Elkezdődik az északi iparterület közlekedésfejlesztése

Írta:  8200 Veszprém november 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ennek III. üteme tartalmazza az új völgyhíd kialakítását. Első körben a Pápai út és a Kistó utca közötti szakaszt fejlesztik.

Az úthálózat forgalmának csökkentése érdekében a Henger utcai összekötő megépítése után most a Kelet-Nyugati főtengely I. üteme, a Pápai út és a Kistó utca közötti szakasz kialakítása indul el, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Dózsaváros, Pápai úti csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése is - jelentette ki Porga Gyula polgármester. A szerződött kivitelezési költség 993.888.795 forint.

Elhangzott, az északi iparterületen jelentős gyártókapacitás koncentrálódik, a terület logisztikai, munkavállalói célú forgalmi igényeinek a kiszolgálása azonban nem megoldott. A terület jelenleg nem átjárható, csak kerülővel közelíthető meg. Ma ezen a területen a Kistó utcáról nyílóan, mintegy 145 méter hosszon kiépített útburkolat található, amely a közlekedési hatóság bekötő útja. A továbbiakban földút vezet a lakóterületekkel párhuzamosan, egészen a Pápai útig.

A Kelet-nyugati közlekedési tengely megvalósításának elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése belső útgyűrűként, lehetőséget teremtve a közösségi közlekedés bővítésére is.

 

Az I. szakaszban tervezett elkerülő út kiindulási pontja a Pápai úti körforgalom, a tervezési szakasz vége a Kistó utcánál található. A tervezett útszakasz hossza 962 m. A forgalmi úton új körforgalmi csomópont került betervezésre a Juhar utcánál. Az új út 2x1 forgalmi sávval, mellette kétoldali, irányhelyes, megemelt szintű, úgynevezett „Koppenhágai” típusú kerékpársávval alakítják ki.

A beruházás előkészítését tekintve jelenleg a generálkivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás van folyamatban, amelynek sikeres lebonyolítását követően 2018. év második felében kezdődhet meg a kivitelezés.

A projekt részét képezik a szakági közműkiváltási és -építési munkálatok, illetve a kapcsolódó zöldfelületek rendezése is. Befejezési határidő 2019. december 26. Itt az útépítéssel párhuzamosan jelentős csapadékvíz főgyűjtő elvezetési tartalom is megvalósul, mely biztosítja a következő fejlesztési elemek befogadását is.

A Modern Városok Program (MVP) keretében, 9-12 milliárd forint összegben, a TOP fejlesztés folytatásaként épül meg a Kistó utca-Tüzér utca-Jutasi útszakasz, mintegy 1,3 km hosszan, amely tartalmaz egy 340 méter hosszú új völgyhidat is a Tüzér utca és a Jutasi út között.

A második szakasz tervezett megvalósítása az előkészítéssel szintén folyamatban van, az építés becsült időintervalluma 2020-2022.
 

Ezt már olvasta!?

Mentesítő éjszakai buszok indulnak

Az Utcazene Fesztivál programjait követően mentesítő járatokat közlekedtet az ÉNYKK Herend, Zirc, Gyulafirátót, Balatonalmádi és Balatonfüred felé.

Beindult a hitelezés Magyarországon

Az OTP teljes hitelállománya éves összehasonlításban robusztusan, 4 százalékkal nőtt Magyarországon szeptember végére.

Áprilisban ismét gyorsult a keresetek emelkedése

Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt.

Kazánházakban keletkezett tűz

Dobán és Nemesvámoson is lakóház kazánházban csaptak fel lángok vasárnap. A tűzoltók mindkét káresetnél gyorsan és hatékonyan avatkoztak be.

Pénzt tett a gépkocsi iratai közé

Így akarta elősegíteni a sikeres műszaki vizsgát.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika