormányzat komolyan veszi az állampolgárok akaratát. Kiemelte, a biztonságos közlekedés érdekében jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a szabadságpusztai bekötőútnál, ezt a közútkezelő készítteti el. A teljes kivitelezés hat hónapot vesz igénybe, így várhatóan tavasz végétől élvezhetik mindezek előnyét az erre közlekedők.

A projekt ahhoz a beruházáshoz kapcsolódik, aminek keretében kettős körforgalom épül a belvárosban, kerékpáros városrészeket alakítanak ki Veszprémben, illetve kerékpárút jön létre a Jutasi út mentén, összesen több mint egymilliárd forint ráfordítással.

 

 

Ezt már olvasta!?

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

asárnap hajnali 3 órakor kezdődik a téli időszámítás, az órákat akkor hajnali 2 órára kell visszaállítani.

Jöhet a hó

Az elmúlt hétvégén megmutatta magát a tél, minden érintett felkészülten várja a folytatást.

Fejek hullottak a PLT-nél

Leváltották a Pannon Lapok Társasága Lapcsoport ügyvezetésének elnökét, Szabó Miklóst.

A szerdai egységes 2 forintos üzemagyagár mérséklést követően pénteken ismét kevesebbet fizethetünk a kutakon. 

Bővült a szibériai kőszáli kecskék csapata

Egyre jobban dübörög a tavasz az Veszprémi Állatkertben. Németország fővárosából Berlinből érkezett hozzánk négy fiatal szibériai kőszáli kecske. 

Na-Bed