Érkezik a MOBO Veszprémbe

Írta:  8200 Veszprém november 26 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A MOBO a tájékozódási sportok űzésének egy modern változata. Okostelefon is kell hozzá.

A mai okostelefon egy "három az egyben" eszköz a tájékozódás szempontjából - térkép, tájoló és pontérintést igazoló eszköz egybe csomagolva. Továbbra is szükségesek az alap tájékozódási képességek a pálya teljesítéséhez - a telefonra letöltött térképek szabványos tájfutó térképek, a tájoláshoz pedig a kijelzőn megjelenő beépített iránytű szolgál.

Az ellenőrzőpontokon speciális QR kódok vannak, amit le kell fényképezni. A pontfogás adatai eljutnak a MOBO szerverre, ahol láthatod az összes felhasználó teljesítéseit. A MOBO alkalmazás helyi, állandópontos tájfutó pályák kitűzésére készült, de segítségével bármilyen szabadtéri tájékozódási esemény lebonyolítható bárki által és bárhol. 

Az első MOBO pálya Észtországban (Keila) nyílt meg 2012 január 1-én.

Bővebb információ a sportról: http://mobo.osport.ee

Veszprémben november 30-án tartják a pályaavatót a Gulya-dombon a Veszprémi Honvéd SE szervezésében.

 

 

Ezt már olvasta!?

Csendes, szorgalmas orvos
Az egészségügyi szolgáltatások területén végzett kiemelkedő, lelkiismeretes munkája elismeréseként dr. Virga László Perlaky-díjat vehetett át kedden.

Az unió tagországai 2008 óta több mint 1,1 millió menedékkérelmet fogadtak el 2015 végéig.

Megszűnhet a pernyehullás Ajka térségében

800 millió forintot fordítanak az erőmű fejlesztésére.

Több légi járat közlekedik majd Budapest viszonylatában a hét végén hatályba lépő nyári menetrendi időszakban a télihez képest.

Őzek az utakon

Elkezdődött az őzek násza. Az üzekedés alatt az állatok nappal is aktívak, figyelmetlenek, és gyakrabban ugorhatnak ki az útra, ezzel növelve a balesetveszélyt.

Na-Bed