Jutalmazták a szociális területen dolgozókat Fotó: Facebook/Porga Gyula

Jutalmazták a szociális területen dolgozókat

Írta:  8200 Veszprém november 20 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Átadták a Hornig-díjat.

Dörnyei Balázs 2002 óta dolgozik a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben. Munkáját, melyet hivatásként él meg, magas szintű szaktudással végzi. A rászoruló emberekkel való példaértékű bánásmód az, ami megkülönbözteti őt a többi szakembertől. Kivételes hozzáállásával, közvetlenségével, emberségével és nyíltságával a bajba jutottak számára megkönnyíti a segítségkérés sokszor nehéz megfogalmazását. A segítségnyújtásban nem ismer akadályt. Kedvessége, páratlan humora miatt az intézmény kollektívájának is egyik legfontosabb személye. Jelenléte kollégái számára is gyakran nyújt támaszt a lelkileg nehéz helyzetekben. Olyan ember, aki hittel végzi feladatait, személyisége megtestesíti a szociális munkát magát. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a személyes gondoskodás területén kifejtett példamutató tevékenysége, valamint kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dörnyei Balázs részére Hornig- díjat adományoz.

Némethné Szennyai Mária 2004 óta dolgozik szociális munkásként. 2010 óta irányítja a Veszprém vonzáskörzetében dolgozó gondozónők munkáját, emellett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás koordinátori feladatait is ellátja. Munkáját elhivatottsággal végzi, az irányítása alá tartozó kollégákért mindig, mindenben kiáll, a gondozottak napi aktuális problémáinak megoldásában segíti őket. Fáradhatatlanul, képes reggeltől estig munkahelyén dolgozni, a munkát még hazatérve is folytatni. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás rendszerében szívvel lélekkel segíti a szociális helyzetük miatt rászoruló idős embereket. Megbízható, segítőkész, empatikus ember, akinek problémamegoldó képessége is kivételes. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociálisan rászorulók támogatásának területén kifejtett kiemelkedő tevékenysége, valamint példaértékű vezetői munkája elismeréseként Némethné Szennyai Mária részére Hornig- díjat adományoz. 

A 2000-ben alapított Hornig-díjjal 2001 óta minden évben olyan személyek munkáját jutalmazzák, akik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás, vagy szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetek területén kiemelkedő munkát végeznek.

Ezt már olvasta!?

Így bújik gondozójához egy 5 kilós tigris

Immár több mint 5 kilós Borisz, a Veszprémi Állatkert hím szibériai kistigrise, aki szemmel láthatóan jól érzi magát gondozója féltő ölelésében.

Elköltözik a gyermekorvosi rendelő a Jutasi útról

A 9., 10. és 11. számú gyermek háziorvosi rendelők és a funkciókhoz kapcsolódó helyiségek átalakítása, felújítása zajlik december elejétől.

Díjazták az év legjobb szálláshelyeit

Kiosztották az Év szállása 2015 verseny díjait: több mint 300 ezer vendégértékelés és 60 ezer szavazat, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján az idén a négycsillagos superior Hotel Kapitány Sümeg vehette át az Év Szállásának járó elismerést - közölte a versenyt elindító Szallas.hu portál az MTI-vel csütörtökön.

Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Na-Bed