Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón Ovádi Péter, Porga Gyula és Kovács Áron a sajtótájékoztatón

Új kerékpárút épül a várostól délre

Írta:  8200 Veszprém november 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Szabadságpusztán élők régi vágya, hogy kerékpárral biztonságosan megközelíthető legyen Veszprém. Hamarosan elkészül az ehhez szükséges kerékpárút.

A 2,6 km-es szakasz mintegy 276 millió forintból jön létre - jelentette be Porga Gyula polgármester a beruházást elindítását bejelentő sajtótájékoztatón kedden reggel. Hozzátette, ez a kerékpárút azon túl, hogy segíti a településrészen élők könnyebb közlekedését, egyben ez lesz az új Veszprém - Balaton kerékpárnyomvonal első látványos szakasza, amely Felsőörssel és Alsóörssel biztosít kapcsolatot a jövőben.


A kerékpárút tervezett nyomvonala

 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, ez a beruházás is mutatja, a veszprémi önkormányzat komolyan veszi az állampolgárok akaratát. Kiemelte, a biztonságos közlekedés érdekében jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a szabadságpusztai bekötőútnál, ezt a közútkezelő készítteti el. A teljes kivitelezés hat hónapot vesz igénybe, így várhatóan tavasz végétől élvezhetik mindezek előnyét az erre közlekedők.

A projekt ahhoz a beruházáshoz kapcsolódik, aminek keretében kettős körforgalom épül a belvárosban, kerékpáros városrészeket alakítanak ki Veszprémben, illetve kerékpárút jön létre a Jutasi út mentén, összesen több mint egymilliárd forint ráfordítással.

 

 

Ezt már olvasta!?

Zenélés után díjazás

A felhőtlen szórakozás mellett ismét volt komoly tétje is az utcazenének Veszprémben. Szombat este díjaztak.

Csütörtökön tartják Tóth Loon búcsúztatását

A Veszprémi Petőfi Színház művészét csütörtökön helyezik végső nyugalomba a Vámosi úti temetőben. 

Szerdán hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

Idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Az üzleti és a civil szféra találkozása

Az önkormányzatok, a civil szféra és az üzleti élet képviselői találkoztak a társadalmi felelősségvállalás jegyében a holland nagykövetség szervezésében csütörtökön a Hangvillában.

Cziráki János színpad- és zsinórmester kapta a Bujtor-gyűrűt

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére, az egykori igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére Bujtor-gyűrűt alapított özvegye, amit idén hetedik alkalommal ítéltek oda.

Na-Bed