Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón

Új kerékpárút épül a várostól délre

Írta:  8200 Veszprém november 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Szabadságpusztán élők régi vágya, hogy kerékpárral biztonságosan megközelíthető legyen Veszprém. Hamarosan elkészül az ehhez szükséges kerékpárút.

A 2,6 km-es szakasz mintegy 276 millió forintból jön létre - jelentette be Porga Gyula polgármester a beruházást elindítását bejelentő sajtótájékoztatón kedden reggel. Hozzátette, ez a kerékpárút azon túl, hogy segíti a településrészen élők könnyebb közlekedését, egyben ez lesz az új Veszprém - Balaton kerékpárnyomvonal első látványos szakasza, amely Felsőörssel és Alsóörssel biztosít kapcsolatot a jövőben.


A kerékpárút tervezett nyomvonala

 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, ez a beruházás is mutatja, a veszprémi önkormányzat komolyan veszi az állampolgárok akaratát. Kiemelte, a biztonságos közlekedés érdekében jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a szabadságpusztai bekötőútnál, ezt a közútkezelő készítteti el. A teljes kivitelezés hat hónapot vesz igénybe, így várhatóan tavasz végétől élvezhetik mindezek előnyét az erre közlekedők.

A projekt ahhoz a beruházáshoz kapcsolódik, aminek keretében kettős körforgalom épül a belvárosban, kerékpáros városrészeket alakítanak ki Veszprémben, illetve kerékpárút jön létre a Jutasi út mentén, összesen több mint egymilliárd forint ráfordítással.

 

 

Ezt már olvasta!?

24 óra alatt 21 ittas vezető

A zéró tolerancia ellenére egy nap alatt huszonegy ittas sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök.

Kiállítás, koncertek, szoboravató a veszprémi Gizella-napok programjai között

26. alkalommal rendezik meg a programsorozatot Veszprémben május 4. és 14. között.

A hiányszakmákra fókuszálnak

A pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek nyújt segítséget a sikeres döntés meghozatalában a pályaválasztási kiállítás Veszprémben.

A szomszédból lopták az áramot

A veszprémi rendőrök elfogtak egy 46 éves és egy 41 éves férfit, akik illegálisan jutottak áramhoz a gyanú szerint.

Emeli bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Na-Bed