Jutalmazták a szociális területen dolgozókat Fotó: Facebook/Porga Gyula

Jutalmazták a szociális területen dolgozókat

Írta:  8200 Veszprém november 20 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Átadták a Hornig-díjat.

Dörnyei Balázs 2002 óta dolgozik a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben. Munkáját, melyet hivatásként él meg, magas szintű szaktudással végzi. A rászoruló emberekkel való példaértékű bánásmód az, ami megkülönbözteti őt a többi szakembertől. Kivételes hozzáállásával, közvetlenségével, emberségével és nyíltságával a bajba jutottak számára megkönnyíti a segítségkérés sokszor nehéz megfogalmazását. A segítségnyújtásban nem ismer akadályt. Kedvessége, páratlan humora miatt az intézmény kollektívájának is egyik legfontosabb személye. Jelenléte kollégái számára is gyakran nyújt támaszt a lelkileg nehéz helyzetekben. Olyan ember, aki hittel végzi feladatait, személyisége megtestesíti a szociális munkát magát. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a személyes gondoskodás területén kifejtett példamutató tevékenysége, valamint kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dörnyei Balázs részére Hornig- díjat adományoz.

Némethné Szennyai Mária 2004 óta dolgozik szociális munkásként. 2010 óta irányítja a Veszprém vonzáskörzetében dolgozó gondozónők munkáját, emellett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás koordinátori feladatait is ellátja. Munkáját elhivatottsággal végzi, az irányítása alá tartozó kollégákért mindig, mindenben kiáll, a gondozottak napi aktuális problémáinak megoldásában segíti őket. Fáradhatatlanul, képes reggeltől estig munkahelyén dolgozni, a munkát még hazatérve is folytatni. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás rendszerében szívvel lélekkel segíti a szociális helyzetük miatt rászoruló idős embereket. Megbízható, segítőkész, empatikus ember, akinek problémamegoldó képessége is kivételes. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociálisan rászorulók támogatásának területén kifejtett kiemelkedő tevékenysége, valamint példaértékű vezetői munkája elismeréseként Némethné Szennyai Mária részére Hornig- díjat adományoz. 

A 2000-ben alapított Hornig-díjjal 2001 óta minden évben olyan személyek munkáját jutalmazzák, akik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás, vagy szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetek területén kiemelkedő munkát végeznek.

Ezt már olvasta!?

Advent idején is ügyelnek a biztonságra

A Veszprém megyei rendőrök a társszervek közreműködésével ügyelnek az adventi időszak biztonságára.

A béremelés már a versenyképességet veszélyezteti

Veszprém megye gazdasági teljesítményének 80 százalékát a legerősebb 300 cég adja.

Halálos baleset a 8-ason

A Veszprém felől Székesfehérvár felé közlekedőket a rendőrség Litér felé tereli.

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Sting és a jamaikai-amerikai énekes Shaggy ad ingyenes koncertet jövő héten, november 24-én Budapesten, a Hősök terén a Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából.

Átadták a 8-as főút megújult várpalotai szakaszát

A mintegy 600 millió forint értékű beruházás során az inotai vasúti híd és a város Veszprém felőli határa között öt kilométeren végeztek burkolatmegújítást.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika