Programokban gazdag december a Veszprémi Petőfi Színházban

Írta:  Veszprémi Petőfi Színház november 16 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy új, a megyeszékhelytől távolabb lévő fiatalok színházba jutását támogató új bérletet is bevezetett a teátrum. 

A Veszprémtől távol élő fiatalok színházba jutását segíti a Veszprémi Petőfi Színház új kezdeményezése, az Imre herceg bérlet, amely jelképes áron vehető igénybe, így minden környező településről elérhetővé válik a színház varázslatos világa a diákok számára – hangzott el sajtótájékoztatón a teátrumban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ezzel a kezdeményezéssel a színház valamennyi korosztályának biztosítja a kedvezményes színházba jutást. A 75 év felettiek a Kor-hű programmal ingyenesen nézhetik meg az előadásokat, a Szent István bérlettel pedig a Veszprém térségében élő felnőtteket célozza meg az intézmény, az új bérlet pedig a fiataloknak biztosítja a színházi élményt. Mint mondta, különösen büszkék lehetünk erre a kezdeményezésre 2018-ban, a Családok évében.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes arról beszélt, hogy a Veszprémtől távolabb élőknek az utazási költséggel együtt már megterhelő egy bérlet kiváltása, ezért a pápai, a balatonfüredi és a veszprémi tankerületek közreműködésével juttatják el a nagyobb távolságból érkezők számára a kínálatot, melyet jelképesen 400 forintos áron biztosítanak. A cél az, hogy minden gyermek jusson el színházba, hiszen belőlük lesznek később a felnőtt nézők.

A sajtótájékoztatón szó volt a Veszprémi Petőfi Színház programokban gazdag decemberéről is. Az elmúlt évben karácsonyi ajándékként is nagy sikert aratott bérletsorozatok ismét elindulnak. A Csillagszóró bérletben három önfeledt szórakozást garantáló színházi előadás található, amelynek első produkciója a Varsói melódia, a második a Menopauza, végül pedig a Férjek és feleségek. A Kiscsillagszóró bérletben hamisítatlan családi programokat biztosítanak, mint amilyen az Alma együttes hagyományos koncertje, illetve a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház zenés mesejátéka, a Maszmók Afrikában. A Könnyűzenei bérletben Balázs Fecó és vendégei, Malek Andrea és Szűcs Antal Gábor ad koncertet december 30-án, később pedig Charlie és Caramel varázsolja el a közönséget. Az ünnepi hangulatot segítik a Veszprémi Petőfi Színház bérletszünetes előadásai is. December 1-jén a Kincskereső kisködmön című színdarab, december 26-án a Diótörő és Egérkirály című musical, december 28-án pedig az egy éve bemutatott Isten pénze című karácsonyi varázslat szórakoztatja a közönséget.

Az év utolsó hónapjának újdonsága az első színházi maraton december 8-án, mely a Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjáték első és második részét mutatja be egymást követően. A vidám kikapcsolódás keretében a szünetben stílusos, amerikai hamburger vacsorára várják a vendégeket, valamint beszélgethetnek az előadás rendezőjével, Hargitai Ivánnal.

Természetesen az év utolsó napján is kínál műsort a színház. December 31-én szilveszteri zenés találkozásra várják az érdeklődőket Bodrogi Gyulával és Voith Ágival, amit hajnalig tartó mulatság követ élőzenés műsorokkal, finom ételekkel, italokkal, tombolával.
 

Ezt már olvasta!?

A magyarországi webáruházak 77 százalékának nőtt a forgalma tavaly, és csak 4 százalékuk számolt be a forgalom csökkenéséről.

Az összehangolta árpolitika mellett bizalmas üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködések keretében a két cég.

Elsőbbség a bringásoknak

Az elmúlt napokban két helyen is változott a forgalmi rend a városban, ahol így a kerékpárosoknak lett elsőbbségük.

Dakar-győztesek a jövő heti veszprémi Hungarian Baja tereprali-versenyen

A résztvevők és a vendégek között Dakar-győztesek is lesznek a jövő pénteken és szombaton sorra kerülő 15. Hungarian Baja tereprali világkupa-versenyen, Veszprémben és környékén.

Indul a Valódi Nemzeti Konzultáció

Valamennyi magyar háztartásba eljuttatta kérdőívét a Jobbik és arra kérnek mindenkit, hogy pártállástól függetlenül válaszoljanak a kérdésekre.

Na-Bed