Két verseny egy helyen Fotó: VEDAC

Két verseny egy helyen

Írta:  8200 Veszprém november 06 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A mezei futásé lesz a főszerep szombaton, Nemesvámoson, ahol a VEDAC két rangos versenyt is lebonyolít.

Az óvodás korúaktól egészen a felnőttekig minden korosztályt várnak a szervezők november 11-én a Mezei Futó Liga harmadik fordulójára, a Vesz-Mont Group Kupára, valamint a Sport XXI. Program Közép-dunántúli Régiójának mezei versenyére. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) harmadik alkalommal ad otthont a mezei futó liga sorozat egyik fordulójának, viszont első ízben rendezi meg egyidőben a Sport XXI program mezei versenyével. 

Mindkét erőpróbát Nemesvámoson tartják meg november 11-én, 10.00 órától.

A Sport XXI. versenyre U11 és U13-as korosztályokat várnak, a résztvevőknek 1500 és 2250 méteres távokat kell teljesíteniük. Egyéni és csapatversenyt is hirdetnek: klubonként nyolc futó helyezési pontjainak összegét nézve alakul ki a végső sorrend. Az U13-asoknál maximum négy fiú eredménye számít bele a helyezésbe.

A mezei futó liga sorozat harmadik fordulója kölyök futással indul 11.45 órától, a 2010-12-ben született gyerkőcöknek 1000 méteres etapot kell teljesíteniük.

A serdülő korosztályban a lányok három kilométert, a fiúk négyet futnak. Az ifjúsági ligában nemek szerint négy és öt kilométer vár az indulókra, a junior és a felnőtt nők öt kilométeren, míg a junior és felnőtt férfiak hét kilométeren mérik össze erejüket.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, új útvonalat kellett kijelölni, mert a tavalyi egy részén épült meg az új óvoda.
– Nem szerettünk volna új helyszínt keresni, mert Nemesvámos remek házigazdája a versenynek. Az új pálya kijelölése új kihívásokat is jelentett, mert az út egyes szakaszai átvezetnek a patakon is, így két átmeneti hidat is fel kell építenünk. Az ötlet és a kivitelezés Szemán János kollégám munkáját dicséri, valamint támogatókat is találtunk, akik az építési anyagokat biztosítják – mondta el az ügyvezető.

Az ország minden pontjáról több mint háromszáz indulót várnak a szervezők. A VEDAC természetesen minden korosztályban indít versenyzőket, akik több kategóriában is éremesélyesek. 

Ezt már olvasta!?

Egymásba rohant két személyszállító vonat kedd reggel Bajorországban.

Törtek az autók a megyében

A rendőrségi összefoglaló szerint sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek csütörtökön. 

Erőteljes melegedés

Az előttünk álló héten akár 20°C-os maximumok is kényeztethetnek minket. 

Így álljunk neki új munkát keresni!

Azok számára, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek el egy munkahelyen, nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek neki az álláskeresésnek.

Strandidővel kezdődik a nyár

Pénteken elérheti a maximum a 30°C-ot és a hétvégén sem fogunk fázni. 

Na-Bed