Elkezdődik az északi iparterület közlekedésfejlesztése

Írta:  8200 Veszprém november 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ennek III. üteme tartalmazza az új völgyhíd kialakítását. Első körben a Pápai út és a Kistó utca közötti szakaszt fejlesztik.

Az úthálózat forgalmának csökkentése érdekében a Henger utcai összekötő megépítése után most a Kelet-Nyugati főtengely I. üteme, a Pápai út és a Kistó utca közötti szakasz kialakítása indul el, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Dózsaváros, Pápai úti csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése is - jelentette ki Porga Gyula polgármester. A szerződött kivitelezési költség 993.888.795 forint.

Elhangzott, az északi iparterületen jelentős gyártókapacitás koncentrálódik, a terület logisztikai, munkavállalói célú forgalmi igényeinek a kiszolgálása azonban nem megoldott. A terület jelenleg nem átjárható, csak kerülővel közelíthető meg. Ma ezen a területen a Kistó utcáról nyílóan, mintegy 145 méter hosszon kiépített útburkolat található, amely a közlekedési hatóság bekötő útja. A továbbiakban földút vezet a lakóterületekkel párhuzamosan, egészen a Pápai útig.

A Kelet-nyugati közlekedési tengely megvalósításának elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése belső útgyűrűként, lehetőséget teremtve a közösségi közlekedés bővítésére is.

 

Az I. szakaszban tervezett elkerülő út kiindulási pontja a Pápai úti körforgalom, a tervezési szakasz vége a Kistó utcánál található. A tervezett útszakasz hossza 962 m. A forgalmi úton új körforgalmi csomópont került betervezésre a Juhar utcánál. Az új út 2x1 forgalmi sávval, mellette kétoldali, irányhelyes, megemelt szintű, úgynevezett „Koppenhágai” típusú kerékpársávval alakítják ki.

A beruházás előkészítését tekintve jelenleg a generálkivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás van folyamatban, amelynek sikeres lebonyolítását követően 2018. év második felében kezdődhet meg a kivitelezés.

A projekt részét képezik a szakági közműkiváltási és -építési munkálatok, illetve a kapcsolódó zöldfelületek rendezése is. Befejezési határidő 2019. december 26. Itt az útépítéssel párhuzamosan jelentős csapadékvíz főgyűjtő elvezetési tartalom is megvalósul, mely biztosítja a következő fejlesztési elemek befogadását is.

A Modern Városok Program (MVP) keretében, 9-12 milliárd forint összegben, a TOP fejlesztés folytatásaként épül meg a Kistó utca-Tüzér utca-Jutasi útszakasz, mintegy 1,3 km hosszan, amely tartalmaz egy 340 méter hosszú új völgyhidat is a Tüzér utca és a Jutasi út között.

A második szakasz tervezett megvalósítása az előkészítéssel szintén folyamatban van, az építés becsült időintervalluma 2020-2022.
 

Ezt már olvasta!?

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében.

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök.

Megkezdődött az influenza-oltóanyagok kiszállítása a Veszprém megyei háziorvosokhoz

A védőoltást érdemes még a járványok megkezdődése előtt beadatni, mivel a teljes védettség kialakulása 14 napig tart.

Így még nem látott embert vattacukrot enni

Egy televíziós vetélkedőben volt ez a feladat: minél előbb elpusztítani egy adag vattacukrot. Ön képes lenne erre 3 másodperc alatt?

Na-Bed