Történelmi szabaduló játék érkezik Veszprémbe

Írta:  8200 Veszprém november 24 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A népszerű szabaduló-játékok mintájára egy személyes élményen keresztül vezetik be az érdeklődőket a háború borzalmaiba.

2018-ban ünnepeljük az I. Világháború végét jelentő fegyverletétel 100 éves évfordulóját. A „Béke-küldetés” egy rendhagyó megemlékezés, ami a ma oly népszerű szabaduló-játékok mintájára egy személyes élményen keresztül vezet be a háború borzalmaiba. A történelmi hitelesség, a realista környezet megalkotása, a különböző visszaemlékezések alapján megszületett megrázó történet egyformán fontos a szervezők számára.

Egy interaktív kiállítást álmodtak meg, ahol nincs szükség hozott tudásra, hanem a játékon keresztül, emberközpontúan, egy személyes történetet feltárva jutnak érzéki élményhez a látogatók. Fontosnak tartjuk a háború borzalmainak érzékeltetését, mert ma a háborúk messze tőlünk zajlanak, és sokszor nehezen tudunk belehelyezkedni az ott élők, vagy onnan menekülők élményeibe. A világ ma is tele van feszültségekkel, melyek könnyedén egy új háborúba sodorhatnak minket, de talán az emlékezés, a megidézés által is tehetünk azért, hogy ez ne következzen be. 

Veszprémbe november 26-án érkezik a NetWord projekt játéka.

A szabaduló-játékot a városháza előtt állítják fel. Kedden 17 órától várják az első csoportokat aznap 21 óráig, szerdától szombatig pedig naponta 10 és 21 óra között lesznek nyitva. 

A nyomozás során különböző ügyességi feladatokat és fejtörőket kell megoldani, amihez nagy szükség van a résztvevő csapat együttműködésére. Különböző hang és video-effektek színesítik az élményt. A játékban háromfős csapatokban lehet részt venni, a küldetést 30 perc alatt kell teljesíteni. A játékosokat egy játékvezető figyeli és segíti, ha valamelyik helyszínen elakadnának. A három helyszín: egy lövészárok, egy röntgenállomás, egy fogolytábor barakkja. A küldetés során egy katonaorvost kell megtalálni, és az ő tárgyi emlékein keresztül kapunk betekintést a háború hétköznapjaiba. És persze a résztvevők a saját bőrükön is sok mindent megtapasztalhatnak. A csapatoknak lehetősége nyílik mind a három helyszínt végigjárni, még akkor is, ha valamelyik szoba feladványait nem sikerült teljesíteni. 13 éves kor fölött ajánlják a részvételt.

 

Ezt már olvasta!?

500 tő cannabis egy veszprémi bérelt irodában

A gyanúsított elkapásáról videó is készült. 

Varga István az év polgárőre Veszprémben

Az elismerést a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség beszámoló küldöttgyűlésén vehette át szombaton, Herenden.

Az elmúlt öt év volt a Föld legmelegebb fél évtizede

Az elmúlt öt év volt a Föld legmelegebb fél évtizede az időjárási feljegyzések kezdete óta.

Útlezárás a Petőfi Sándor utcában

Az útszakasz Madách Imre utca és a Hársfa utca közötti út rekonstrukciós munkái 2019. április 2-án megkezdődtek.

Árokba borult egy személyautó

Letért 8-as főútról, majd az árokban felborult egy személyautó Veszprém közelében a Litérre vezető lehajtónál péntek délután.

Bakony Média névjegykártya