Pénteken nyílik a veszprémi karácsonyi vásár

Írta:  MTI november 21 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az ünnepvárás időszakában egyebek mellett koncertek, kézműves foglalkozások, mesekuckó várja az érdeklődőket.

Péntektől várja a látogatókat a veszprémi karácsonyi vásár, az ünnepvárás időszakában egyebek mellett koncertek, kézműves foglalkozások, mesekuckó várja az érdeklődőket városszerte - tájékoztatta szerdán az MTI-t a program szervezője.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik Veszprémben az illatos advent programsorozatot, mely a közös ünnepvárás lehetőségét teremti meg a veszprémi családok számára - fogalmazott Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda munkatársa. Mint mondta, a Veszprémi Petőfi Színház ünnepi műsora a programsorozat nyitánya, melyet a vásár helyszínén, a város sétálóutcáján nézhetnek meg az érdeklődők.

Az adventi kínálatot Prejczer Katalin és Franczia Dániel relaxációs koncertje, a Honvéd Férfikar adventi hangversenye, a Széltolók zenekar, Gryllus Vilmos, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Kórustársaság koncertje színesíti, emellett zsoltárénekeket is lehet majd hallgatni a tihanyi bencés szerzetesek előadásában - tette hozzá.

Ezen kívül kézműves foglalkozások, bonbon-, mézeskalács- és gyógyteakészítő műhely várja az érdeklődőket.

Mesekuckó nyílik a legkisebbeknek a vásári forgatagban, ahol többek között Holle anyó meséit, A kiskakas gyémánt félkrajcárját és Pom Pom meséit lehet majd meghallgatni. A lappföldi Mikulás is ellátogat ide, családi napokkal, karácsonyi pásztorjátékkal várja a nézőket a Kabóca Bábszínház.

Erling Kagge Csend a zaj korában - A világ kizárásának öröme című könyvét mutatják be a Dubniczay-palotában. A műről Herth Viktória művészettörténész és Nagy Nándor plébános beszélget majd.

A Magyarországi Mindszenty Alapítvány idei évben megjelent kiadványainak bemutatóját az érseki palota dísztermében tartják. A Szentháromság téren közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit az ünnepvárás hétvégi napjain - tette hozzá a szervező.

A részletes program itt elérhető. 

 

Ezt már olvasta!?

Veszélyes is lehet a napozás

A káros UV sugárzás öregíti a bőrt, és akár bőrrák kialakulásához is vezethet.

Sportos hangulatban

Néhány hete nyitotta ki kapuit a Grund, ami sport bárként igyekszik megállni a helyét Veszprémben. Az első tapasztalatok alapján jó úton haladnak.

Megújulnak a buszvárók Veszprémben

Első körben 8 váró újul meg a megyeszékhelyen, de a tenévkezdésig további 65-öt lecserélnek.

Az új tanév legfontosabb változásai

Csökkenhetnek a diákok terhei, új köznevelési intézménytípusokat vezetnek be, és átalakul a köznevelési intézmények fenntartási rendszere.

Tarolt a hazai mozikban A Viszkis

Vasárnap estig több mint 65 ezer ember ült be a kilencvenes évek hírhedt bankrablójának, a viszkis rablónak az életét felelevenítő akciófilmre.

Bakony Média névjegykártya