Két verseny egy helyen Fotó: VEDAC

Két verseny egy helyen

Írta:  8200 Veszprém november 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A mezei futásé lesz a főszerep szombaton, Nemesvámoson, ahol a VEDAC két rangos versenyt is lebonyolít.

Az óvodás korúaktól egészen a felnőttekig minden korosztályt várnak a szervezők november 11-én a Mezei Futó Liga harmadik fordulójára, a Vesz-Mont Group Kupára, valamint a Sport XXI. Program Közép-dunántúli Régiójának mezei versenyére. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) harmadik alkalommal ad otthont a mezei futó liga sorozat egyik fordulójának, viszont első ízben rendezi meg egyidőben a Sport XXI program mezei versenyével. 

Mindkét erőpróbát Nemesvámoson tartják meg november 11-én, 10.00 órától.

A Sport XXI. versenyre U11 és U13-as korosztályokat várnak, a résztvevőknek 1500 és 2250 méteres távokat kell teljesíteniük. Egyéni és csapatversenyt is hirdetnek: klubonként nyolc futó helyezési pontjainak összegét nézve alakul ki a végső sorrend. Az U13-asoknál maximum négy fiú eredménye számít bele a helyezésbe.

A mezei futó liga sorozat harmadik fordulója kölyök futással indul 11.45 órától, a 2010-12-ben született gyerkőcöknek 1000 méteres etapot kell teljesíteniük.

A serdülő korosztályban a lányok három kilométert, a fiúk négyet futnak. Az ifjúsági ligában nemek szerint négy és öt kilométer vár az indulókra, a junior és a felnőtt nők öt kilométeren, míg a junior és felnőtt férfiak hét kilométeren mérik össze erejüket.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, új útvonalat kellett kijelölni, mert a tavalyi egy részén épült meg az új óvoda.
– Nem szerettünk volna új helyszínt keresni, mert Nemesvámos remek házigazdája a versenynek. Az új pálya kijelölése új kihívásokat is jelentett, mert az út egyes szakaszai átvezetnek a patakon is, így két átmeneti hidat is fel kell építenünk. Az ötlet és a kivitelezés Szemán János kollégám munkáját dicséri, valamint támogatókat is találtunk, akik az építési anyagokat biztosítják – mondta el az ügyvezető.

Az ország minden pontjáról több mint háromszáz indulót várnak a szervezők. A VEDAC természetesen minden korosztályban indít versenyzőket, akik több kategóriában is éremesélyesek. 

Ezt már olvasta!?

Főleg használt lakásra igénylik a csok-ot

Az átlagos felvett hitelösszeg 5-10 millió forint között szóródik.

Mintegy 20 millió palack pezsgő fogy Magyarországon évente

Megközelítőleg 150 ezer hektoliter pezsgő fogy.

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken, Győr-Moson-Sopron megyében. 

A nyaralásra is a sportcipőt pakolja el először

Rubint Réka szerint csak magunkra számíthatunk az életben és úgy látja, egyre többen választják az egészséges életmódot Magyarországon.

Vasárnap lép életbe a MÁV-Start új menetrendje

Ne megszokásból menjünk a vasútállomásra.

Na-Bed